https://www.npo.gov.ir/news/id/3429
وضعیت بهرهوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1400، در جلسهای با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران بررسی شد.
در این جلسه که بهدنبال تکلیف رئیسجمهور مبنی بر سنجش وضعیت بهرهوری دستگاههای اجرایی و بررسی چالشها و راهکارهای موجود در زمینه ارتقای بهرهوری در کشور، برگزار شد، رئیس سازمان ملی بهرهوری ایران با تأکید بر برگزاری جلسات کمیته بهرهوری در وزارتخانه با حضور وزیر، اظهار کرد: ضروری است دستگاهها مسائل خود را شناسایی و ریشهیابی کنند و گزارش اقدامات و عملکردشان را بهصورت مستمر به سازمان ملی بهرهوری ارائه کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان ملی بهرهوری ایران، میر سامان پیشوائی همچنین بر لزوم تعیین دقیق شاخصها برای سنجش بهرهوری دستگاههای اجرایی، تأکید کرد و گفت: آموزش متولیان بهرهوری در وزارتخانهها باید در اولویت دستگاهها قرار گیرد.
بهرهوری رایگان نیست
میثم لطیفی، رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور نیز در این جلسه با اشاره به تأکید رئیسجمهوری مبنی بر ضرورت افزایش بهرهوری در کشور، گفت: رئیسجمهور تقریبا در همه جلسات بر افزایش میزان بهرهوری در کشور تأکید دارند که متأسفانه این موضوع در سالهای گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود.
وی با بیان اینکه بهرهوری رایگان نیست و هر هزینهای نیز به بهرهوری نمیانجامد، افزود: گاهی با محصول تصمیمات گذشته عدهای مواجه هستیم که الان نقش مطالبهگر به خود گرفتهاند.
دکتر لطیفی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد دیجیتال، هوشمندسازی و اتوماسیون اداری از استانداردها عقب هستیم، خاطرنشان کرد: آشتیدادن بین پدافند غیرعامل و بهرهوری در حوزه فناوری اطلاعات از اقداماتی است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از حیث تنظیمگری باید انجام دهد.
وی با انتقاد از تعدد دستگاههای نظارتی، تصریح کرد: باید نسبت به اصلاح فرایندهای متعدد مربوط به اعطای مجوز، عقد قرارداد و نظارت، اقدام کرد. در این حوزه میتوان از ICT بهعنوان پیشران توسعه کشور استفاده کرد و باید به سمت هوشمندسازی رفت.
ICT؛ پیشران توسعه و ارتقای بهرهوری
همچنین وزیر ارتباطات با اشاره به نقش و اهمیت فناوری اطلاعات در ارتقای بهرهوری، گفت: استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی و هوشمندسازی میتواند به ارتقای بهرهوری بخشهای گوناگون بینجامد.
زارعپور با برشمردن اهمیت استفاده از فناوریهای جدید ارتباطی و اطلاعاتی همچون اینترنت اشیاء در بخشهای گوناگون کشور، خواستار در نظر گرفتن شاخصی برای تعیین میزان هوشمندسازی حوزههای مختلف چون اقتصاد، کشاورزی و آموزش در برنامه هفتم توسعه شد و گفت: این روزها بهترین فرصت است تا در برنامه هفتم توسعه برای توسعه ICT در بخشهای مرتبط با دستگاههای اجرایی برای هوشمندسازی شاخصی در نظر گرفته شود، چراکه ICT میتواند پیشران توسعه و ارتقای بهرهوری در حوزههای مختلف باشد که به عقیده من، باید برای دستگاههای اجرایی تکلیف شود.
وی با اشاره به افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در درآمد سرانه کشور از 6/4 به 7/2 درصد، گفت: این میزان تا سال 1404 باید به 10 درصد برسد که به نظر من، در افق ده ساله میتوان آن را با برنامهریزی به 30 درصد هم رساند.
شایان ذکر است، در این جلسه گزارشی از اقدامات انجامشده در راستای ارتقای بهرهوری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شد.
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز