یكی از مهمترین برنامههای سازمان ملی بهرهوری ایران، ارائه خدمات آموزشی بینالمللی به فعالان و علاقمندان حوزههای تخصصی بهرهوری با همكاری سازمان بهرهوری آسیایی بوده كه این امر با اعزام نمایندگان بخش دولتی و خصوصی به كشورهای میزبان برنامههای آموزشی APO امكانپذیر میباشد. از نمایندگان منتخب دستگاههای اجرایی و علاقهمندان بخش خصوصی تقاضا میشود، ضمن مطالعه اطلاعیه دوره مربوطه و متعاقبا ارسال نامه معرفی، فرم مشخصات فردی به زبان انگلیسی (Biodata) با فرمت Excel (بدون ایجاد تغییر در فرمت)، فرم مشخصات فارسی و فرم تعهدنامه را پیش از مهلت تعیین شده دوره، به آدرس ایمیل networking.apoprojects@npo.gov.ir ارسال نمایند.
زمان شرکت در مصاحبه پس از پذیرش اولیه نماینده، به وی اعلام میشود. عدم حضور نماینده منتخب در زمان تعیین شده برای مصاحبه به منزله انصراف ایشان تلقی شده و امكان تعیین زمان مجدد برای مصاحبه مقدور نیست. شایان ذكر است فرآیندهای كارشناسی برای اعزام شركتكنندگان ایرانی به دورههای مذكور، مستلزم حداقل 10 روز كاری میباشد.
جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان شبکه و تعاملات بینالمللی سازمان به شمارههای 37-27-42391126 تماس حاصل فرمایید.
Project Code: 22-CP-45-GE-TRC-A
Project Title: Training of Trainers and Consultants in Green Productivity
عنوان فارسی: آموزش مربیان و مشاوران بهرهوری سبز
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: 13 شهریور 1401 تاریخ برگزاری: 4 تا 8 مهرماه 1401
توجه: بهرهمندی از فرصتهای آموزشی و پژوهشی APO برای معرفیشدگان از سوی سازمانها و دستگاههای اجرایی، بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، انجمنها و شرکتهای مشاوره تعیین صلاحیت شده، رایگان می باشد. شرکت های خصوصی بزرگ برای بهره مندی از این دوره ها، می بایست مبلغ 150 دلار را بپردازند.
- درک پیوندهای متقابل بین چارچوب بهرهوری سبز (GP) و ابتکارات بینالمللی در زمینهی پایداری
- کسب بینش در مورد روششناسی، ابزارها و فنون بهرهوری سبز در سطح سازمان، به منظور افزایش بهرهوری، کیفیت و عملکرد محیط زیستی
- آمادهسازی شرکتکنندگان برای تبدیل شدن به متخصصان تاییدصلاحیتشده در زمینهی بهرهوری سبز
خصوصیات افراد واجد شرایط:
کارشناسان سازمانهای ملی بهرهوری، مشاوران و مربیان مرتبط، اساتید دانشگاه، مدیران ارشد فنی شرکتهایی که در زمینه تولید پاکتر، بهینهسازی منابع، به حداقل رساندن ضایعات، حفظ انرژی و رشد سبز کار میکنند.
فایلهای مرتبط
اطلاعيه دوره شناسنامه دوره فرم مشخصات انگليسی فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه
شماره تماس کارشناس پیگیری: 42391126-021
Project Code: 22-CP-17-GE-TRC-A
Project Title: Training Course on Food Safety Management Systems: Advanced
عنوان فارسی: دوره آموزشی نظامهای مدیریت ایمنی مواد غذایی: پیشرفته
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 23 مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 14-17 شهریورماه 1401
شرح کلی:
ایمنی مواد غذایی برای سلامت انسان ضروری است. باید از آلودگی و بیماریهای منتقله بوسیلهی غذا در زنجیرهی تامین مواد غذایی اجتناب شود زیرا به سلامت مصرفکنندگان آسیب میرساند. همچنین این موارد بر کسبوکار تامینکنندگان مواد غذایی تأثیر میگذارند و باعث میشوند که مصرفکنندگان اعتماد خود را تا زمانی که علت شناسایی و مشکل حل شود، سلب کنند. اخیراً زنجیرههای تأمین مواد غذایی پیچیدهتر شدهاند زیرا از مواد خام فرآوریشده و مواد غذایی وارداتی از منابع مختلف، استفاده میکنند. بنابراین، شناسایی علت بیماریهای منتقله از طریق غذا، دشوارتر است.
FSMS استانداردهایی هستند که ایمنی مواد غذایی را تضمین میکنند. همه افرادی که در تولید مواد غذایی، رستورانها و سایر صنایع مرتبط با مواد غذایی فعالیت میکنند، باید FSMS را درک کرده و از آنها پیروی کنند تا از خطرات بیماریهای ناشی از مصرف مواد غذایی جلوگیری کنند. استانداردهای FSMS مانند ایزو 22000: مدیریت ایمنی (سلامت) مواد غذایی[1] و گواهینامه سیستم ایمنی مواد غذایی 22000[2]، حس امنیت را برای مصرفکنندگان و شرکای کسبوکار داخلی و بینالمللی صنایع غذایی، فراهم میکند.
این دوره، با هدف افزایش بهره وری در صنایع غذایی، کاهش خطرات بیماریهای ناشی از مصرف مواد غذایی و افزایش فرصتهای شغلی در بخش مواد غذایی، FSMS را در میان اعضای APO ترویج میکند. شرکتکنندگان با تکنیکها و ابزارهای پیشرفته FSMS آشنا میشوند و تجارب برتر در پیادهسازی FSMS را بررسی میکنند.
[1] ISO 22000: Food Safety Management
[2] Food Safety System Certification 22000
اهداف
- معرفی پیشرفتهای اخیر در سیستمهای مدیریت ایمنی مواد غذایی (FSMS).
- آشنایی با دانش و فناوریهای عملی برای پیادهسازی FSMS پیشرفته.
- به اشتراکگذاری تجارب برتر FSMS پیشرفته.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، مدیران انجمنهای تجاری مواد غذایی، مدیران کسبوکار مواد غذایی، مدیران ایمنی مواد غذایی، دانشگاهیان و مشاوران فعال در زمینه تجارت مواد غذایی یا ایمنی مواد غذایی.
شماره تماس کارشناس پیگیری: 42391137-021
Project Code: 22-CL-02-GE-OSM-A
عنوان فارسی: بازدید مطالعاتی چندکشوری در راستای افزایش رقابتپذیری خدمات شرکتهای کوچک و متوسط از طریق دیجیتالی شدن
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 26 مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 16-17 شهریورماه 1401
- ترویج دیجیتالی شدن برای SMEها در بخش خدمات
- بررسی استراتژیهای دیجیتالیسازی برای افزایش رقابت SME در بخش خدمات
- به اشتراکگذاری بهترین شیوههای ابزارها و چارچوبهای دیجیتال برای SMEهای بخش خدمات
- مقامات دولتی مسئول سیاستگذاری حوزه بهرهوری در بخش خدمات، مشاوران یا مربیان سازمانهای غیر دولتی و شرکتهای ارائهدهنده مشاوره و آموزش برای بخش خدمات، و نمایندگان انجمنهای صنعتی یا شرکتها در بخش خدمات.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم بایودیتا فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه
Project Code: 22-CL-09-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Demographic Trends and Their Implications for Productivity
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی روندهای جمعیتشناختی و پیامدهای آن برای بهرهوری
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 22 مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 23 تا 25 شهریورماه 1401
روند جمعیت در بین کشورها و مناطق بسیار متفاوت است. در منطقه آسیا-اقیانوسیه، ژاپن، سنگاپور و تایوان از نظر امید به زندگی در رتبههای اول قرار دارند، اما نرخ باروری در این کشورها در حال کاهش است به این معنی که تعداد افراد در سن کار در حال کاهش است. از سوی دیگر، در هند، اندونزی و فیلیپین، نیروی کار هنوز جوان و در حال گسترش است.
جمعیتشناختی مطلوب هنگامی که با سیاستهای تقویت کننده رشد، سلامت، نیروی کار، مالی و سرمایه انسانی مناسب ترکیب شود، میتواند چرخهای از خلق ثروت ایجاد کند(APO Productivity Databook 2021). با وجود این، حضور این عوامل مکمل باید برای تحقق بخشیدن به رشد اقتصادی پرورش یابد. در مقابل، فشارهای جمعیتی مانند پیری جمعیت و کاهش مشارکت نیروی کار ممکن است بر رشد اقتصادی و بهرهوری جهانی تأثیر منفی بگذارد(OECD، آینده بهرهوری، 2015). به طور کلی، تحلیلها و دادههای مربوط به روندهای جمعیتشناختی، بینشهای ارزشمندی را برای تعیین سیاستهای اقتصادی ارائه میکنند، زیرا بر نرخ رشد اقتصادی، رشد بهرهوری، استانداردهای زندگی، نرخهای پسانداز، مصرف، سرمایهگذاری و غیره تأثیر میگذارند.
این کارگاه درباره روندهای جمعیتشناختی در منطقه، پیامدهای آنها بر روی بهرهوری و عملکرد رشد اقتصادی و توصیههای سیاستی برای رسیدگی به چالشها و فرصتهای همراه با این روندها بحث خواهد کرد.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان سازمانهای دولتی و اتاقهای فکر و مراکز علمی که بر روی آمارهای ملی، برنامهریزی توسعه اقتصادی ملی و محلی، و برنامههای آموزشی و تربیتی و توسعه مهارت کار میکنند.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم مشخصات انگلیسی فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه
شماره تماس کارشناس پیگیری: 42391136-021
Project Title: Training Course on Data Analysis for Smart Manufacturing
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه تحلیل داده برای تولید هوشمند
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 26 مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 22-25 شهریورماه 1401
- معرفی مفاهیم تحلیل دادهها و ارتباط آن با تولید هوشمند؛
- به اشتراکگذاری دانش پایهای علم دادهای، فناوریهای مربوطه و کاربرد آنها برای عملیاتهای مرتبط با کسب و کار؛
-بهبود قابلیتهای SMEها در استفاده از داده ها جهت ارتقای بهرهوری آن ها وتقویت فرآیندهای تصمیمگیری.
مدیران SMEها، نمایندگان انجمنهای صنعتی، مشاورین و مروجین بهرهوری با سابقه کار در مدیریت تولید و مقامات دولتی وکارشناسان تحقیقات سیاستی دخیل در سیاست صنعتی و راهبردهای توسعه برای SMEها و بخشهای تولیدی.
شماره تماس کارشناس پیگیری: 42391127-021
Project Code: 22-CL-11-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Rural Tourism for Sustainable Development
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی گردشگری روستایی برای توسعه پایدار
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 8 مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 2 تا 4 شهریورماه 1401
- تحلیل وضعیت کنونی و رویکردهای احیا و تداوم گردشگری روستایی در دوران پس از همه گیری کوید 19
- گردآوری عوامل کلیدی موفقیت برای گردشگری روستایی پایدار از میان مطالعات موردی
- بررسی استراتژی ها و اقدامات برای ترویج گردشگری پایدار روستایی در اعضای APO
سیاستگذاران، مقامات دولتی و دانشگاهیان؛ نمایندگان صنعت گردشگری، سازمان های غیردولتی و انجمن ها؛ کارآفرینان و هادیان جوان درگیر در توسعه روستایی از طریق گردشگری و ترویج/برنامه ریزی گردشگری روستایی
Project Code: 22-CL-41-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Developing Healthy Workplaces for SMEs
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی توسعه محیطهای کار سالم برای شرکتهای کوچک و متوسط (SMEها)
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 28 تیرماه 1401 تاریخ برگزاری: 12 تا 14 مردادماه 1401
سلامت و رفاه برای افزایش بهرهوری افراد حیاتی است. برای دستیابی به بهرهوری فراگیر تحت چشم انداز APO 2025، سلامت و رفاه در مورد هر جنسیت، سن و مکان مدنظر قرار میگیرد. سازمان بین المللی کار[1] در سال 2019 گزارش داد که سالانه بیش از 1.1 میلیون نفر به دلیل حوادث یا بیماری های ناشی از کار در منطقه آسیا و اقیانوسیه جان خود را از دست می دهند و اغلب این مرگها در میان زنان، افراد دارای معلولیت و کارگران مهاجر، رخ میدهد.
علاوه بر سلامت، باید رفاه کارگران در محیطی که به سبب محدودیتهای مربوط به همهگیری کووید-۱۹ و دیجیتالسازی به سرعت در حال تغییر است، در نظر گرفته شود. اینکه کجا کار کنیم، چگونه کار کنیم و چه کسی باید کار کند، به طور فزایندهای به ملاحظاتی مهم تبدیل میشود. در منطقه آسیا و اقیانوسیه، مشاغل کوچک و متوسط غالب هستند و اکثریت کارگران را در استخدام دارند. بنابراین، SMEها نیاز به اتخاذ، ایجاد یا تقویت اقداماتی برای بهبود سلامت و رفاه در محل کار دارند. آنها همچنین باید خود را با محیطهای پس از همهگیری و دیجیتال وفق دهند. با این حال، بسیاری از شرکتهای کوچک و متوسط تجربه و منابع مالی محدودی برای انجام این کار دارند و سیاستهایی که از آنها حمایت میکند، محدود است.
[1] ILO
[2] best practices
سیاستگذاران؛ نمایندگان سازمانهای دولتی، دانشگاهها و انجمنهای شرکتهای کوچک و متوسط؛ و کارشناسان سازمانهای بهرهوری مسئول حمایت از توسعه SMEها و ترویج بهبود بهرهوری از طریق سلامت و رفاه در محیط کار.
Project Code: 22-CL-18-GE-DLN-A
Project Title: APO e-Course on Digital Transformation for SMEs
عنوان فارسی: دوره خودآموز اینترنتی تحولات دیجیتال برای SMEها
پیوند مشارکت:
https://net.npo.gov.ir/
https://www.apo-elearning.org/
شرح کلی:
هدف از این دوره خودآموز، تجهیز بنگاههای کوچک و متوسط به ابزار دیجیتال لازم شامل مجموعه مهارتها، ذهنیتها و مجموعه ابزارهای استراتژی همراه با چارچوبهای مرتبط و بهترین نمونههای لازم برای موفقیت در سفر تحول دیجیتال در شرایط عادی جدید است. این دوره فناوریهای کلیدی تحول دیجیتال را معرفی میکند و به مباحثه در زمینه مطالعات موردی در بخش SMEها میپردازد و قدرت دیجیتالی شدن را نشان میدهد. همچنین توضیح میدهد که چگونه فناوریهای دیجیتال مرتبط، مفید، مقیاسپذیر و از نظر اقتصادی مقرونبهصرفه هستند. این دوره یک دیدگاه انسان-محور خواهد داشت و امکان پذیرش آسان فناوریهای دیجیتال در زمینه فعالیتهای SMEها را فراهم میآورد.
اهداف:
-درک چگونگی، چیستی و چرایی تحولات دیجیتال برای ترسیم هدف، منافع کسب و کار و رویکردهای مقرون به صرفه پیاده سازی که پذیرش گسترده SMEها را ممکن میسازد؛
-شناسایی و کاربرد راهبردهای کلیدی، ابزارها، چارچوبها و عواملی که از دیجیتالیسازی پایدار، مقیاسپذیر و مقرون به صرفه SMEها پشتیبانی میکند؛
-معرفی یک دیدگاه انسان-محور از تحولات دیجیتال که ملاحظات فرهنگی در سازمان ها را شامل میشود که اغلب فراموش شدهاند اما برای پیشبرد طرحهای موفق مدیریت تغییر، مورد نیاز هستند؛
- تسهیل آغاز و پایداری دیجیتالیشدن SMEها جهت ارتقای بهرهوری.
اطلاعیه دوره شناسنامه خودآموز شیوه نامه بهره مندی از خودآموز
Project Code: 22-CP-34-GE-DLN-A
Project Title: APO e-Course on Service-sector Transformation in Industry 4.0
عنوان فارسی: دوره خودآموز اینترنتی تحولات بخش خدمات در انقلاب صنعتی چهارم
در سالهای اخیر، سازمان بهره وری آسیایی، کارگاهها و دورههای آموزشی متعددی را در زمینه صنعت 4.0 برگزار کرده است که نشان میدهند چگونه این موضوع میتواند به کشورهای عضو کمک کند تا بهرهوری را با تمرکز بر کاربرد فناوریهای صنعت 4.0 در بخش خدمات و تحول هوشمند ارتقاء دهند. این دوره آموزش الکترونیکی توضیح میدهد که چگونه راهحلهای Industry 4.0 میتوانند با موفقیت توسط شرکتهای بخش خدمات اتخاذ شوند.
-درک مفاهیم، ابزارها و روشهای صنعت 4.0؛
- ارتقای میزان پذیرش تحولات بخش خدمات در فعالیتهای بنگاههای کوچک و متوسط؛
-معرفی فناوریهای نوظهور و گرایشهای آینده در بخش خدمات و چگونگی کاربرد آنها در فعالیتهای کسب و کار، جهت ارتقای بهره وری.
Project Code: 22-IP-05-GE-DLN-A
Project Title: APO e-Course on Regulating Emerging Technologies
عنوان فارسی: دوره خودآموز اینترنتی تنظیمگری فناوریهای نوظهور
دوره خودآموز حاضر، نمونههای عملی و توضیحاتی را در زمینه رویکردهای تنظیمگری برای فناوریهای نوظهور ارائه میدهد. پس از بهرهمندی از این دوره، شرکتکنندگان قادر خواهند بود با هدف ارتقای بهرهوری و حفظ رفاه اجتماعی، ارتباط این رویکردها را با زمینههای صنعتی کشور خود تشخیص دهند.
- ارتقای دانش شرکتکنندگان از اصول، روشها و نمونههای تنظیمگری فناوری های نوظهور؛
- یادگیری در زمینه سیاستها در خصوص تنظیمگری فناوریهای نوظهور در کشورهای عضو APO و سایر کشورها، به منظور ارتقای نوآوری، رقابتپذیری و رفاه؛
- درک منطق تنظیمگری فناوریهای نوظهور جهت پیشبرد توسعه و اطمینان از سلامت، ایمنی و رفاه جامعه.
Project Code: 22-CL-14-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Productivity-linked Wage Systems in the Service Sector
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی نظام پرداخت مبتنی بر بهرهوری در بخش خدمات
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 22 تیرماه 1401 تاریخ برگزاری: 17 تا 19 مرداد ماه 1401
بر اساس گزارش بانک جهانی در سال 2021، در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بخش خدمات سریعتر از بخش تولید رشد کرده است و به طور متوسط بخش خدمات 55 درصد از تولید ناخالص داخلی و 45 درصد از اشتغال را شامل میشود. در کشورهای عضوAPO، برای نمونه در جمهوری چین بخش خدمات 51 درصد، در جمهوری کره 67 درصد و در سنگاپور 81 درصد از رشد اقتصادی را برای دوره 2010-2019 به خود اختصاص داده است (APO Productivity Databook 2021).
بیماری همه گیر کویید-19 بسیاری از شرکت های خدماتی را تحت تاثیر قرار داده است. با این حال، نشانههایی از بهبود، به ویژه در بخش گردشگری در حال ظهور است. گزارش «بازیابی اقتصادی پس از COVID-19 در آسیای جنوب شرقی» که در سال 2022 توسط بانک توسعه آسیایی منتشر شد، بیان میکند که برای بازسازی صنعت گردشگری به کارگرانی با دستمزد بهتر و با مهارت بیشتر نیاز است. در این زمینه، به اشتراک گذاری سود حاصل از بهرهوری میتواند کارگران با کیفیت بالاتر و مولدتر را در این بخش خاص جذب و حفظ کند.
یک نظام پرداخت مبتنی بر بهرهوری (PLWS) میتواند به سازمانها در تحقق طرحهای اشتراک سود کمک کند. نظام پرداخت مبتنی بر بهرهوری یک نظام پرداخت منعطف است که دارای منافع متقابل است که در آن سود مطابق با عملکرد بهرهوری کارمندان و کارفرمایان توزیع می شود. که این امر برای افزایش رفاه و رقابت سازمانی موثر بوده است.
این کارگاه بینشهایی را در مورد چگونگی توسعه و مدیریت PLWS به شرکت کنندگان ارائه میدهد. شرکت کنندگان همچنین در مورد مزایای این نظام و بهترین شیوههای پیادهسازی در اعضای منتخب APO خواهند آموخت.
مقامات دولتی، نمایندگان انجمن های صنعتی، و متخصصان سازمانهای ملی بهره وری که بر روی چارچوبها و خط مشی دستمزد کار میکنند و در زمینه سنجش بهرهوری آموزش و مشاوره ارائه میکنند.
Project Code: 22-RC-19-GE-RES-A
Project Title: Research on Institutional Ecosystems to Drive Productivity
عنوان فارسی: پژوهش در زمینه زیستبومهای نهادی برای پیشبرد بهرهوری
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 20تیرماه 1401 تاریخ برگزاری: آگوست-دسامبر 2022(5 ماهه)
اکثر اقتصادهای آسیایی کاهش رشد اقتصادی و کاهش رشد بهرهوری کل عوامل را در سالهای اخیر تجربه کردهاند (بانک جهانی، 2021). همهگیری مداوم COVID-19 این مهم را تشدید کرده است. در این شرایط، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد نوآوری باعث بازگشت مجدد رشد بهرهوری میشود.
نوآوری زمانی شکوفا میشود که متناسب با شرایط باشد و محیط نهادی برای آن به طور مؤثر در نظر گرفته شود. این امر مستلزم مجموعهای از پیشنیازها است که شامل ترتیبات، مکانیسمها و تعاملات خوب بین ذینفعان یا به عبارت دیگر، یک زیستبوم نهادی مساعد است. اقتصادهایی که NIS به خوبی تثبیت شده اند، تمایل دارند نرخ رشد بهره وری بالاتری را نشان دهند. یک NIS کارآمد ظرفیت های نوآوری را تعیین می کند که به نوبه خود به مسیر رشد بهره وری کمک می کند. یک NIS سالم همچنین ایجاد سیاستهایی را تسهیل میکند که اطمینان حاصل شود که انتشار فناوریهای جدید میتواند باعث افزایش بهرهوری شود.
برای مثال، سیاستهای بازار کار و تحقیق و توسعه باید با یکدیگر در هم تنیده شوند که منجر به رشد بهرهوری میشود.
این تحقیق محیط نهادی را برای ارتقای رشد بهرهوری از طریق نوآوری بررسی خواهد کرد. این پژوهش تجزیه و تحلیل های مقایسه ای را در میان NIS اعضای APO انجام خواهد داد تا بهترین شیوهها در زیستبومهای نوآوری نهادی را شناسایی کند و پیشنهادهایی برای تقویت NIS ارائه دهد
روش اجرا
الف- تحقیقات درونکشوری: متخصصان ملی دادهها و اطلاعات مربوط را گردآوری و تجزیه و تحلیل خواهند کرد و یک گزارش مقدماتی بر اساس چارچوب تحقیقاتی منتشر شده قبل از جلسه هماهنگی مینویسند. گزارشها پس از نشست هماهنگی نهایی خواهد شد.
ب- نشست هماهنگی متخصصان: نشست هماهنگی برای نهاییسازی روش تحقیق و چارچوب تشکیل خواهد شد. گزارشهای اولیه با جزئیات شرایط خاص کشور برای بازخورد سایر متخصصان ارائه خواهد شد. جلسات به صورت مجازی و به مدت 2 روز ( روزانه 3 ساعت) برگزار خواهد شد.
تحلیلگران خط مشیگذاری، محققان دانشگاهی متخصص در چارچوبهای مرتبط با سیستم نوآوری ملی با سابقهی تجربه کاری سه سال یا بیشتر در این موقعیت، و مهارتهای عالی نوشتن و ارائه به زبان انگلیسی.
در صورت تمایل به همکاری موظفاند موارد ذیل را به انجام برسانند:
1- جمعآوری دادهها و/یا اطلاعات در سطح ملی با بخشی مربوط به موضوعات نامبرده در قسمت پیش زمینه و دامنه اطلاعیه دوره
2- نگارش گزارش ملی بر اساس دادهها و اطلاعات جمعآوریشده
3- ارائه تجزیه و تحلیل اولیه در جلسه هماهنگی
4- اعمال نظرات بازبینی متخصصان ارشد و دبیرخانه APO پس از جلسه هماهنگی
5- همکاری با متخصصان ارشد برای اطمینان از کیفیت و سازگاری گزارشهای نهایی
6- ارسال گزارش نهایی اصلاح شده طبق فرمت توافق شده به کارشناس ارشد و دبیرخانهAPO
اطلاعیه دوره فرم Bio-data فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه شناسنامه دوره
Project Code: 22-CP-02-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Enhancing Service-sector Productivity with Cloud Solutions
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه ارتقای بهرهوری بخش خدمات با راهکارهای (فضای) ابری
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 5 مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 2-4 شهریورماه 1401
در منطقه آسیا و اقیانوسیه، بخش خدمات نقش مهمی در رشد بهرهوری اقتصادی و نیروی کار دارد. بر اساس آمارنامه و پایگاه داده بهرهوری APO در سال 2021، در سالهای 2010 تا 2019، بخش خدمات بر رشد تولید ناخالص داخلی مسلط بوده و پیشرفتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات منجر به افزایش سهم بخش خدمات در رشد بهرهوری نیروی کار در اکثر کشورهای آسیایی شده است. گسترش خدمات مبتنی بر فناوری جدید، بیش از پیش نشان میدهد که توسعه خدمات-محور ممکن است راهی برای انتقال به وضعیت اقتصاد توسعهیافته باشد.
فناوریهای راهکارهای ابری با سرعتی تصاعدی در حال پیشرفت هستند. آنها پتانسیل بسیار زیادی برای افزایش سودآوری و بهرهوری بنگاههای اقتصادی ارائه میدهند و کسب و کارها را رقابتیتر میکنند. راهحلهای ابری، فناوریها را به عنوان یک سرویس ارائه میکنند و به بنگاههای اقتصادی این امکان را میدهند که از آنها بدون هزینههای سرمایه اولیه برای ساخت زیرساخت استفاده کنند. این امر به ویژه برای بنگاههای کوچک و متوسط بخش خدمات مفید است، زیرا جریان خروج وجه نقد را کاهش میدهد. راهکارهای نرمافزاری موجود به عنوان یک خدمت، ابزارهای لازم را برای مدیریت کلی فرآیندهای کسب و کار فراهم میکنند که شامل ارائه فضای ذخیرهسازی ابری برای حجم عظیمی از دادههای قابل دسترسی بدون توجه به موقعیت جغرافیایی، مدیریت امور مالی و حسابداری، بهینهسازی وظایف منابع انسانی سازمانی، و ایجاد روابط با مشتری، ارتباطات و بازاریابی هستند.
این کارگاه، بینشهایی را در مورد رویکردهایی برای سرمایهگذاری در حوزه مزیتهای راهکارهای ابری ارائه میدهد که بر ارتقای بهرهوری بنگاههای اقتصادی بخش خدمات متمرکز شدهاند. همچنین شرکتکنندگان در مورد تجارب برتر بنگاههای اقتصادی که در حال حاضر از راهکارهای ابری در فعالیتهای خود استفاده میکنند، میآموزند.
- بررسی گرایشهای نوظهور و استفادههای نوآورانه از آخرین راهکارهای ابری برای رشد بنگاههای اقتصادی بخش خدمات؛
- اتخاذ بهترین نمونهها از تجارب موفق، برای پیادهسازی راهکارهای ابری برای بنگاههای اقتصادی؛
- به اشتراکگذاری چارچوبهای سیاستی اعضای APO برای ارتقای بهرهوری بخش خدمات.
متخصصین سازمانهای ملی بهرهوری، مشاورین و مربیان، سیاستگذاران و مقامات دولتی، مدیران بنگاههای اقتصادی، و نمایندگان انجمنهای صنعتی که در زمینه ارتقای بهرهوری بخش خدمات، ارتقای فناوری، سیستمهای اطلاعات مدیریتی و دیجیتالیسازی فرآیندها فعال هستند.
Project Code: 22-CL-03-GE-CON-A
Project Title: Conference on Agri-food Evolution
عنوان فارسی: کنفرانس تحول مواد غذایی کشاورزی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 5 مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 9 شهریورماه 1401
بخش کشاورزی به طور مداوم با چالشهایی روبرو است که در طول زمان تکامل مییابند. ازجمله این چالشها، گرم شدن کره زمین است که باعث کاهش میزان برداشت و کاهش کیفیت محصول می شود. ترجیح مصرفکنندگان برای محصولات تازهتر و جذابتر، چالش دیگری را ایجاد میکند، زیرا منجر به افزایش استفاده از آفتکشها، بستهبندیهای بیهوده، و اتلاف و ضایعات بیشتر مواد غذایی میشود. اخیراً، زنجیرههای تأمین، چالشهای اساسی جدیدی را ارائه کردهاند.
اختلالات گسترده ناشی از پاندمی هنوز به اتمام نرسیده است. در این میان، روند جدیدی از کمبود در چندین کالای کلیدی به دلیل توقف صادرات کشورهای تولیدکننده مهم، در حال ظهور است.
چالشهای فعلی و آتی بخش کشاورزی با در نظر گرفتن جمعیتشناسی، در هم آمیخته میشوند. تخمین زده میشود که جمعیت آسیا تا سال 2030 به 5 میلیارد نفر برسد (سازمان ملل متحد، 2019) که به طور قابل ملاحظهای به غذای بیشتری نیاز دارد. با این حال، در برخی از اعضای توسعه یافته APO مانند ژاپن، جمعیت هم رو به کاهش است و هم در حال پیر شدن، که ضرورت موضوع کاهش نیروی کار کشاورزی و فوریت تسریع اتخاذ فناوریهای کشاورزی هوشمند را مبرهن میسازد.
درک چالشهای آینده برای آمادهسازی کارآفرینان برای مدیریت پایدار بخش مواد غذایی کشاورزی مهم است. این کنفرانس، آخرین چالشهای نوظهور و آنهایی را که ممکن است در آینده بر بخش مواد غذایی کشاورزی تأثیر بگذارند، با تمرکز بر تضمین امنیت غذایی در کشورهای عضو APO مورد بحث قرار خواهد داد..
- درک آخرین چالشهای نوظهور و آتی در بخش مواد غذایی کشاورزی،
- آماده شدن برای مدیریت پایدار بخش مواد غذایی کشاورزی با وجود چالشهای در حال تکامل،
- ارتقای کسب و کارهای انعطافپذیر مواد غذایی کشاورزی جهت اطمینان از امنیت غذا برای شهروندان.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان SMEهای کسب و کارها و گروههای کشاورزی، دانشگاهیان و مشاورین دخیل در کسب و کار کشاورزی، ارتقای کسب و کار مواد غذایی کشاورزی، امنیت غذایی و پشتیبانی از مصرفکننده.
Project Code: 22-CL-15-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Performance Management Systems and Productivity of the Public Sector
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی نظامهای مدیریت عملکرد و بهرهوری بخش دولتی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا ۲ مردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 2-4 شهریورماه 1401
نظامهای مدیریت عملکرد[1] ابزاری برای اندازهگیری، نظارت و بهبود بخشیدن به عملیات، برای دستیابی به اهداف راهبردی هستند. این نظامها در بخش دولتی، برای تعیین استانداردهایی برای بهبود عملکرد، بهرهوری و کیفیت ارائه خدمات دولتی، به کار میروند.
مدیریت عملکرد، به عنوان رویکردی راهبردی به مدیریت منابع عمومی، به منظور دستیابی به عملکرد کارآ و اثربخش، در بخش دولتی شتاب گرفته است. گزارش شبکه مدیریت دولتی اروپا[2] (با عنوان رهبری بخش دولتی در طول بحران کووید-19[3]، 2021) بیان میدارد که نیروی کار بخش دولتی باید بر اساس روشها و زمینههای جدید، از جمله استفاده از فناوری و ابزار جدید و پیروی از رویهها و پروتکلهای جدید حاکم بر دورکاری، کار کند.
این امر مستلزم بررسی مجدد نظامهای موجود مدیریت عملکرد در بخش دولتی است. یکی از حوزههای مهم در این خصوص، سنجش است که برای کمی کردن بهبود در رفتار، انگیزه و فرآیندها در یک محیط در حال رشد پساکرونایی، به کار میرود. این کارگاه به بررسی چارچوبها، ابزارها و پیشرفتهای اخیر در نظامهای مدیریت عملکرد، میپردازد و هدف از آن ارتقای کیفیت نیروی کار در بخش دولتی و تدوین برنامههای راهبردی برای ارتقای پذیرش این چارچوبها، ابزارها و پیشرفتها، است.
- بررسی نظامهای موجود مدیریت عملکرد و بهرهوری بخش دولتی در میان اعضای APO.
- بررسی دقیق پیشرفتهای اخیر در چارچوبها و ابزارهای سیستمهای مدیریت عملکرد در بخش دولتی در دوران پس از همهگیری کووید-19.
- تدوین برنامههای راهبردی برای ترویج نظامهای پیشرفته مدیریت عملکرد در بخش دولتی، به منظور آمادهسازی بیشتر برای آینده.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان واحدهای دولت محلی و موسسههای دولتی، کارکنان سازمان های دولتی و اساتید دانشگاهی که بر روی نظامهای مدیریت عملکرد و مدیریت کیفیت در بخش دولتی کار میکنند.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم مشخصات فارسی فرم Bio-data فرم تعهدنامه
[1] performance management systems
[2] European Public Administration Network
[3] Public-sector Leadership During the COVID-19 Crisis
Project Code: 22-CP-47-GE-TRC-A
Project Title: Training Course on Innovative Approaches in Aquaculture
عنوان فارسی: دوره آموزشی رویکردهای نوآورانه در آبزیپروری
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 11تیرماه 1401 تاریخ برگزاری: 14-11 مردادماه 1401
توجه: بهرهمندی از فرصتهای آموزشی و پژوهشی APOبرای معرفیشدگان از سوی سازمانها و دستگاههای اجرایی، بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، انجمنها و شرکتهای مشاوره تعیین صلاحیت شده، رایگان می باشد. شرکت های خصوصی بزرگ برای بهره مندی از این دوره ها، می بایست مبلغ 150 دلار را بپردازند.
تولید جهانی غذاهای دریایی سالانه به افزایش خود ادامه داده است و به 178 میلیون تن در سال 2019 رسیده است. این افزایش عمدتاً از تولید آبزی پروری حاصل شده است، در حالی که تولید صید از سال 1990 تقریباً بدون تغییر باقی مانده است. طبق گزارش فائو، 48 درصد از تولید جهانی غذاهای دریایی در سال 2019 از آبزی پروری بوده است. پنج عضو APO (بنگلادش، هند، اندونزی، تایلند و ویتنام) در فهرست 10 تولیدکننده برتر آبزی پروری در جهان و شش عضو دیگر (کامبوج، جمهوری اسلامی ایران، ژاپن، جمهوری کره، فیلیپین و ترکیه) فهرست شده اند. در مجموع، این اعضای APO تقریباً 30 درصد از تولید جهانی آبزی پروری را به خود اختصاص دادند (FAO، 2019).
این توسعه با پیشرفت های سریع در فناوری های آبزی پروری امکان پذیر شدهاست. قبلاً آبزی پروری محصولات دریایی عمدتاً در مناطق ساحلی انجام می شد. امروزه به طور فزایندهای در حوضچههای داخلی رایج است. علاوه بر این، گونه های جدید، سریع رشد و مقاوم به بیماری از طریق بیوتکنولوژی توسعه یافتهاند. پیشرفتهای دیگری در زنجیرههای تامین آبزی پروری با گسترش فناوریهای حفظ طراوت و کیفیت در طول حمل و نقل دیده میشود.
این فناوری های پیشرفته فرصت های تجاری را در آبزی پروری گسترش می دهند و بهره وری آن را ارتقا می دهند. این دوره آموزشی در مورد آخرین فناوریهایی که تحول هوشمند در آبزی پروری را ترویج میکنند، بحث میکند و در نتیجه در دستیابی به هدف رشد بهرهوری پایدار تحت APO Vision 2025 کمک میکند.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان تولیدکنندگان آبزی پروری و انجمن های تجاری، دانشگاهیان و مشاوران فعال در زمینه ارتقای آبزی پروری، توسعه فناوری های آبزی پروری و گسترش آبزی پروری
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم Bio-data فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه
Project Code: 22-CP-01-GE-TRC-A
Project Title: Training Course on Advanced Internet of Things Applications for Smart Manufacturing
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه کاربردهای پیشرفته اینترنت اشیا برای تولید هوشمند
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 21 خرداد ماه 1401 تاریخ برگزاری: 14-17 تیرماه 1401
استفاده از اینترنت اشیا (IoT) برای کسبوکارها به پایهای تبدیل شده است که میتوانند به وسیلهی آن بهرهوری را افزایش دهند و تولید هوشمند را به کار گیرند. اینترنت اشیا در کاهش زمان خرابی، نظارت بر کیفیت، بهبود بهرهوری انرژی، امکان تعمیر و نگهداری پیشبینانه و درک بهتر نیازهای مشتری بسیار موثر بوده است.
منطقه آسیا و اقیانوسیه به تدریج اینترنت اشیا را بکارگرفتهاست. نظرسنجی انجام شده توسط مایکروسافت در سال 2021 نشان داد که شرکتهای منطقه آسیا و اقیانوسیه در زمینهی سرمایهگذاری در یادگیری، اجرای آزمایشی و خریداری فناوریهای اینترنت اشیا در مقایسه با میانگین جهانی، از نسبت بالاتری برخوردار بودهاند. این موضوع به ایشان کمک میکند تا به بهرهوری بالاتر، فرآیندهای بهبودیافتهتر و فرصتهای بیشتری برای نوآوری دست یابند. همچنین بررسی مجمع جهانی اقتصاد در سال 2021 نشان داد که بکارگیری اینترنت اشیا در واکنش به همهگیری کووید-19، تسریع شدهاست. هم کسبوکارهای کوچک و متوسط و هم شرکتهای بزرگ از اینترنت اشیا برای اطمینان از پایش بیدرنگ و تنظیم تولید، نظارت و نگهداری از راه دور، و چابکی و انعطافپذیری کلی، به منظور تداوم کسبوکار، بهره بردهاند.
اینترنت اشیا از طریق ویژگی تکمیلکنندگی و ادغام با فناوریهای دیجیتال مرتبط، مانند تجزیه و تحلیل دادهها، محاسبات لبه و رایانش ابری، هوش مصنوعی و امنیت اطلاعات، مزایای فراوانی را برای تولیدکنندگان فراهم میکند. این دورهی آموزشی با ارائه تمرینهای تعاملی و افزایش درک نسبت به همافزاییهایی که اینترنت اشیا میتواند در ترکیب با سایر فناوریها ایجاد کند، دانش پیشرفتهای در مورد کاربردهای اینترنت اشیا ارائه میدهد.
- آشنایی با آخرین روندها در اینترنت اشیا و ویژگیهای تکمیلکنندگی آن نسبت به سایر فناوریها جهت ایجاد همافزایی در عملیات کسبوکار.
- انتقال دانش رقمیسازی (دیجیتال کردن) در کارخانهها و سازمانها از طریق تمرین تعاملی عملی.
- انتشار دانش در مورد فناوریها و راهبردهای مناسب برای تولید هوشمند.
مدیران شرکتهای کوچک و متوسط( SMEها)، نمایندگان انجمنهای صنعتی، مشاوران، مروجین بهرهوری دارای تجربه در مدیریت تولید، مقامات دولتی و مسئولان پژوهشهای سیاستی مرتبط با سیاستهای صنعتی و استراتژیهای توسعه مربوط به شرکتهای کوچک و متوسط و بخشهای تولیدی
Project Code: 22-CP-18-GE-TRC-A
Project Title: Training Course on Smart Sustainability Assessment Tools and Techniques for Improving Agri-food Industries
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه ابزارها و تکنیک های هوشمند ارزیابی پایداری برای بهبود صنایع غذایی (اگروفود)
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 25 خرداد ماه 1401 تاریخ برگزاری: 21-24 تیر ماه 1401
تلاش برای دستیابی به توسعه پایدار اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی در حال پیشرفت است. ذینفعان بخش اگروفود به طور فعال با ارتقای بهرهوری، حفاظت از منابع طبیعی و به حداقل رساندن اثرات زیستمحیطی کشاورزی و عملیات کسب و کار کشاورزی که منطبق با عملکرد ارزیابی پایداری آنها، یکپارچگی زیستمحیطی، تابآوری اقتصادی، رفاه اجتماعی و حکمرانی خوب را از تولید تا پردازش و توزیع پوشش میدهد، در توسعه پایدار اجتماعی، اقتصادی و زیستمحیطی مشارکت میکنند.
ارزیابی پایداری به عنوان یک ابزار سیاستی مهم برای مشاغل دولتی و خصوصی ظاهر شده است. این ارزیابی میتواند به صورت خودارزیابی توسط بنگاههای کسب و کار کشاورزی یا ارائه گزارش به شرکای تجاری، مصرفکنندگان یا مقامات باشد. یکی از دستورالعملهای لازم برای انجام ارزیابی، دستورالعملهای ارزیابی پایداری FAO در سیستمهای غذا و کشاورزی (SAFA) (نسخه 3.0) است. ابزارهایی با پیروی از دستورالعملهای SAFA ایجاد شدهاند که مزارع و شرکتها را قادر میسازد تا پایداری خود را به روشی معتبر، شفاف و قابلمقایسه ارزیابی کنند. این ابزارها ابزارهای معمول نظارت و ارزیابی پایداری RouTineموسسه تحقیقات کشاورزی ارگانیک و ابزار ارزیابی چرخه حیات برای تجزیه و تحلیل اثرات بالقوه زیستمحیطی محصولات یا خدمات در کل چرخه عمر آنها را شامل میشود.
این دوره، شرکتکنندگان را با ابزارها و تکنیکهای هوشمند ارزیابی پایداری برای بهبود عملکرد صنایع غذایی (اگروفود)، به ویژه SMEها آشنا میکند. همچنین ارزیابی پایداری را از منظر مفهوم بهرهوری سبز APO مورد بحث قرار خواهد داد که بازیافت منابع، انرژی سبز، کارخانههای سبز و نوآوری کشاورزی برای صنایع غذایی سبز را پوشش میدهد.
- آموزش شرکتکنندگان در زمینه استفاده از ابزارها و تکنیکهای هوشمند ارزیابی پایداری برای بهبود عملکرد صنایع غذایی (اگروفود).
- بررسی راهبردها، رویکردها و سیاستها برای توسعه برنامههای کسب و کار برای SMEهای اگروفود
- به اشتراکگذاری مدلهای موفق بنگاههای کشاورزی در استفاده از ابزارها و تکنیکهای هوشمند ارزیابی پایداری.
مقامات دولتی، مدیران طراحی پروژه در شرکتهای کسب و کار کشاورزی، دانشگاهیان، محققین، و مشاوران مسئول برنامهریزی/ارزیابی پروژههای زراعی و کسبو کار کشاورزی.
Project Code: 22-RC-17-GE-RES-A
Project Title: Research on Productivity of the Informal Sector in APO Members: Issues and Challenges
عنوان فارسی: پژوهش در زمینه بهرهوری بخش غیررسمی اعضای APO: مسائل و چالشها
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 16 خردادماه 1401 تاریخ برگزاری: جولای-دسامبر 2022(6 ماهه)
نتایج حاصل از افزایش بهرهوری زمانی حداکثری خواهد شد که حجم وسیعی از اقتصاد را پوشش دهد. به همین دلیل میزان بهرهوری در بخش غیررسمی(Informal) که سهم قابل توجهی از کل اشتغال در اکثر کشورها را به خود اختصاص میدهد اهمیت مییابد. تنها هنگامی که فعالیتهای بخش غیررسمی با بخش رسمی ارتباط یافته و توسط بخش رسمی ثبت و رتبهبندی شود، فعالان بخش مذکور (غیر رسمی) از بهرهوری و کیفیت مشاغل بهرهمند خواهند شد. رتبهبندی توسط بخش رسمی اقتصاد به سادگی امکان پذیر نیست. چرا که بسیاری از فعالان بخش غیررسمی به دلیل انگیزههایی نظیر کنترل هزینهها و گریز از فرایندهای ثبتی و احراز هویت از تبدیل شدن به نهاد تجاری رسمی سرباز میزنند. این پژوهش در نظر دارد به پویایی بخش غیررسمی و افزایش بهرهوری در این بخش بپردازد. بر همین اساس پژوهش یادشده در محدوده ذیل شکل میگیرد: 1- شناسایی و نقشه برداری از بهرهوری در بخش غیررسمی 2-گذار از بخش غیررسمی به بخش رسمی 3- سنجش بهرهوری بخش غیررسمی4- مداخله سیاسی و حمایت از بخش غیررسمی 5- بهرهوری فراگیر
تحلیلگران سیاستی و محققین دانشگاهی متخصص در اقتصاد غیررسمی با تجربه تحقیقاتی مستند حداقل سه سال، با مهارت عالی نگارش و ارائه به انگلیسی
اطلاعیه دوره فرم Bio-data فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه
Project Code: 22-IP-10-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Digital Transformation for the Public Sector
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی تحول دیجیتال برای بخش عمومی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 23 خرداد ماه 1401 تاریخ برگزاری: 22-24 تیر ماه 1401
بخش عمومی برای بهبود تعامل با شهروندان، ارائه خدمات عمومی بهتر، کاهش هزینهها و کمک به مقابله با همهگیری کووید-19، دستخوش تحول دیجیتالی سریعی میشود. این همهگیری بر اهمیت فناوریهای دیجیتال در ایجاد انعطافپذیری اقتصادی و اجتماعی از طریق رویکردهای استراتژیک، چابک و نوآورانه تاکید کرده و روند تحول دیجیتال بخش عمومی را سرعت بخشیده است.
شاخص دولت دیجیتال OECD در سال 2019 بیان می کند که دولت دیجیتال نشان دهنده تحولی از دولت الکترونیک است. تعدادی از اعضای APO این فرآیند دگرگون کننده را رهبری می کنند. رتبهبندی جهانی دولت دیجیتال در سال 2021 توسط مؤسسه دولت دیجیتال، دانشگاه واسدای ژاپن، گزارش دادهاست که سنگاپور، کره جنوبی، ژاپن و تایوان جزو 10 کشور برتر در حال گذار به دولت دیجیتال قرار دارند.
این کارگاه به اشتراک گذاری و بررسی الزامات و پیشرفتهای تحول دیجیتال در بخش عمومی، به ویژه سطوح پذیرش و رویکردهای استراتژیک آن می پردازد.
-بررسی ضرورت و فوریت تحول دیجیتال در بخش عمومی جهت کارآمدتر و موثرتر عمل کردن در محیط دیجیتال.
-ارزیابی تأثیر تحول دیجیتال در افزایش کیفیت خدمات عمومی به روشی فراگیر، عادلانه و پایدار.
-اشتراکگذاری موارد موفق تحول دیجیتال بخش عمومی توسط اعضای APO.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان شرکتهای دولتی، و کارکنان سازمانهای بخش دولتی که روی برنامههای دولت دیجیتال، سیستمهای دولت الکترونیک، خدمات عمومی دیجیتال، حکمرانی الکترونیک، سیستمهای اطلاعات مدیریت و ICT کار میکنند.
Project Code: 22-CL-10-GE-WSP-A
Project Title: Workshop on Inclusive Rural Development
عنوان فارسی: کارگاه توسعه فراگیر روستایی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 01 تیر ماه 1401 تاریخ برگزاری: 3-5 مرداد ماه 1401
کشاورزی یک بخش ضروری و منبع اصلی اشتغال در بسیاری از کشورهای آسیایی است. برای توسعه همه جانبه و مولد روستایی، مشارکت زنان، جوانان و افراد با توانایی های مختلف در فعالیت های جامعه روستایی مهم است. این گروه ها اغلب نادیده گرفته می شوند، اما استفاده از آنها برای رشد بهره وری ضروری است. تحول روستایی فراگیر، برای از بین بردن فقر و گرسنگی و ایجاد جوامع پایدار، یک امر محوری است. این فرآیند شامل افزایش بهره وری کشاورزی، افزایش مازاد بازار، گسترش فرصت های شغلی خارج از مزرعه، ارائه دسترسی بهتر به خدمات و زیرساخت ها، و ایجاد ظرفیت برای تأثیرگذاری بر سیاست ها است که همه اینها می تواند منجر به بهبود معیشت روستایی و رشد فراگیر شود (IFAD، گزارش توسعه روستایی 2016). دولتها و شرکتها میتوانند با مشارکت دادن گروههای محروم در اشتغال معنادار و حمایت از بهبود وضعیت اجتماعی-اقتصادی آنها کمک کنند.
این کارگاه به بررسی تحول فراگیر روستایی می پردازد و نمونه های نوآورانه ای از گروههای اجتماعی و ابتکارات احیای اقتصادی روستایی دولت ها، شرکت های بخش خصوصی و مشارکت های دولتی-خصوصی را به اشتراک می گذارد.
-ترویج بکارگیری گروه های اجتماعی محروم در توسعه روستایی؛
- بازنگری سیاست های دولت در مورد توسعه فراگیر روستایی برای افزایش بهره وری روستایی و احیای اقتصاد روستایی؛
- اشتراکگذاری الگوهای موفق توسعه فراگیر روستایی و بحث در مورد نقش بخش های دولتی و خصوصی در پذیرش آنها.
مقامات دولتی، متخصصان، مشاوران، دانشگاهیان و مسئولان برنامه ریزی/اجرای برنامه های توسعه برای ارتقای اقتصاد روستایی پایدار و گروههای اجتماعی مرتبط.
Project Code: 22-CP-26-GE-TRC-A
عنوان فارسی:برنامه تحقیقاتی با عنوان «سلسله تحلیلهای بهرهوری :Productivity Analysis Series»
«روشهای سیاستگذاری در زمینه بهرهوری، چالشها و فرصتهای جدید مرتبط با ارتقای بهرهوری در دوران شیوع بیماری کوید 19»
نحوه برگزاری: - مهلت ثبتنام: تا 27 اردیبهشت ماه 1401 تاریخ برگزاری: آوریل-دسامبر 2022
سازمان بهرهوری آسیایی، همسو با نقش خود به عنوان مشاور منطقهای و اتاق فکر، پروژههای تحقیقاتی مختلفی را برای بررسی روند بهرهوری و عملکرد رشد اقتصادی اعضاء انجام داده است. این پروژههای تحقیقاتی منتهی به یافتهها و توصیههای کلیدی به عنوان ابزاری برای سیاستگذاری در مسیر ارتقای بهرهوری در میان اعضای APO خواهد بود. برنامه تحقیقاتی با عنوان «سلسله تحلیلهای بهرهوری :Productivity Analysis Series» در همین راستا به منظور شناسایی موضوعات جاری بهرهوری و همکاری با مؤسسات ملی تخصصی در مطالعات بهرهوری و توسعه اقتصادی اعضای APO تنظیم شده است.
متقاضیان می بایست طرح مقدماتی (Research Proposal) مربوطه (شامل گزارش طرح کلی، روش تحقیق، منابع دادهها و یافتههای مورد انتظار تحقیق به زبان انگلیسی)، پیرامون موضوعی خاص در سطح ملی با محوریت «روشهای سیاستگذاری در زمینه بهرهوری، چالشها و فرصتهای جدید مرتبط با ارتقای بهرهوری در دوران شیوع بیماری کوید 19»، را تا تاریخ 27/02/1400 به آدرس پست الکترونیکی networking.apoprojects@npo.gov.ir ارسال نمایند.
- بررسی و تحلیل مسائل مربوط به بهرهوری و چالشهای ناشی از شیوع بیماری کوید 19 و بهترین شیوههای بهرهوری؛
-بررسی چالشهای نوظهور در حرکت بهرهوری اعضای APO و شناسایی فرصتهای جدید بازگشت و رشد مجدد پس از همهگیری کرونا.
خصوصیات موسسات پژوهشی شرکتکننده:
اطلاعیه دوره راهنمای نگارش پروپوزال فرم Bio-data فرم مشخصات فارسی تعهدنامه
عنوان فارسی: دوره آموزشی فناوری نوین مدیریت منابع انسانی در بخش دولتی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 10 اردیبه شتماه 1401 تاریخ برگزاری: ۳ تا 6 خرداد ماه 1401
مدیریت صحیح منابع انسانی کلید ایجاد سازمانهایی با عملکرد بالا است. کارکنان واجد شرایط و باانگیزه ارتباط نزدیکی با بهرهوری کلی سازمان دارند. این امر هم برای بخش دولتی و هم برای بخش خصوصی صدق میکند. همهگیری جهانی و سایر روندها، پذیرش فناوری در زندگی کاری را تسریع کرده است. بسیاری از سازمانها تیمهایی دارند که به نوعی مجازی کار میکنند، خواه با تیمهای توزیعشده، مدیران از راه دور یا سایر مدلهای ترکیبی. این تغییرات با شیوههای در حال تحول در استخدام، آموزش، مدیریت عملکرد و برنامهریزی نیروی کار همراه است. بخش خصوصی پیشتاز تلفیق راهحلهای فناوری جدید در کارکردهای منابع انسانی بوده است، اما مدیران بخش دولتی باید از این روش پیروی کنند و این فناوریها را با شرایط خود تطبیق دهند.
فناوری منابع انسانی یکی از کلیدهای تضمین این امر است که دولتها قادر به جذب، حفظ و رشد استعدادها در قرن بیست و یکم هستند. اما بخش دولتی در این زمینه از بخش خصوصی عقب است. فناوری موجود، ابزارهای منابع انسانی مبتنی بر فضای ابری، راهحلهای مبتنی بر هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل پیشرفته کارکنان را شامل میشود. این فناوریها را میتوان در مراحل مختلف مدیریت منابع انسانی مانند استخدام، آموزش، بکارگیری و مدیریت عملکرد، مورد استفاده قرار داد. علاوه بر بهرهوری، این ابزارها را میتوان برای بهبود رفاه کارکنان نیز به کار برد.
هدف این دوره آموزشی، توانمندسازی مدیران و پرسنل منابع انسانی برای هدایت طیف وسیعی از ابزارهای منابع انسانی برای استفاده در بخش عمومی است. این دوره شامل آشنایی با فناوری و ابزارهای جدید منابع انسانی، مزایای بالقوه آنها و چارچوبهایی برای بکارگیری آنها به روشهای نظاممند و با درنظر گرفتن حساسیتهای فرهنگی، خواهد بود. شرکتکنندگان تشویق خواهند شد تا به طور عملی در مورد نقش فناوری در مدیریت منابع انسانی، بیندیشند.
-معرفی اصول و شیوههای مدیریت اثربخش منابع انسانی (HR) در بخش دولتی با توجه به تغییرات فراگیر در محیطها و سبکهای کاری؛
-آموختن در مورد ابزارها و چارچوبهای مختلف برای بکارگیری راهحلهای جدید فناوری در کارکردهای منابع انسانی.
-به اشتراک گذاشتن نمونههای عملی و تجربیات کاربردهای فناوری مدیریت منابع انسانی در میان اعضای APO.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان شرکتهای دولتی و کارکنان سازمانهای دولتی که در زمینه مدیریت و توسعه منابع انسانی برای بخش دولتی و خدمات دولتی کار میکنند.
شناسنامه دوره اطلاعیه دوره فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه فرم بایودیتا
عنوان فارسی: کنفرانس بیمه کشاورزی و مدیریت مخاطره مزرعه
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 05 اردیبه شتماه 1401 تاریخ برگزاری: ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱
کشاورزی به دلیل وابستگی به آب و هوا و شرایط اقلیمی، یک بخش مهم اما پرخطر است. کشاورزان در آسیا باید با خشکسالیهای شدید، سیلها، طوفانها، یخبندانها و سایر احتمالاتی که با تغییرات آب و هوایی در حال افزایش هستند، دست و پنجه نرم کنند. پیش از این، بیمه کشاورزی بیشتر به عنوان اقدامی برای مقابله با خسارت یا زیان زمانی در نظر گرفته میشد که محصولات، مزارع، دامها و شیلات در اثر بلایای طبیعی آسیب دیده یا از بین میرفتند. با این حال، همهگیری کووید-19 بر آسیبپذیری کشاورزان افزوده و امنیت غذایی را به خطر انداخته و اهمیت بیمه کشاورزی را برجسته کرده است.
بیمه کشاورزی نقش مهمی در یک سیستم جامع مدیریت مخاطره ایفا میکند و حفظ سلامت و ایمنی مزرعه را شامل میشود. اقدامات در سطح مزرعه نمیتواند در برابر تهدیدات شدید مانند طوفان، سیل، سونامی و خشکسالی، حمایت ایجاد کند. چنین بلایایی نیازمند سازوکارهای نهادینهشده و مبتنی بر بازار پوشش بیمه است. به طور کلی، بیمه کشاورزی نه تنها از کشاورزان در برابر ورشکستگی مالی محافظت میکند، بلکه امنیت غذایی ملی را از طریق مدیریت مخاطره مزرعه، تضمین میکند. بیمه نقش مهمی در کاهش آسیبپذیری سیستمهای غذایی ملی در برابر شوکهای حاد دارد و متعاقباً به تابآوری و پایداری کمک میکند.
به این ترتیب، بیمه کشاورزی با تقویت تابآوری کشاورزان و جوامع در شرایط نامطلوب و در انطباق با چالشهای جدید مانند تغییرات آب و هوایی یا بیماریهای همهگیر، به دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل کمک میکند. برای اهداف انتشار و ترویج، دستورالعملهای مدیریت مخاطره ایزو 31000:2018 میتواند به عنوان مرجعی مفید برای توسعه راهبردهای مدیریتی شناسایی و کاهش مخاطرات در بخش کشاورزی، عمل کند. همچنین با درک اهمیت زمینه و شرایط محلی، تدوین و به اشتراکگذاری بهترین شیوههای مدیریت مخاطره که توسط خود کشاورزان به اجرا در آمده، دارای اهمیت است.
دولتها میتوانند با ترویج فعال سیستمهای کارآمد بیمه کشاورزی از کشاورزان و کل زنجیرههای ارزش کشاورزی حمایت کنند. این کنفرانس بستری برای سیاستگذاران و دستاندرکاران خواهد بود تا راههای ایجاد سیستمهای بیمه کشاورزی در کشورهای عضو را با در نظر گرفتن فرصتها و چالشها در کشاورزی فعلی، چشماندازهای اقلیمی و غیراقلیمی و شیوههای مدیریت مخاطره مزرعه، مورد بحث و بررسی قرار دهند.
- افزایش دانش شرکتکنندگان در مورد اصول، سازوکارها و مدیریت بیمه کشاورزی برای بهبود بهرهوری و مدیریت مخاطره مزرعه.
-بررسی سیاستهای بیمه کشاورزی در کشورهای عضو و به اشتراک گذاری الگوهای موفق، از جمله راهحلهای هوشمند دیجیتالی برای بیمه کشاورزی و مدیریت مخاطره مزرعه.
-درک مشخصات مخاطره کشاورزی و طرحهای بیمه ملی مورد نیاز برای محافظت از جامعه کشاورز، به ویژه در موقعیتهایی مانند همهگیری کووید-19
سیاستگذاران، مقامات ارشد شرکتهای بیمه کشاورزی خصوصی و دولتی، پژوهشگران، دانشگاهیان و کارکنان ترویج مسئول ارائه خدمات مشاورهای در زمینه بیمه کشاورزی و مدیریت مخاطره مزرعه
عنوان فارسی:دوره آموزشی در زمینه بهره وری سبز
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 05 اردیبهشتماه 1401 تاریخ برگزاری: 6-2 خردادماه 1401
معاهده آب و هوای گلاسکو، که نتیجه کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد (COP 26) بود و در نوامبر 2021 برگزار شد، با تمرکز بر اقدامات مربوط به کاهش دما، انطباق دما، تامین مالی و همکاریهای بین المللی، افزایش دمای جهانی را به 1.5 درجه سانتیگراد محدود کرد. بیش از 150 کشور که بیش از 90 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می دهند، تعهدات برای افزایش دمای خالص صفر را انجام داده اند و اهداف جدید در سال 2030 را جهت انتشار تعیین کردهاند. علاوه بر این، شکافهای در حال ظهور ظرفیتسازی و نیاز به تسریع اقدامات اقلیمی به رسمیت شناخته شدهاست.
منطقه آسیا و اقیانوسیه عمدتاً متشکل از کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته است که در اسرع وقت نیاز به کشف مسیرها و اتخاذ روش هایی برای دستیابی به اهداف کاهش انتشار افزایش دما دارند.
آنها همچنین باید رشد صنعتی را تشویق کنند و در عین حال وابستگی به منابع طبیعی محدود را برای حفظ پیشرفت اقتصادی کاهش دهند. APO مفهوم GP را در سال 1994 معرفی کرد تا بهرهوری و افزایش کیفیت را با عملکرد محیطی بهتر، ترکیب کند. در سناریوی کنونی جهانی شدن، نوسانات کسب و کار، و محدودیتهای مربوط به همهگیری کووید-19، پیادهسازی روش GP میتواند به شرکتها کمک کند رقابتپذیری خود را بهبود بخشند و سودآوری خود را حفظ کنند و به رشد کلی سبزتر شدن محیط زیست منجر شود.
در چشم انداز APO 2025 رشد بهرهوری فراگیر و مبتنی بر نوآوری، ترویج و پذیرش GP یکی از محورهای استراتژیک است. از سال 2001، پروژه های مختلفی برای ایجاد توده مهمی از متخصصان عمومی انجام شده است که می توانند به عنوان مشاور، مربی و مروج برای کمک به صنعت در جدا کردن رشد تجارت از تخریب محیط زیست عمل کنند. معرفی برنامه اعتباربخشی در سال 2018 نقش APO را به عنوان یک نهاد اعتباربخشی برای توسعه و اعتباربخشی NPOها برای تبدیل شدن به نهادهای صدور گواهینامه (CB) متخصصان GP افزایش داد. طرحهای مربوط به متخصص بهرهوری مرتبط و متخصص بهرهوری بخش عمومی نیز معرفی شد. APO-GPS 201:2019: طرح صدور گواهینامه و استانداردهای شایستگی برای متخصصان GP الزامات را به تفصیل شرح می دهد، و این دوره پنج روزه شرط لازم برای صدور گواهینامه APO است، پس از آن شرکت کنندگان توسط نهادهای صدور گواهینامه معتبر مورد ارزیابی و ارزیابی قرار خواهند گرفت.
- معرفی مفهوم بهرهوری سبز (GP) را شامل روششناسی، ابزارها و تکنیکهای آن.
- آموزش دیدن در مورد رویکردهای عملی برای اجرای چارچوب GP در سطح سازمانی برای افزایش بهره وری، کیفیت و عملکرد محیطی.
- انتقال دانش در مورد روندهای فناوری در حال ظهور و مفاهیم جدید، کمک به رشد پایدار کسب و کار و کاهش تغییرات آب و هوا.
- ایجاد آمادگی در شرکت کنندگان برای تبدیل شدن به متخصصان GP دارای گواهینامه.
متخصصان سازمانهای ملی بهرهوری، مشاوران و مربیان مرتبط، افراد تخصصی و فنی از سازمانهای دولتی و وزارتخانهها، دانشگاهیان و مدیران ارشد فنی شرکتهایی که در زمینه پایداری، کاهش تغییرات آبوهوایی، مدیریت منابع و حفاظت و رشد سبز کار میکنند
Project Code: 22-CP-46-GE-OSM-A
عنوان فارسی: بازدید مطالعاتی چند کشوری در زمینه مدلهای زراعت هوشمند نوآورانه برای کشاورزی 4.0
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 11 خردادماه 1401 تاریخ برگزاری: 8-9 تیرماه 1401
کشاورزی 4.0 که به عنوان کشاورزی هوشمند نیز شناخته میشود، یک مفهوم مدیریتی برای افزایش کارآمد کمیت و کیفیت محصول کشاورزی با استفاده از فناوریهای پیشرفته از جمله ماشینها و دستگاههای IT مانند حسگرها، هواپیماهای بدون سرنشین، رباتها، GPS،Al و اینترنت اشیا است. این فناوریها کشاورزان را قادر میسازد تا مزارع را دقیقاً رصد کرده، تصمیمات به موقع گرفته، اقداماتی را بر اساس دادهها انجام دهند و بار کاری را برای دستیابی به بازده و کیفیت بالاتر با هزینه کمتر و با کار کمتر بهینهسازی کنند. کشاورزی 4.0 همچنین یک ابزار کلیدی برای پیشبرد پایداری زیستمحیطی، تسریع کشاورزی مقاوم در برابر آب و هوا و ترویج فراگیری در این بخش است.
چارچوب تحولات کشاورزی APO (2019) ملاحظات زیر را برای فعال کردن کشاورزی هوشمند برجسته میکند: 1) ایجاد کالاهای عمومی مرتبط با فناوریهای کشاورزی هوشمند که به نفع اکثریت فعالان، به ویژه مالکان کوچکمقیاس است؛ 2) حمایت از نهادهای بخش دولتی و خصوصی در انجام تحقیق و توسعه؛ 3) تشویق سرمایهگذاری خصوصی در فناوریها و خدمات مقرون به صرفه و کم هزینه؛ 4) تشویق به اشتراکگذاری اطلاعات و دادهها با تدابیر کافی و حفاظت از حقوق مالکیت معنوی؛ 5) آزمایش و راهاندازی برنامههای آزمایشی قبل از افزایش مقیاس؛ 6) اولویت دادن به کشاورزی هوشمند به عنوان بخشی از استراتژیهای توسعه ملی؛ و 7) تدوین مقررات و سیاستها برای حمایت از طرحها و تشویق پذیرندگان اولیه و همچنین همکاری بین کشوری برای به اشتراکگذاشتن دانش، تجربه، بهترین نمونهها و فناوری مناسب.
ترکیه در سال 2020 حدود 1 میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر کرد و یکی از کشورهای پیشرو در میان اعضای APO در پذیرش ماشینآلات کشاورزی و ارتقای مکانیزاسیون است. کشاورزی 4.0 همراه با مکانیزاسیون پیشرفته در این کشور، پیشرفت کرده است که نمونهای از تجارب برتر در زمینه مزارع کشاورزی هوشمند است. یکی از مکانهایی که میبایست مورد بازدید قرار گیرد، مزرعه هوشمند Vodafone است که هدف آن ارتقای بهرهوری و تشویق جوانان به مشارکت در کشاورزی با به کارگیری آخرین فناوریها و فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته است. شرکتکنندگان به طور مجازی این تجربه را مشاهده کرده و در مورد نقش بخشهای دولتی و خصوصی در ارتقاء و پذیرش کشاورزی 4.0 اطلاعات کسب خواهند کرد. همچنین این مأموریت مطالعاتی مشاهدهای به مباحثه در زمینه نحوه بکارگیری آموختهها و تجربیات ترکیه برای پذیرش و اتخاذ در بین سایر اعضای APO خواهد پرداخت.
- درک سیاستها و فعالیتهای مربوط به تحقیق و توسعه برای کشاورزی 4.0 در ترکیه؛
- بررسی تجارب برتر از طریق بازدید مجازی مزارع؛
- مباحثه در زمینه توانمندسازها برای پیشبرد زراعت هوشمند در منطقه آسیا-اقیانوسیه.
- مقامات دولتی، سیاستگذاران، مدیران سازمانها و تعاونیهای کشاورزان، دانشگاهیان، نمایندگان SMEهای کشاورزی و مشاورین فعال در توسعه و اتخاذ زراعت هوشمند.
.
Project Code: 22-IP-18-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه فناوریهای نوآورانه در زنجیرههای تامین محصولات فاسدشدنی برای کشاورزان کوچکمقیاس
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 4 اردیبهشت ماه 1401 تاریخ برگزاری: 3-5 خرداد ماه 1401
توجه: بهرهمندی از فرصتهای آموزشی و پژوهشی APOبرای معرفیشدگان از سوی سازمانها و دستگاههای اجرایی، بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، انجمنها و شرکتهای مشاوره تعیین صلاحیت شده، رایگان می باشد. شرکت های خصوصی برای بهره مندی از این دوره ها، می بایست مبلغ 150 دلار را بپردازند.
مواد فاسدشدنی مانند میوهها و سبزیجات به زنجیرههای تامینی نیاز دارند که محصولات تازه را به طور قابل اعتماد به دست مصرفکنندگان برساند. پس از برداشت، نگهداری طولانیمدت محصولات فاسدشدنی دشوار است. میوه و سبزیجات باید به سرعت فروخته شوند تا از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری شود. به عنوان مثال، سبزیجات برگدار به سرعت تغییر رنگ میدهند. با وجود اینکه هنوز قابل مصرف هستند، قیمت آنها کاهش مییابد و باعث میشود خردهفروشان سود خود را از دست بدهند. کاهش چنین هدررفت غذایی یکی از 12 هدف SDG سازمان ملل متحد است، یعنی SDG 12.3، که بیان میکند: «تا سال 2030، سرانه هدررفت جهانی غذا در سطوح خردهفروشی و مصرفکننده به نصف، تقلیل یافته و هدررفت مواد غذایی در طول زنجیره تولید و تامین نیز، از جمله هدررفت پس از برداشت کاهش می یابد.»
حفظ کیفیت نه تنها به تامین پایدار مواد فاسدشدنی برای مصرفکنندگان کمک میکند، بلکه در افزایش درآمد کشاورزان نیز اثربخش است. برای حفظ کیفیت میوه و سبزیجات، رسیدگی دقیق به هنگام برداشت و کنترل محیطی مناسب پس از برداشت ضروری است. بنابراین سیستمهای زنجیره سرد برای زنجیرههای تامین مواد فاسد شدنی ضروری هستند.
با این حال، بازاریابی محصولات فاسدشدنی برای کشاورزان کوچکمقیاس دشوار است، زیرا آنها معمولاً دور از مصرفکنندگان قرار دارند و ایجاد زنجیرههای سرد پرهزینه است. در نتیجه، آنها اغلب تعاونیهای کشاورزی را سازماندهی و فروش محصول را ترکیبی انجام میدهند. استراتژی دیگر استفاده از بسترهای دیجیتالی است که اکنون به راحتی در دسترس هستند.ICT ، ارتباط بین کشاورزان کوچکمقیاس و مصرفکنندگان را تسهیل میکند و برخی از کشاورزان کوچکمقیاس محصولات را مستقیماً از طریق وبسایتهای اینترنتی به مصرفکنندگان در مناطق شهری میفروشند. در ژاپن، فروش محصولات فاسدشدنی بین کشاورزان کوچکمقیاس و کسب و کار کشاورزی با فناوری اطلاعات و ارتباطات در برخی مناطق ترکیب میشود که سبب کاهش هزینهها و حفظ تازگی آنها میشود.
این کارگاه به روندهای اخیر فناوریهای نوآورانه برای زنجیرههای تامین مواد فاسدشدنی، با تمرکز بر مزایای آنها برای کشاورزان کوچکمقیاس، که در بین کشورهای عضو APO، در اکثریت قرار دارند، خواهد پرداخت. در کشورهای شرق آسیا-اقیانوسیه (به استثنای جمهوری خلق چین) و آسیای جنوبی، حدود 70 تا 80 درصد مزارع کوچکتر از 2 هکتار هستند (سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، 2015). این کارگاه همچنین هدف کمک به ظرفیت نوآوری را تحت چشمانداز APO 2025 ترویج میکند.
- به اشتراکگذاری وضعیت فعلی زنجیرههای تامین برای محصولات فاسدشدنی، از قبیل میوهها و سبزیجات؛
- یادگیری در زمینه فناوریهایی جهت حفظ کیفیت محصولات فاسدشدنی در سراسر زنجیرههای تامین که میتوانند توسط کشاورزان کوچکمقیاس اتخاذ شوند؛
- ارتقای بهرهوری و رقابتپذیری کشاورزان کوچکمقیاس که در کشورهای عضو، محصولات فاسدشدنی پرورش میدهند.
- سیاستگذاران و مقامات دولتی؛
- نمایندگان سازمانهای مربوط به کسب و کار کشاورزی/کشاورزان؛
- دانشگاهیان و مشاورینی که در حوزه تبلیغات محصولات فاسدشدنی، توسعه زنجیرههای تامین محصولات فاسدشدنی و گسترش فناوریهای کنترل کیفیت برای محصولات فاسدشدنی فعالیت میکنند.
Project Code: 22-CP-44-GE-TRC-A
عنوان فارسی: دوره آموزشی متخصصین بهرهوری در بخش عمومی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 25فروردین ماه تاریخ برگزاری: 26 اردیبهشت-30 اردیبهشت ماه 1401
توجه: بهرهمندی از فرصتهای آموزشی و پژوهشی APO برای معرفیشدگان از سوی سازمانها و دستگاههای اجرایی، بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط، انجمنها و شرکتهای مشاوره تعیین صلاحیت شده، رایگان می باشد. شرکت های خصوصی برای بهره مندی از این دوره ها، می بایست مبلغ 150 دلار را بپردازند.
شرح کلی
همهگیری کووید-19 به روشهای بیسابقهای به سازمانها و کارکنان در بخشهای مختلف در سراسر جهان، از جمله بخش عمومی، آسیب وارد کردهاست. تقریباً همه دولتها قرنطینههای سختگیرانه، اقدامات ردیابی افراد مبتلا و دیجیتالیسازی را برای نجات جان انسانها اجرا کردند و در عین حال از تداوم خدمات ضروری مانند مراقبتهای بهداشتی، آموزش، ادارات دولتی و تحویل غذا، اطمینان حاصل کردند. حتی پس از گذشت دو سال، و اعمال محدودیتهای تردد مردم، مشکلات در عملکرد و ارائه خدمات عمومی اولیه همچنان ادامه دارد. این وضعیت همچنین روشهای کار کارکنان در سازمانهای بخش دولتی، مانند تطبیق با دورکاری و اتخاذ راهحلهای دیجیتال برای اطمینان از ارائه خدمات در عین افزایش عملکرد و بهرهوری را تغییر داد.
با درک اهمیت عملکرد بخش عمومی در خدمترسانی به نیازهای شهروندان تحت شرایط جدید که تبدیل به شرایط عادی شدهاست، APO به بررسی روشها و رویکردها برای بهبود فرآیندهای کاری، انگیزه و مهارتهای کارکنان و توانایی مدیریتی برای بهینهسازی منابع بخش عمومی در منطقه ادامه میدهد.
این عوامل پایههای چارچوب بهرهوری بخش عمومی APO را تشکیل میدهند. هدف این دوره تقویت قابلیتهای بخش عمومی در اعضای APO با بازسازی و شکلدهی مجدد الزامات مهارت نیروی کار تحت شرایط عادی جدید است. شرکتکنندگان در مفاهیم، رویکردها، ابزارها و تکنیکهای مورد نیاز متخصصان بهرهوری در بخش عمومی آموزش خواهند دید و مهارتهای لازم را برای شایستگیهای مورد نیاز توسعه خواهند داد. از سازمانهای ملی بهرهوری درخواست میشود که افراد حرفهای را معرفی کنند که انتظار میرود به عنوان متخصص بهرهوری برای بخش عمومی فعالیت کنند.
اهداف دوره:
الف. معرفی مسائل و چالشهای پیش روی بخش عمومی و فوریت بهبود عملکرد و خدمات آن با توجه به نقش محوری آن در خدمت به شهروندان.
ب. به شرکتکنندگان در مفاهیم، چارچوب، ابزارها و تکنیکها آموزش داده میشود تا بهرهوری و عملکرد بخش عمومی را افزایش دهند.
ج. با تسلط بر دانش، مهارتها و شایستگیهای مندرج در برنامه آموزشی APO، شرکتکنندگان برای تبدیل شدن به متخصصان بهرهوری بخش عمومی با صلاحیت تجهیز میشوند.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان واحدها و شرکتهای دولتی و همچنین کارکنان سازمانهای ملی بهرهوری که در حوزه مدیریت دولتی، برنامههای آموزشی و پرورشی برای بخش دولتی و استانداردها و سیستمهای مدیریت کیفیت برای دولت کار میکنند.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم Bio-Data فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه
Project Code: 22-CP-08-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی شیوهها و تکنیکهای کشاورزی هوشمند به اقلیم
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 15 فروردین ماه 1401 تاریخ برگزاری: 6-8 اردیبهشت ماه 1401
گزارش گراندزول بانک جهانی در سال 2021 نشان داد که تغییرات آب و هوایی میتواند تا سال 2050، 216 میلیون نفر را در سراسر جهان مجبور به مهاجرت در داخل کشورهای خود کند، که از این میان، 49 میلیون نفر در شرق آسیا و اقیانوسیه، 40 میلیون نفر در آسیای جنوبی و 5 میلیون نفر در آسیای مرکزی هستند. این موضوع به دلیل از دست دادن قابلیت زندگی در مناطق در معرض خطر، از جمله مناطق تولید کشاورزی رخ خواهد داد.
کشاورزی یکی از بخشهایی است که در برابر تغییرات آب و هوایی، بسیار آسیب پذیر است. تغییرات، بیثباتی، دماهای شدیدا بالا یا پایین و بارندگی، مستقیماً بر بهرهوری آن تأثیر میگذارد. تغییرات اقلیمی، بهینهسازی شرایط آب و خاک، مدیریت آفات و علفهای هرز و حفظ شیوههای فرهنگی که برای نسلها دنبال شدهاند را برای کشاورزان دشوار میسازد. همچنین کشاورزی، یکی از بخشهای اصلی مسئول تغییرات آب و هوایی است. OECD در سال 2019 گزارش داد که بین سالهای 2007 تا 2016، کشاورزی، تقریباً 12 درصد از سهم انتشار گازهای گلخانهای جهانی را به همراه داشته است.
برای محافظت در برابر این موارد و کاهش تغییرات آب و هوایی و در عین حال تولید غذای بیشتر برای جمعیت در حال رشد، پذیرش و اتخاذ CSA میبایست تسریع شود. FAO، CSA را بهعنوان رویکردی تعریف کرده است که به هدایت اقدامات برای سوق دادن سیستمهای کشاورزی-غذایی به سمت شیوههای سبز و انعطافپذیر در برابر آب و هوا کمک میکند که شامل سه هدف اصلی است: بهبود پایدار بهرهوری و درآمدهای کشاورزی؛ سازگاری و ایجاد انعطافپذیری در برابر تغییرات آب و هوایی؛ و کاهش و/یا حذف انتشار گازهای گلخانهای در صورت امکان. در عمل، CSA، تمام جنبههای مواد و شیوههای کشاورزی مانند انتخاب محصولات و تنوع، تنظیم نیازهای آبی، آمادهسازی زمین، انتخاب شیوههای فرهنگی، و مدیریت استفاده از کود و آفتکشها را شامل میشود. در منطقه آسیا و اقیانوسیه، شبکه انعطافپذیری اقلیم ASEAN (ASEAN-CRN) در سال 2014 به عنوان بستری برای تبادلات منطقهای، به ویژه برای به اشتراکگذاری اطلاعات، تجارب و تخصصها در CSA ایجاد شد.
1- به اشتراکگذاری آخرین شیوهها و تکنیکها برای سازگاری و کاهش تغییرات آب و هوایی در بخش کشاورزی؛ 2- یادگیری در زمینه بهترین شیوهها در کشاورزی هوشمند به اقلیم(CSA) جهت حفظ و ارتقای بهرهوری محصولات؛ 3- مباحثه در زمینه راهبردها و اقدامات برای پیشبرد اتخاذ و پذیرش CSA در منطقه آسیا-اقیانوسیه.
- مقامات ارشد دولتی، سیاستگذاران، مدیران انجمنها و تعاونیهای کشاورزان، دانشگاهیان ارشد و مشاورین دخیل در ارتقای کشاورزی هوشمند به اقلیم.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم Bio-data فرم مشخصات فارسی فرم تهعدنامه
Project Code: 22-CL-04-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی کارآفرینی بانوان در اقتصاد دیجیتال
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 16 فروردین ماه تاریخ برگزاری: 21 اردیبهشت-23 اردیبهشت ماه 1401
کارآفرینی انگیزه اصلی برای نوآوری، بهرهوری و رشد اقتصادی بلندمدت است. اقتصاد دیجیتال زمینه مناسبی را برای شکوفایی کارآفرینان فراهم میکند، زیرا فناوریهای دیجیتال فرصتهایی را برای تنوع، برابری و مشارکت بیشتر در جامعه باز میکنند و استعدادهای بیشتری از جمله زنان کارآفرین را قادر میسازد تا در فعالیتهای اقتصادی شرکت کنند. دسترسی به فنآوریهای توانمند، بازارها و فرصتها برای برابری جنسیتی بیشتر، بلافاصله به یک محیط تجاری حمایتکننده برای زنان و مشارکت معنادار آنها در اقتصاد تبدیل نمیشود. برای استفاده کامل از مزایای فناوری های دیجیتال برای توانمندسازی زنان و آزادسازی پتانسیل آنها برای افزایش بهره وری و نوآوری، درک روابط و هم افزایی بین فناوری ها، کارآفرینی و مشارکت و رهبری زنان ضروری است.
گزارشی از سیستم جهانی ارتباطات سیار در سال 2021 تخمین زد که کمتر از 40 درصد از زنان در جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا می توانند به خدمات اینترنت موبایل دسترسی داشته باشند. تحقیقات APO در سال 2021 درباره شکافهای اقتصادی، جنسیتی و دیجیتالی: تأثیر همهگیری COVID-19 در فیلیپین همچنین نشان داد که شکاف دیجیتال و فناوری در آسیا همچنان شدید است و زنان را بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار میدهد. سازمانهای دولتی و بخش خصوصی باید زیرساختها را فراهم کنند، مهارتها و شایستگیها را پرورش دهند و آگاهیهای اجتماعی را برای ایجاد شرایط مساعد افزایش دهند.
محیطی برای زنان برای استفاده از ابزارهای دیجیتال، راه اندازی و راه اندازی کسب و کار، و ایجاد حرکت جدید برای رشد اقتصادی، نوآوری و اشتغال.
این کارگاه با تکرار SDG 5 سازمان ملل متحد، دستیابی به برابری جنسیتی و توانمندسازی همه زنان و دختران، با هدف تقویت فرمول بندی خط مشی اعضای APO برای نوآوری و افزایش بهره وری که از جامعه فراگیرتر حمایت می کند، می باشد. در مورد استراتژیهای دولتی و سازمانی برای توانمندسازی و رهبری زنان در کسبوکارها در اقتصاد دیجیتال، ارجاعاتی را ارائه خواهد کرد و در نتیجه بر حمایت APO از رشد فراگیر تأکید میکند.
الف. شرکت کنندگان با روندها و نمونه هایی از کارآفرینی و مشارکت زنان در اقتصاد دیجیتال آشنا میشوند.
ب. درباره تأثیر فناوریهای دیجیتال بر کارآفرینی و استراتژیهایی برای تقویت توانمندی زنان با استفاده از ابزارها و مهارتهای دیجیتال بحث شود.
ج. ارجاعاتی برای سیاستهای دولت و شیوههای سازمانی برای ارتقای کارآفرینی زنان ارائه شود.
مقامات دولتی درگیر در مشارکت زنان در نیروی کار، توسعه SME و استارتآپها و سیاستهای نوآوری دیجیتال؛ کارآفرینان و مدیران تجاری با تجربه در نوآوری دیجیتال؛ و دانشگاهیان و نمایندگان انجمن های ترویج شمول جنسیتی و رهبری زنان.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره BioData مشخصات فارسی فرم تعهدنامه
Title of Project: Training Course on Innovative Aquaculture Models
Project Code: 21-CL-12-GE-TRC-B
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه مدلهای نوآورانه آبزیپروری
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 24 مهر ماه تاریخ برگزاری: 25-27 آبان ماه 1400
1- ارتقای ابزارها و تکنیکهای سیستمهای آبزیپروری مدرن؛
2- بررسی استراتژیها، رویکردها و راهنماهایی جهت توسعه برنامههای کسب و کار آبزیپروری کوچک مقیاس؛
3-به اشتراکگذاری مدلهای موفق آبزیپروری نوآورانه و تجارب مدیریت خوب.
مقامات دولتی، دانشگاهیان، محققین، نمایندگان انجمنهای تخصصی و مشاورین مسئول آموزش و مشاوره جهت ارتقای سیستمهای آبزیپروری.
اطلاعیه دوره فرم بایودیتا فرم مشخصات فارسی
Project Code: 22-CP-16-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه مدیریت تجربه مشتریان با استفاده از تجزیه و تحلیل دادهها
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 20 اسفند ماه تاریخ برگزاری: 31 فروردین-2 اردیبهشت ماه 1401
1- درک اهمیت تجربه مشتری و مدیریت آن در SMEها؛ 2- یادگیری در زمینه تجزیه و تحلیل پیشرفته دادهها جهت به حداکثر رساندن رضایت و تجربه مشتریان؛ 3- ایجاد آگاهی در شرکتکنندگان، از روشهای اصلی جمعآوری دادههای مشتریان و نحوه استفاده از این دادهها در تصمیمات کسب و کار.
- مدیران و متخصصین در SMEها؛
- متخصصین و مشاورین سازمانهای ملی بهرهوری که در حوزههای مدیریت تجربه مشتریان، تجزیه و تحلیل دادهها و بازاریابی دیجیتال فعالیت دارند.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم Bio-data فرم مشخصات فارسی فرم تعهد نامه
Project Code: 22-IP-09-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی مدلهای نوآورانه مشارکت دولت و بخش خصوصی برای بهبود پایداری زنجیرههای تأمین مواد غذایی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 18 اسفند ماه تاریخ برگزاری: 6-8 اردیبهشت ماه 1401
کسبوکار مرتبط با مواد غذایی در آسیا به طور فزایندهای در حال تبدیل شدن به یک صنعت پویاتر، پیچیدهتر و بسیار رقابتیتر است. شرایط اجتماعی سیاسی و محیطی، نیروهای بازار، و همچنین همهگیری کوید-۱۹ نیز، این چالشها را تشدید میکنند. کسبوکارهای مواد غذایی برای غلبه بر این چالشها و ماندن در رقابت، باید کارایی و بهرهوری کلی خود را بهبود بخشیده و آن را پایدار نمایند.
با توجه به چالشهای پیچیده و چندوجهی، بخشهای دولتی و خصوصی درگیر در صنایع غذایی باید همکاری نزدیکتری داشته باشند و از منابع خود برای ایجاد همافزایی بیشتر استفاده کنند. مشارکتهای دولت و بخش خصوصی به عنوان سازوکارهای مهمی برای پیگیری پروژههای مختلف توسعه در سراسر جهان، مطرح گردیدهاند، به ویژه از طریق ادغام تخصص و منابعی که در صورت عدم تجمیع ممکن است دچار محدودیت باشند. همکاری بیشتر از طریق مشارکتهای دولت و بخش خصوصی به منظور ایجاد زنجیرههای بهرهور و پایدار تامین مواد غذایی، از مزرعه تا سفره مردم، مورد نیاز است تا هم تولیدکنندگان و هم مصرفکنندگان منتفع شوند. نمونههایی از زمینههای بالقوه مشارکت دولت و بخش خصوصی که بهرهوری بخش کشاورزی را افزایش میدهند، عبارتند از: ترویج کشاورزی هوشمند دیجیتال و استفاده از نهادههای کشاورزی باکیفیت مانند بذر و کود.
چندین کشور، برای توسعه بخش غذا و پیشرفت در کسبوکار ، مدل مشارکت دولت و بخش خصوصی را که به نفع کشاورزان کوچک است، به کار گرفتهاند. یک مثال موفق، چارچوب منطقهای مشارکت دولت و بخش خصوصی اتحادیه کشورهای جنوب غربی آسیا (آسهآن) (2016-2025) برای توسعه فناوری در بخش غذا، کشاورزی و جنگلداری است که بر افزایش سرمایهگذاری مشترک در توسعه، پذیرش و انتشار پایدار فناوری در کل زنجیرههای ارزش، تمرکز دارد.
در این کارگاه، اهمیت مشارکتهای دولت و بخش خصوصی به منظور بهرهبرداری از منابع و ایجاد سرمایهگذاری در خدمات و زیرساختهای حمایتی کسبوکار کشاورزی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین این کارگاه محیط سیاستی مناسبی را خواهد سنجید که شرایط مناسبی را برای شکوفایی یک مشارکت دولتی-خصوصی به وجود میآورد به صورتی که برای دو طرف سودمند باشد و منافع همه طرفها را به روشهای منصفانه، شفاف و پایدار تأمین مینماید.
1- بحث و تبادلنظر در مورد ظرفیت مدلهای زنجیره تامین مواد غذایی با مشارکت دولت و بخش خصوصی که بهرهوری را افزایش میدهد و در نتیجه کسبوکار کشاورزی پایدار و رقابتی را امکانپذیر میسازد؛ 2- نقد و بررسی و به اشتراک گذاشتن مدلهای نوآورانه و موفق برای ایجاد زنجیرههای بهرهور و رقابتی تامین مواد غذایی در کشورهای عضو؛ 3- ارائه راهنمایی به کشورهای عضو در مورد چگونگی دستیابی به مشارکتهای بلندمدت پایدار و با منافع متقابل بین شرکتهای دولتی و خصوصی در بخشهای مرتبط با مواد غذایی.
سیاستگذاران، برنامهریزان، متخصصان کشاورزی، پژوهشگران و اساتید، دانشجویان و رهبران صنعت کشاورزی، مسئولین و دستاندرکاران تدوین و اجرای سیاستها و برنامههای توسعه کسبوکار کشاورزی و کشت مواد غذایی.
Title of Project: Workshop on Talent Development for the Future of Work
Project Code: 22-CP-32-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه توسعه استعدادها برای آینده کار
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 17 اسفندماه تاریخ برگزاری: 9-11 فروردین ماه 1401
آینده کار شامل تغییرات در کار، نیروی کار و محیط کاری است که تغییرات قابل توجهی در این زمینه، پیش بینی میشود. یکی از آنها ظهور کارخانهها و محلهای کار هوشمند است که تحت پوشش فناوریهایی مانند رباتهای هوشمند همکار، مدیریت الگوریتمی و اینترنت اشیاء قرار دارند. مورد دیگر، ظهور اقتصاد پلتفرمی است که در آن افزایش اتصال، یک بازارکار و محصول واسطهای دیجیتال را پدید میآورد. در این پلتفرمهای آنلاین، کارکنان میتوانند مشاغل کوتاهمدت و بلندمدت پیدا کنند و کالاها و خدمات را میتوان تقریباً از هر جای دنیا سفارش داد. تأثیر گسترده این روندها، ایجاد مشاغل جدید، ناپدید شدن مشاغل قدیمی و احتمال فزاینده عدم تطابق مهارتهای منطقهای یا حتی جهانی است.
با روی کار آمدن نیروی کار نوظهور از زمان پاندمی کوید 19، این تغییرات سریعتر است. مهمترین تغییرات در نحوه برخورد سازمانها با استعدادها، استعدادهای مورد نیاز و انتظارات از استعدادهایی که دارا هستند، رخ میدهد. برای آماده شدن برای آینده کار، کشورهای عضو APO باید بدانند که چگونه استعدادها را توسعه دهند تا به وسیله سرمایهگذاری در مهارتهای نیروی کار از طریق آموزش و یادگیری مادامالعمر، با نیازهای مهارتی در حال تغییر سازگاری داشته باشند. همچنین کارفرمایان میبایست رویهها را تغییر دهند تا نیازها و خواستههای در حال تغییر کارکنان را برآورده کرده، تجربه آنها را بهبود بخشند و بر طراحی کار تمرکز کنند.
این کارگاه به بررسی چشمانداز در حال تغییر کار و مسیرهای احتمالی آن میپردازد، مدلهای مختلف توسعه استعدادهای نوظهور در اطراف منطقه آسیا و اقیانوسیه و فراتر از آن را بررسی کرده و شرکتکنندگان را تشویق میکند تا به طور انتقادی و عملی در مورد آینده کار و چگونگی تاثیرات آن بر رشد استعدادها در زمینههای ملی و محلی خود بیاندیشند.
1- معرفی مفاهیم و پیامدهای روندهای مرتبط با آینده کار، شامل افزایش کارخانهها و محیطهای کاری هوشمند و همچنین اقتصاد پلتفرمی؛ 2- یادگیری در زمینه مدلهای مختلف توسعه استعدادها، طراحی کار و مدیریت نیروی انسانی در ارتباط با آماده شدن برای آینده کار؛ 3- به اشتراکگذاری نمونههای عملی و تجارب در زمینه توسعه استعدادها در بین کشورهای عضو.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان شرکتهای دولتی، کارکنان سازمانهای عمومی و اعضای ارشد واحدها و ارگانهای صنعتی که در حوزههای کار و اشتغال، توسعه نیروی انسانی، سیاستهای تحصیلات ارشد، استخدام نیروی کار و توانمندسازی و سایر حوزههای مرتبط با آماده شدن برای آینده کار فعالیت میکنند.
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم بایودیتا فرم مشخصات فارسی فرم تعهدنامه راهنمای خودآموزها
Title of Project: Workshop on the Internet of Things in Agriculture and Food Supply Chain Management
Project Code: 22-CP-07-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه اینترنت اشیاء در کشاورزی و مدیریت زنجیره تامین مواد غذایی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 1 اسفند ماه تاریخ برگزاری: 18-20 اسفند ماه 1400
زنجیره تامین محصولات کشاورزی شامل ذینفعان، مواد و مراحل متعددی است. ذینفعان شامل کشاورزان، فرآوران، توزیعکنندگان، خردهفروشان و مصرفکنندگان از مکانهای جغرافیایی مختلف هستند. مواد، از مواد خام مانند سبزیجات دارای یک منبع واحد تا مواد فرآوری شده مانند غذاهای از پیش پخته شده با منابع متعدد، متفاوت هستند. این مراحل شامل تولید در مزرعه، برداشت، مرتبسازی، ذخیرهسازی، فرآوری، توزیع، خرده فروشی و مصرف است. با توجه به این عوامل متعدد، گاهی اوقات اطلاعات مربوط به محصولات از دست میرود که از این قبیل میتوان به محل تولید، نحوه فرآوری یا محتوای آنها اشاره کرد. موضوع از دست دادن اطلاعات، کنترل کیفیت و مدیریت ایمنی را مختل میکند و ممکن است ارزش محصول را کاهش دهد.
به دلیل چنین پیچیدگی در مراحل و ذینفعان، پاندمی کوید 19، باعث اختلال در زنجیرههای تامین محصولات کشاورزی شد که مدیریت ضعیف محصولات در تولید به دلیل کمبود نیروی کار، ارتباطات ضعیف در حمل و نقل ناشی از کنترلهای مرزی، و ضایعات مواد غذایی در فروشگاهها به دلیل عدم تعادل در عرضه و تقاضا را در بر میگیرد.
با به کارگیری IoT در زنجیره تامین محصولات کشاورزی، اکنون اطلاعات از تولیدکنندگان تا مصرفکنندگان، از روشهای آسانتر، ارزانتر و سریعتری قابلیت دسترسی، ردیابی و به اشتراکگذاری در بین ذینفعان دارد. این اطلاعات با کاهش اتلاف و افزودن ارزش به محصولات، زنجیرههای تامین را بهرهورتر میکند. این مزایا به کاهش چالشهای زنجیره تامین در طول پاندمی کمک میکند. اکثر کشورهای آسیا و اقیانوسیه نیز در تلاش برای ایجاد زنجیرههای تامین محصولات کشاورزی مقاوم در برابر بحرانها هستند.
APO، کارگاهی را در مارس 2021 در زمینه توانمندسازی کشاورزان کوچک مقیاس در اتخاذ فناوریهای اینترنت اشیا برای به اشتراک گذاشتن مفاهیم کلیدی و محیط توانمندساز لازم برای اتخاذ و پذیرش IoT برگزار کرد. این کارگاه با تاکید بر کاهش اختلالات و ایجاد سیستمهای زنجیره تامین محصولات کشاورزی مقاوم در برابر بحران، بینش بیشتری در زمینه اینترنت اشیاء در بخش کشاورزی ایجاد میکند.
1-به اشتراکگذاری آخرین نوآوریها در زمینه اینترنت اشیاء در زنجیرههای تامین محصولات کشاوری؛ 2- یادگیری تجارب برتر از نمونههایی از نحوه کاهش اختلالات زنجیره تامین در اثر پاندمی کوید 19، توسط کاربرد IoT؛ 3- مباحثه در زمینه راهبردها و اقدامات برای پیشرفته کردن IoT جهت ایجاد زنجیرههای تامین انعطافپذیر در بخش محصولات کشاورزی.
مقامات ارشد دولتی، سیاستگذاران، مدیران انجمنها و بنگاههای کوچک و متوسط محصولات کشاورزی، دانشگاهیان ارشد و مشاورین مسئول در توسعه و پیادهسازی اینترنت اشیاء و سیستمهای بلاکچین برای کشاورزی و زنجیرههای تامین مواد غذایی.
Title of Project: Development of APO-certified Productivity Specialists
Project Code: 22-CP-43-GE-TRC-A
عنوان فارسی: توسعه متخصصین بهرهوری تایید صلاحیت شده APO
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 27 بهمن ماه تاریخ برگزاری: 16-20 اسفند ماه 1400
توسعه متخصصین بهرهوری، یکی از برنامههای شاخص APO برای ارتقای ظرفیت سازمانهای ملی بهرهوری از طریق ارتقای دانش و مهارت در بین کارکنان متخصص آنهاست. متخصصین بهرهوری عهدهدار برنامههای ارتقای بهرهوری در سطوح سازمانی و شرکتی بوده و ورودیهای لازم جهت توسعه برنامههای ملی بهرهوری را فراهم میآورند. NPOها در کشورهای عضو، ذینفعان و شرکای اصلی در مشارکت جهت توسعه پایداراقتصادی-اجتماعی، از طریق ارتقای بهرهوری هستند. NPOها فعالیتهایی از قبیل ارائه پیشنهادات در زمینه دورههای آموزشی، گسترش خدمات مشاورهای و همکاری فعالانه با APO در پیادهسازی پروژههای آن را انجام میدهند.
در عصر دیجیتالی شدن، بسیاری از سازمانها همچنان در تلاش برای تسلط و استفاده از فناوریها برای ارتقای بهرهوری هستند. به منظور انعطافپذیر ماندن و حفظ استمرار کسب و کار، سازمانها میبایست خود را با شرایط جدید کار تطبیق دهند که تغییراتی از قبیل کار انعطافپذیر، دورکاری یا کار با روشهای ترکیبی را شامل میشود. این تغییرات، نقش متخصصین بهرهوری و راههای فراهم آوردن خدمات برای سازمانهای مشتری را تحت تاثیر قرار میدهند. روشهای آموزش و مشاوره و ابزارها و تکنیکهای ارتقای بهرهوری بر همین اساس میبایست تنظیم شوند. این دوره به بررسی آخرین تکنیکها برای بهبود کارایی و ارتقای بهرهوری میپردازد.
حدود سه دهه است که برنامه متخصصین بهرهوری توسط APO پیشنهاد شده و در سالهای اخیر به منظور فعالسازی متخصصین بهرهوری جهت واجد شرایط شدن افراد به عنوان متخصصین بهرهوری تاییدصلاحیت شده APO ارتقاء یافته است. دوره حاضر، دورهای مقدماتی جهت صلاحیتدار شدن برای کسب اعتبار است. پس از اتمام این دوره، از شرکتکنندگان خواسته میشود تا برنامههای پروژه را ارسال کرده و جهت ارائه آموزش در حین پیادهسازی، اساتیدی تخصیص داده شدهاند. پس از اتمام دوره، گزارشهای مذکور میبایست طی مدت 6 ماه به دبیرخانه APO ارائه شوند. شرکتکنندگانی که تمامی الزامات را رعایت کنند، به عنوان متخصصین بهرهوری تاییدصلاحیتشده توسط APO اعتباردهی میشوند.
1-شرح استانداردها و الزامات برای متخصصین بهرهوری تایید صلاحیت شده APO بر اساس الزامات APO-PS 101 برای متخصصین بهرهوری؛ 2- مباحثه در زمینه دانش تئوریک و کاربردی در حوزه راهبردهای ارتقای بهرهوری در سطوح سازمانی و شرکتی؛ 3- نمایش صلاحیتهای شرکتکنندگان جهت ایفای نقش به عنوان مشاورین بهرهوری، مربیان، سفیران و محققین.
کارکنان متخصص یا مشاورین سازمان ملی بهرهوری و مروجین بهرهوری، مدیران SMEها، یا مدیرانی که از طریق ارائه خدمات آموزش، مشاوره، پژوهش یا امور تبلیغاتی در حوزه ارتقای بهرهوری در سطوح سازمانی یا شرکتی فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Decentralized Governance and Public Accountability
Project Code: 22-IP-20-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه حکمرانی غیرمتمرکز و مسئولیتپذیری عمومی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 11 اسفندماه تاریخ برگزاری: 3-5 فروردین ماه 1401
تمرکززدایی، فرآیندی است که در آن یک حوزه اختیارات مرکزی، مسئولیت برنامهریزی، مدیریت و افزایش و تخصیص منابع را به واحدهای میدانی نهادهای دولتی زیرمجموعه دولت منتقل میکند. در سالهای اخیر، بسیاری از کشورها برای کارآمدتر و پاسخگوتر کردن دولت، تمرکززدایی را آغاز کردهاند. ایده اصلی تمرکززدایی این است که نهادهای محلی ممکن است در انجام امور در محل خود، مانند آموزش یا جمعآوری زباله، کارآمدتر و موثرتر از دولت ملی عمل کنند. این موضوع به این دلیل است که آنها دسترسی بهتری به اطلاعات در زمینه امور داخلی داشته و با زیرمجموعههای خود ارتباط نزدیکتری دارند. با این حال، اگر ساکنین مناطق محلی آموزش کمتری دیده باشند و/ یا منابع کمتری داشته باشند، ممکن است تمرکززدایی به مسئولیتپذیری کمتر و فساد بیشتر منجر شود.
مدلهای بسیاری از حکمرانی غیرمتمرکز در منطقه آسیا-اقیانوسیه وجود دارد. این گستره وسیع از مدلها، سیستمهای فدرال مانند سیستمهای هند و پاکستان، حکمرانی منطقهای در اندونزی، ژاپن و فیلیپین؛ سیستمهای واحد مانند کره جنوبی و سیستمهای غیرمتمرکز مانند کامبوج و ویتنام را در بر میگیرند. علاوه بر این تنوع منطقهای، مدلهای جدیدی از تمرکززدایی با پشتوانه فناوریهای بلاکچین و پلتفرم، نیز در دست توسعه هستند. با در نظر داشتن این موارد، چه شرایطی، تمرکززدایی موفق را ممکن میسازد؟ آیا مدلهای خاصی از تمرکززدایی، اثربخشتر از سایرین هستند؟ چگونه ما میتوانیم دستاوردهای تلاشهای صورت گرفته برای تمرکززدایی را ارزیابی کنیم؟
این کارگاه ضمن پرداختن به پرسشهای مهم مذکور، به شرکتکنندگان کمک میکند تا درک خود را از حکمرانی غیرمتمرکز، آثار آن بر دستاوردهای اصلی از قبیل مسئولیتپذیری عمومی، مدلها و نمونههای مختلف تمرکززدایی و چگونگی ارزیابی دستاوردهای تمرکززدایی، بیشتر کنند. همچنین، شرکتکنندگان را قادر میسازد تا به طرحهای تمرکززدایی در کشور یا ناحیه خود با نگاهی انتقادی بیاندیشند و رویکردهای جدید و نوآورانهای را جهت ارتقای اثربخشی نمونههای اخیر معرفی کنند.
1-مطالعه مفاهیم، اصول و فرمهای تمرکززدایی در بخش عمومی و آثار آن بر مسئولیتپذیری عمومی؛
2- کشف فرصتها و چالشهای فرمهای مختلف تمرکززدایی؛
3- به اشتراک گذاری تجارب و نتایج طرحهای تمرکززدایی در میان کشورهای عضو.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان بنگاههای دولتی، و کارکنان سازمانهای عمومی که در زمینه حکمرانی غیرمتمرکز یا ارتقای فرآیندهای اداری، مدیریت عمومی و/ یا سیستمهای بوروکراتیک فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Enhancing Employee Productivity in the Digital Workplace
Project Code: 22-CP-14-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه ارتقای بهرهوری کارکنان در محیط کاری دیجیتال
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 28 دی ماه تاریخ برگزاری: 4-6 اسفند ماه 1400 کشور میزبان: تایلند
با توجه به گزارش 2021 انجمن جهانی اقتصاد، پاندمی کوید 19، تحول به سوی دنیای Digital-first را تسریع بخشیده و کسب و کارها را ناچار کرده است تا به بررسی مجدد عملکردهایشان بپردازند. یکی از کلیدهای دستیابی به موفقیت در کسب و کارها پس از پاندمی کوید 19، در نظر گرفتن و اتخاذ فرهنگ دیجیتال است. علی رغم پذیرش و اتخاد سبکهای کاری جدید و تسریع تحول دیجیتال، برخی سازمانها در حال تلاش برای هماهنگ شدن با این موضوع هستند که میتواند از منظر بهرهوری مضر واقع شود. یکی از کارهای اصلی برای سازمانها در دنیای پس از پاندمی کوید 19، حفظ سبکهای کاری جدید، بدون کاهش بهرهوری نیروی کار است. Fijitsu، یک شرکت چندملیتی ژاپنی تجهیزات و خدمات ICT، در سال 2021، مطالعهای در زمینه تحول دیجیتال جهانی انجام داد که نتایج آن بر اهمیت انعطافپذیری، اتوماتیزاسیون فرآیندهای کسب و کار، مدیریت داده-محور، فراهم آوردن تجارب یکپارچه برای مشتریان، مدیریت انسان-محور و هدفمند، اطمینان از جلب اعتماد مشتریان و جامعه و مدلهای اکوسیستم-محور، متمرکز است. هدف تمام اینها، ارتقای بهرهوری از طریق اتخاذ تحول دیجیتال و پایدارسازی آن است. CIO، مجلهای در زمینه IT و تکنولوژی US، سخنی از تحلیلگر Gartner، کارول رزویل را در مقاله «استراتژی محیط کاری دیجیتال: 10 قدم برای دستیابی به چابکی و بهرهوری عالی»، در ژانویه 2019 منتشر کرده است. محیط کاری دیجیتال، استراتژی کسب و کاری است که هدف آن ارتقای چابکی و مشارکت کارکنان از طریق Consumerization محیط کار است. این کار در راستای کمک به افراد و تیمها جهت بهرهورتر شدن فعالیت آنها، ضمن حفظ عملیاتهای بهینه است. رایانهها، دستگاههای تلفن همراه و برنامههای کاربردی همکاری و بهرهری، بسیار مورد استفاده قرار گرفته و تکنولوژی دستیار هوشمند، برنامههای چت و گفتگو و تجزیه و تحلیلهای شخصی نیز اخیرا همگانیتر شدهاند. فناوریهای جدید ارتباطات و همکاری، نحوه تعاملات کارکنان را در بنگاههای اقتصادی متحول کرده و راه را برای کار بهرهورتر و هوشمندتر هموار ساختهاند. فناوری به عنوان یک توانمندساز قوی برای ارتقای مشارکت و فرهنگ محیط کاری عمل میکند. در این کارگاه آموزشی، جزئیات نحوه ارتقای بهرهوری کارکنان در محیطهای کاری دیجیتال مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
1-درک نحوه عملکرد محیط کاری دیجیتال؛
2- کسب مهارتهای مناسب برای ارتقای بهرهوری در محیط کاری دیجیتال؛
3- بررسی نحوه تاثیرگذاری محیط کاری دیجیتالی بر کارایی و بهرهوری کارکنان.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، مشاورین یا مربیان سازمانهای ملی بهرهوری و نمایندگان بنگاههای اقتصادی و انجمنهای صنعتی که در حوزه سیاستهای دولتی برای توسعه منابع انسانی، طرحهای ارتقای بهرهوری و مدیریت منابع انسانی فعالیت میکنند.
اطلاعیه دوره - شناسنامه دوره - فرم بایودیتا - فرم مشخصات فارسی - راهنمای خودآموزها - شیوه نامه تهیه گزارش دوره
Title of Project: Training Course on Energy Audits and Management
Project Code: 21-CP-21-GE-TRC-B
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه مدیریت و ممیزی انرژی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 9 آذر ماه تاریخ برگزاری: 29 آذر -3 دی ماه 1400
1- درک سناریوی جهانی انرژی با تاکید بر حفاظت از انرژی به منظور حفظ محیطزیست، ارتقای بهرهوری و سودآوری بنگاهها؛
2- یادگیری در زمینه اصول عملیاتی و رویکردهای ارزیابی عملکرد خدمات پرمصرف در حوزه انرژی؛
3- به اشتراکگذاری دانش در زمینه تجارب برتر عملیاتی و پیشرفتهای تکنولوژیکی نوظهور در ارتباط با تلاشهای صورت گرفته برای حفاظت از انرژی.
مربیان، مشاورین، مدیران SMEها، متخصصین در صنعت، ممیزان، دانشگاهیان و محققینی که در حوزههای حفاظت از انرژی، مدیریت و اثربخشی انرژی، ممیزان انرژی و عملکرد و نگهداری از تجهیزات پرمصرف انرژی مشارکت دارند.
اطلاعیه دوره فرم بایودیتا فرم مشخصات فارسی راهنمای خودآموزها شیوه نامه تهیه گزارش دوره
Title of Project: Training Course on Data Analysis and Applications for Digitization in SMEs
Project Code: 21-CP-14-GE-TRC-B
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه تحلیل دادهها و کاربردهای دیجیتالیسازی در شرکتهای کوچک و متوسط
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 6 آذر ماه تاریخ برگزاری: 23-26 آذر ماه 1400
1- آشناسازی شرکت کنندگان با مفاهیم جمعآوری و آنالیز داده و ارتباط آن با Digital Upgrading؛
2- به اشتراکگذاری دانش پایهای در زمینه آنالیز داده و کاربردهای آن؛
3- ارتقای قابلیتهای SMEها در استفاده از دادهها جهت ارتقای بهرهوری و تقویت استراتژیهای کسب و کار خود.
الف- مدیران SMEها، نمایندگان انجمنهای صنعتی، مشاوران و مروجین بهرهوری با تجربه مدیریت تولید؛
ب- مقامات دولتی و کارشناسان تحقیقات سیاستی که در حوزههای استراتژیهای توسعه و سیاستهای صنعتی برای SMEها و بخشهای تولیدی مشارکت دارند.
Title of Project: Workshop on Adoption of Industry 4.0 Applications for SMEs
Project Code: 21-IP-01-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه پرورش بنگاههای اجتماعی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 22 آبان ماه تاریخ برگزاری: 16-18 آذر ماه 1400
1- درک رابطه بین انقلاب صنعتی چهارم و دیجیتالی شدن؛
2- بررسی تدارکات و روش شناسی های مورد نیاز برای آغاز دیجیتالی شدن در بنگاههای کوچک و متوسط(SMEها)؛
3- ارائه مراجعی برای بکارگیری اثربخش ارتقای انقلاب صنعتی چهارم، از جمله فناورهای، مهارتها، و طرز فکر مدیریت.
4- بحث در مورد استراتژی ها و گام های عملی برای SMEها جهت آغاز ارتقاء دیجتالی شدن.
مدیران SME، نمایندگان انجمنهای صنعتی، مشاوران، و مروجین بهرهوری که در ارتقاء دیجیتال سابقه فعالیت دارند؛ و مقامات دولتی و مدیران خط مشیگذاری از سازمانهای ملی بهرهوری یا مسئول در خط مشیگذاری صنعتی و استراتژی های توسعه برای SME و بخشهای تولیدی.
فایلهای مرتبط:
Title of Project: Training Course on Strategic Management for Public Sector Productivity Enhancement
Project Code: 21-CP-13-GE-TRC-B
عنوان فارسی: دوره آموزشی مدیریت استراتژیک برای ارتقای بهره وری بخش عمومی
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 22 آبان ماه تاریخ برگزاری: 9-12 آذر ماه 1400
1- درک مشارکت و اهمیت مدیریت استراتژیک در بخش عمومی؛
2- کشف ابزارها، چارچوبها و فرآیندهای مختلف برای برنامهریزی و مدیریت استراتژیک؛
3- یادگیری بکارگیری روشهای مختلف برای تفکر استراتژیک در هنگام رویارویی با چالش های سازمانی.
سیاستگذاران و مقامات دولتی؛ و نمایندگان کسب وکارهای دولتی، سازمانهای عمومی و کارکنان سازمان ملی بهرهوری (NPO) که در برنامهریزی، توسعه و مدیریت استراتژیک نقش دارند.
Title of Project: Workshop on the Circular Economy for the SDGs
Project Code: 21-CP-36-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه اقتصاد چرخشی برای اهداف توسعه پایدار
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 12 آبان ماه تاریخ برگزاری: 3-5 آذر ماه 1400
1- درک اقتصاد چرخشی به عنوان یک مفهوم در حوزه پایداری جهت کاهش اثرات نامطلوب تغییرات آب و هوایی؛
2- کاوش فرصتهای رشد کسب و کار از طریق اتخاذ رویکردهای اقتصاد چرخشی؛
3- ببه اشتراکگذاری مدلهای کسب و کار نوآورانه و تجارب تکنولوژیکی جهت تغییر مدل اقتصاد خطی فعلی به مدل اقتصاد چرخشی.
مقامات دولتی، کارشناسان تحقیقات سیاستی، نمایندگان ارشد انجمنهای صنعتی، متخصصین بهرهوری و نمایندگان SME ها که در زمینه سیاستهای صنعتی، حفاظت از محیط زیست، پایداری، استراتژیهای رشد سبز برای SMEها و بخشهای تولیدی، کاهش تغییرات اقلیمی، نوآوری، ارتقای فناوری و حفاظت از منابع فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Agroecological Systems
Project Code: 21-CP-60-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه سیستمهای بومشناسی کشاورزی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 24 آبان ماه تاریخ برگزاری: 23-25 آذر ماه 1400
1- معرفی عوامل و اصول سیستمهای بومشناسی کشاورزی برای تولید پایدار مواد غذایی طی پاندمی کوید 19؛
2- به اشتراکگذاری مدلهای نوآورانه بومشناسی کشاورزی و اتخاذ و ترویج آنها در بین کشورهای عضو APO؛
3- مباحثه در زمینه پتانسیل سیستمهای بومشناسی کشاورزی جهت ارتقای بهرهوری مزارع کوچک-مقیاس.
الف- کارشناسان دولت، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، کارکنان در حوزه ترویج کشاورزی؛
ب- دانشگاهیان و محققینی که در زمینه سیستمهای پایدار غذایی و بومشناسی کشاورزی فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Innovative Business Models for Industry 4.0
Project Code: 21-IP-08-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه مدلهای کسب و کار نوآورانه برای انقلاب صنعتی چهارم
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 15 آبان ماه تاریخ برگزاری: 3-5 آذر ماه 1400
1- درک گرایشهای انقلاب صنعتی چهارم، به ویژه نحوه تاثیرگذاری فناوریهای دیجیتال بر فعالیتها و استراتژیها در حوزه کسب و کار؛
2- بررسی کسب و کار نوآورانه برای انقلاب صنعتی چهارم که برای SMEها و تولیدکنندگان، کاربردی باشد؛
3- بمباحثه در زمینه فرصتهای نوظهور برای SMEهای توانمند شده از طریق فناوریهای دیجیتال.
الف- مدیران SMEها، نمایندگان انجمنهای صنعتی، مشاوران و مروجین بهرهوری مجرب در زمینه Digital Upgrading؛
ب- مقامات دولتی و کارشناسان تحقیقات سیاستی که در حوزه سیاست صنعتی، استراتژیهای توسعهای برای SMEها و بخشهای تولیدی و طرحهای ارتقای بهرهوری فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Nurturing Social Enterprises
Project Code: 21-CL-09-GE-WSP-B
نحوه برگزاری: مجازی مهلت ثبتنام: تا 22 آبان ماه تاریخ برگزاری: 15-17 آذر ماه 1400
1- ارتقای بنگاههای اجتماعی و نوآوری اجتماعی در صنعت خدمات؛
2- درک عوامل کلیدی توسعه سازمانهای اجتماعی؛
3- ایجاد بینش نسبت به مسائل اجتماعی فعلی، نحوه تدبیر راهحل برای مسائل و اندازهگیری اثرات بنگاههای اجتماعی.
الف- مقامات دولتی، سیاستگذاران، مدیران و متخصصینی که در حوزه برنامهریزی و توسعه بنگاههای اجتماعی یا برنامههای پشتیبانی از SMEها فعالیت میکنند
ب- کارآفرینان، تجار و سرمایهگذاران در بنگاههای اجتماعی.
Title of Project: Workshop on Waste Management in Manufacturing SMEs through MFCA and Lean
Project Code: 21-CP-22-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه مدیریت اتلاف در SMEهای تولیدی از طریق MFCA و Lean
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 8 آبان ماه تاریخ برگزاری: 3-5 آذر ماه 1400
1- معرفی مفاهیم Lean و هزینهیابی جریان مواد (MFCA) جهت ارتقای بهرهوری، کاهش اتلاف و افزایش رقابتپذیری بنگاههای اقتصادی؛
2- کاوش و استفاده از فناوریهای انقلاب صنعتی چهارم، ضمن پیادهسازی رویکردهای کاهش اتلاف؛
3- به نمایش گذاشتن منافع ملموس Lean و MFCA برای حفاظت از منابع، ذخیرههای مالی و منافع بهرهوری.
مروجین، مربیان، مشاوران، متخصصین سازمانهای ملی بهرهوری، مدیران اجرایی SMEها و نمایندگان انجمنهای صنعتی که در زمینه کاهش اتلاف، حفظ منابع، توسعه پایدار، Lean و MFCA فعالیت میکنند.
Title of Project: Multi-country Observational Study Mission on Data Governance in the Public Sector to Improve Productivity
Project Code: 21-IP-06-GE-OSM-B
عنوان فارسی: بازدید مطالعاتی چندکشوری در زمینه حاکمیت دادهها در بخش عمومی برای ارتقای بهرهوری
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 3 آبان ماه تاریخ برگزاری: 3-4 آذر ماه 1400
1- تحلیل اساس و منافع حاکمیت دادهها در بخش عمومی؛
2- به اشتراکگذاری تجارب برتر مدیریت داده در بخش عمومی برای اخذ تصمیمات خوب و ارتقای بهرهوری؛
3- بررسی تاثیر حاکمیت خوب دادهها در توانایی ایجاد برنامههای منسجم و موفق و پیادهسازی سیاستهای سازمانهای بخش عمومی.
سیاستگذاران، مقامات دولتی و نمایندگان واحدهای دولتی و سازمانهای بخش عمومی که در زمینه زیرساختها و برنامههای دیجیتال و دولت الکترونیک، سیستمهای مدیریت و حاکمیت ICT و مقررات عمومی در زمینه سیستمهای اطلاعاتی و ICT فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Innovations in Farmers’ Cooperatives and Producers’ Associations
Project Code: 21-CL-04-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه نوآوریها در تعاونیهای کشاورزان و انجمنهای تولیدکنندگان
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 24 مهر ماه تاریخ برگزاری: 18-20 آبان ماه 1400
1- معرفی نقش تعاونیهای کشاورزان/ انجمنهای تولیدکنندگان در حمایت از تولیدکنندگان کوچک و متوسط در بخش غذای کشاورزی، جهت ارتقای فعالیتهای آنها؛
2- یادگیری در زمینه نوآوریهای تعاونیهای کشاورزان/ انجمنهای تولیدکنندگان جهت رقابتپذیرتر ساختن تولیدکنندگان کوچک و متوسط در بخش غذای کشاورزی؛
3- ارتقای بهرهوری و رقابتپذیری تولیدکنندگان کوچک و متوسط در بخش غذای کشاورزی کشورهای عضو.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، مدیران اجرایی انجمنهای تولیدکنندگان شامل تعاونیهای کشاورزان، دانشگاهیان و مشاورانی که در حوزه صنعت Agri-food فعالیت میکنند.
Title of Project: Training Course on Service-sector Productivity Specialists
Project Code: 21-CP-16-GE-TRC-A
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه متخصصین بهرهوری بخش خدمات
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 24 مهر ماه تاریخ برگزاری: 19-21 آبان ماه 1400
1- شرح نقش متخصصین بهرهوری بخش خدمات؛
2- بهبود صلاحیتهای متخصصین NPO با ارتقای دانش نظری و عملی آنها در زمینه استراتژیهای ارتقاء برای بخش خدمات؛
3- بکارگیری مهارتها و ابزارها جهت بررسی، تشخیص و توسعه مستمر کسب و کارهای حوزه خدمات.
الف. متخصصین سازمانهای ملی بهرهوری که در زمینه آموزش و مشاوره در بخش خدمات مشغول به کار هستند؛
ب. مشاورین تخصیص داده شده از طرف NPO که در زمینه سیستمهای دولت الکترونیک، خدمات عمومی دیجیتال، نوآوری در فرآیند اداری، سیستمهای اطلاعات مدیریتی، تحقیق و توسعه (R&D) و ICT فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Developing National Innovation Systems
Project Code: 21-IP-14-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه توسعه سیستمهای نوآوری ملی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 8 آبان ماه تاریخ برگزاری: 2-4 آذر ماه 1400
1- مشخص کردن عوامل اصلی و کلیدی پشتیبان در یک سیستم نوآوری ملی موثر؛
2- کاوش بسترها و مکانیزمها برای ایجاد هماهنگی میان ذینفعان کلیدی در حوزههای نوآوری، فناوری و علم؛
3- مباحثه در زمینه مفاهیم، فرصتها و چالشهای نوظهور علم، فناوری و نوآوری.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان بنگاههای اقتصادی دولتی، سازمانهای عمومی، آژانسهای تنظیمگری، انجمنهای صنعتی و کارکنان سازمانهای ملی بهرهوری که در حوزه ارتقای نوآوری، تحقیق و توسعه و علوم فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Modern Mechanization Technologies for Increasing Rice Productivity
Project Code: 21-CP-06-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه فناوریهای مکانیزاسیون مدرن برای ارتقای بهرهوری برنج
1- به اشتراکگذاری آخرین روشهای مکانیزاسیون نوآورانه در تولید برنج؛
2- یادگیری در زمینه تجارب برتر؛
3- مباحثه در زمینه استراتژیها و اقدامات برای ارتقای مکانیزاسیون کشت برنج در کشورهای عضو.
مقامات دولتی، سیاستگذاران، مدیران انجمنهای کسب و کارهای کشاورزی/زراعی، دانشگاهیان و مشاورینی که در حوزه تولید و مکانیزاسیون برنج فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Food Storage Models
Project Code: 21-IP-15-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه مدلهای ذخیره مواد غذایی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 10 آبان ماه تاریخ برگزاری: 9-11 آذر ماه 1400
1- مباحثه در زمینه بهرهوری کشاورزی از طریق کاهش اتلاف غذا با ذخیره مناسب؛
2- بررسی سیاستها و استراتژیهای ذخیره مواد غذایی جهت تقویت ایمنی غذایی در سطح ملی؛
3- به اشتراکگذاری مدلهای نوآورانه ذخیره مواد غذایی و ارتقای اتخاذ و ترویج آنها در بین کشورهای عضو APO.
سیاستگذاران، تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، کارکنان در حوزه ترویج کشاورزی، دانشگاهیان/محققین و نمایندگان انجمنها/ تعاونیهای کشاورزی که در حوزه مدیریت زنجیره تامین، ایمنی غذا و ذخیره فعالیت میکنند.
Title of Project: Multi-country Observational Study Mission on Study Mission on Support for Digital Transformation for SMEs
Project Code: 21-CL-01-GE-OSM-A
عنوان فارسی: بازدید مطالعاتی چندکشوری در زمینه حمایت از تحولات دیجیتال برای SMEها
1-معرفی عوامل کلیدی و روندهای اخیر در تسهیل ارتقای دیجیتالیسازی SMEها؛
2- به اشتراکگذاری تجارب برتر تایوان و کشورهای منتخب در زمینه چگونگی ایجاد و پایدارسازی همکاریهای میان ذینفعان در اکوسیستمهایی که از تحولات انقلاب صنعتی چهارم حمایت میکنند؛
3- فراهم آوردن مراجعی برای سیاستهای دولتی و استراتژیهای سازمانی برای ارتقای دیجیتالیسازی SMEها.
مقامات دولتی، کارشناسان تحقیقات سیاستی و نمایندگان ارشد انجمنهای صنعتی دخیل در سیاستهای صنعتی، توسعه استراتژیها برای SMEها و بخشهای تولیدی و طرحهای توسعه بهرهوری.
Title of Project: Development of APO-certified Public-sector Productivity Specialists
Project Code: 21-CP-17-GE-TRC-B
عنوان فارسی: دوره آموزشی توسعه متخصصین بهرهوری بخش عمومی تایید صلاحیت شده توسط APO
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 12 آبان ماه تاریخ برگزاری: 15-19 آذر ماه 1400
1-معرفی مسائل و چالشهای پیشروی بخش عمومی و نیازهای ضروری مرتبط با ارتقای خدمات و عملکرد این بخش، با توجه به نقش محوری بخش عمومی در خدمترسانی به شهروندان؛
2- آموزش شرکتکنندگان در زمینه مفاهیم، چارچوبها، ابزارها و تکنیکها برای ارتقای بهرهوری و عملکرد بخش عمومی؛
3-- آمادهسازی شرکتکنندگان و صلاحیتبخشی به آنان جهت تبدیل شدن به متخصصین بهرهوری بخش عمومی تایید صلاحیت شده از طریق ارتقای دانش، مهارتها و صلاحیتها، مشروط به برنامه آموزشی APO و ملزومات مربوط به متخصصین بهرهوری بخش عمومی، از قبیل به اتمام رساندن تکالیف ارائه شده پس از آموزش.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان واحدها و بنگاههای دولتی و کارکنان سازمانهای ملی بهرهوری که در زمینههای اداره امور عمومی، برنامههای آموزشی برای بخش عمومی و استانداردها و سیستمهای مدیریت کیفیت برای دولت فعالیت میکنند.
Title of Project: Research on Need Assessment on Innovation Management
Project Code: 21-RC-14-GE-RES-A
عنوان فارسی: دوره تحقیقاتی نیازسنجی در زمینه مدیریت نوآوری
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 10 مهر ماه تاریخ برگزاری: مهر- دی ماه 1400
1-شناسایی پیشرانها و نیازمندیهای ارجح برای رشد بهرهوری در کشورهای عضو APO از طریق مدیریت نوآوری؛
2- ارزیابی وضعیت پذیرش و بکارگیری سیستمهای مدیریت نوآوری(ISO 56000) در کشورهای عضو؛
3- پشتیبانی از ارتقای سیستمهای نوآوری در کشورهای عضو.
1- تحلیلگران سیاستی یا محققین آکادمیک متخصص در سیاستهای نوآوری و/یا تجارب مدیریت نوآوری مرتبط با استانداردها؛
2- حداقل 3 سال تجربه کاری در موقعیتهای فوق.
اطلاعیه دوره فرم بایودیتا فرم مشخصات متقاضیان
Title of Project: Workshop on Development of New Innovation Standards for SMEs
Project Code: 21-IP-13-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه توسعه استانداردهای جدید نوآوری برای SMEها
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 3 مهر ماه تاریخ برگزاری: 21-23 مهر ماه 1400
1- معرفی مدیریت نوآوری و مجموعه استانداردهای ISO 56000 برای بکارگیری در SMEها؛
2- به اشتراکگذاری تجارب برتر در زمینه ارتقای نوآوری در سازمانخا و فراهم آوردن ارجاعات برای پیادهسازی استانداردهای ISO 56000؛
3- مباحثه در زمینه راهبردهای حمایت از اتخاذ و انطباق با استانداردهای ISO 56000 در SMEها.
1- مدیران SMEها، نمایندگان انجمنهای صنعتی، مشاوران و متخصصین بهرهوری با تجربه در زمینه مدیریت نوآوری؛
2- مقامات دولتی و کارشناسان تحقیقات سیاستی درگیر در مدیریت نوآوری و سیاستهای SMEها.
Title of Project: Workshop on Enhancing Service Productivity through Effective Business Models
Project Code: 21-CP-05-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه ارتقای بهره وری خدمات از طریق مدل های اثربخش کسب و کار
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 4 مهر ماه تاریخ برگزاری: 27-29 مهر ماه 1400
Title of Project: Multi-country Observational Study Mission on Service Quality and Productivity for the Retail Industry
Project Code: 21-CL-02-GE-OSM-A
عنوان فارسی: بازدید مطالعاتی چندکشوری در زمینه کیفیت و بهره وری خدمات برای صنعت خرده فروشی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 10 مهر ماه تاریخ برگزاری: 5-7 آبان ماه 1400
1- معرفی نوآوریهای اخیر جهت ارتقای بهرهوری، کیفیت و خدمات مشتریان در بخش خردهفروشی؛
2- یادگیری در زمینه تجارب برتر بهرهوری و خدمات مشتریان در بنگاههای خرده فروشی مشتری؛
3- اعمال تجارب برتر در زمینه بازارهای داخلی در کشورهای عضو APO.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان سازمانهای عمومی و کارکنان SMEها و استارتاپهایی که در زمینه ارتقای بهرهوری در صنعت خردهفروشی فعالیت میکنند.
Title of Project: Workshop on Evaluating Regulatory Quality and Performance to Improve Public-sector Productivity
Project Code: 21-IP-55-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه ارزیابی عملکرد و کیفیت تنظیم گری برای ارتقای بهره وری بخش عمومی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 17 مهر ماه تاریخ برگزاری: 19-21 آبان ماه 1400
Title of Project: Workshop on the Circular Economy in the Agroindustry Sector
Project Code: 21-CP-26-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه اقتصاد چرخشی در بخش صنایع کشاورزی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 24 شهریور ماه تاریخ برگزاری: 20-22 مهر ماه 1400
Title of Project: Self-learning e-Course on Energy Efficiency and Management in Thermal Systems
Project Code: 21-CP-24-GE-DLN-A
عنوان فارسی: دوره خودآموز اینترنتی مدیریت و کارایی انرژی در سیستمهای حرارتی
زمان دسترسی به دوره و قرار گیری آن در پرتال: از 24 آبان ماه 1400
دوره خودآموز اینترنتی مذکور، جهت استفاده علاقمندان، در پرتال شبکه ملی بهرهوری، به آدرس https://net.npo.gov.ir بارگزاری شده است. لذا متقاضیان میتوانند جهت بهرهگیری از دورههای مذکور به بخش «دورههای خودآموز اینترنتی» در پرتال شبکه ملی بهرهوری مراجعه کنند.
شایان ذکر است این دورهها برای عموم مخاطبان به صورت رایگان در دسترس بوده و در صورت قبولی در آزمون بینالمللی، گواهی بینالمللی صادر خواهد شد.
لینک مشارکت در دوره: https://net.npo.gov.ir/self-training
اطلاعیه دوره
Title of Project: Conference on Organic Farming and Agroecology
Project Code: 21-IP-04-GE-CON-A
عنوان فارسی: کنفرانس در زمینه کشاورزی و بوم شناسی ارگانیک
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 20 شهریور ماه تاریخ برگزاری: 15 مهر ماه 1400
Title of Project: Workshop on Digitization of SMEs in the Manufacturing Sector
Project Code: 21-CP-39-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه دیجیتالی سازی SMEها در بخش تولید
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 10 شهریور ماه تاریخ برگزاری: 6-8 مهر ماه 1400
Title of Project: Conference on Urban Agroecology and Food Security
Project Code: 21-IP-11-GE-CON-A
عنوان فارسی: کنفرانس بومشناسی کشاورزی و امنیت غذایی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 23 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 18 شهریور ماه 1400
اطلاعیه پروژه فرم بایودیتا فرم مشخصات فارسی
Title of Project: Workshop on Rural Economic Development through Development of Village Tourism
Project Code: 21-CL-06-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی توسعه اقتصاد روستایی از طریق توسعه گردشگری روستا
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 6 شهریور ماه تاریخ برگزاری: 13-15 مهر ماه 1400
Title of Project: Workshop on Continuing Education for the Aging Societies
Project Code: 21-CL-11-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه آموزش مستمر برای جوامع در حال پیر شدن
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 16 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 24-26 شهریور ماه 1400
Title of Project: Training Course for Green Productivity Specialists
Project Code: 21-CP-23-GE-TRC-B
عنوان فارسی: دوره آموزشی برای متخصصین بهرهوری سبز
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 20 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 22-26 شهریور ماه 1400
Title of Project: Workshop on Blockchain Solutions for SME Productivity Enhancement
Project Code: 21-CP-03-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه راه حل های بلاکچین برای ارتقای بهره وری SMEها
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 16 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 3-5 شهریور ماه 1400
Title of Project: Workshop on Cybersecurity and Network Resilience Approaches for Industry 4.0
Project Code: 21-IP-02-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه امنیت سایبری و رویکردهای انعطاف پذیری شبکه برای انقلاب صنعتی چهارم
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 16 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 16-18 شهریور ماه 1400
Title of Project: Workshop on Agricultural Innovations
Project Code: 21-CP-10-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه نوآوری های کشاورزی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 1 شهریور ماه تاریخ برگزاری: 24-26 شهریور ماه 1400
Title of Project: Training of Assessors for the Green Productivity Specialists Certification Program
Project Code: 21-CP-29-GE-TRC-B
عنوان فارسی: آموزش ارزیابان برای برنامه صدور گواهی متخصصین بهره وری سبز
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 13 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 1-3 شهریور ماه 1400
Title of Project: Research on Innovation-led Productivity Growth for Middle-income Trap Avoidance
Project Code: 21-RC-08-GE-RES-A
عنوان فارسی: پروژه تحقیقاتی در زمینه رشد بهرهوری مبتنی بر نوآوری برای جلوگیری از به دام افتادن در تله درآمد متوسط
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 31 تیر ماه تاریخ برگزاری: 6 ماهه، Jul-Dec 2021
پس از دههها رشد سریع اقتصادی در آسیا، بسیاری از کشورها از وضعیت کم-درآمد به درآمد متوسط منتقل شدهاند. چالشی کهMIE ها(کشورهای با درآمد متوسط) با آن مواجه هستند، حفظ وضعیت رشد و قرار گرفتن در رده کشورهای با درآمد بالا است. این کندی رشد اقتصادی، اگر طولانی شود، اصطلاحا تله درآمد متوسط را ایجاد میکند. عوامل اصلی تعیینکننده تله درآمد متوسط شامل کاهش امتیاز نیروی کار کم هزینه و کاهش سهم رشد بهرهوری کل عوامل تولید (TFP) به رشد تولید ناخالص داخلی کل است. در حوزه APO ، 16 عضو، دارای درآمد متوسط هستند.
از این رو با دور شدن یک اقتصاد از استفاده فشرده از منابع و قرار گرفتن آن در خط پیشرو فناوری در کشورهای با درآمد بالا، نوآوری به یک منبع مهم رشد تبدیل میشود. به عبارت دیگر، نوآوری در طولانیمدت جایگزین انباشت سرمایه میشود و پیشرفت فناوری، نقش موتور رشد بهرهوری را درMIE ها ایفا میکند. تقویت نوآوری برای بهبود عملکرد بهرهوری و رشد اقتصادی، راهی برای جلوگیری از تله درآمد متوسط است. به طور ویژه، ارتقای قابلیتهای فنآوری برای فعالیتهای اقتصادی با ارزش افزوده بالاتر و افزایش سطح سرمایه انسانی برای ظرفیت جذب بیشتر، در میان موارد دیگر، راهحلهایی را برای جلوگیری از تله درآمد متوسط ارائه میدهد. پیگیری نوآوری برای ارتقای بهرهوری در APO Vision 2025 مورد تأکید قرار گرفته است.
این تحقیق عمیق، گلوگاههایی را که کشورهای دارای درآمد متوسط عضو APO با آنها مواجه هستند، تجزیه و تحلیل خواهد کرد. این کار، سهم نوآوری را در عملکرد بهرهوری MIEها تخمین زده، سیاستهای مرتبط با نوآوری را بررسی کرده و MIEها را پشتیبانی میکند، و درسهایی را از کشورهای عضوی که برای رسیدن به سطح درآمد بالا، از به دام افتادن در تله مذکور جلوگیری کردهاند، مانند تایوان، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور مورد مطالعه قرار میدهد. هدف نتایج تحقیق، راهنمایی سیاستگذاران در بهرهگیری از نوآوری برای ارتقای عملکرد بهرهوری برای جلوگیری از به دام افتادن در تله درآمد متوسط است.
الف. تجزیه و تحلیل گلوگاهها در رشد اقتصادی کشورهای دارای در آمد متوسط عضو APO؛
ب. الگوبرداری و ایجاد مدلی برای مشارکت نوآوری در بهرهوری و رشد اقتصادی در اقتصادهای درآمد متوسط(MIE)؛
ج. بررسی اثربخشی سیاستهای نوآوری برای رشد بهرهوری و پیامدهای آنها برای جلوگیری از به دام افتادن در تله درآمد متوسط در کشورهای عضو.
الف. تحلیلگران سیاستی یا محققین آکادمیک متخصص در علم اقتصاد و مطالعات سیاست نوآوری؛
ب. دارای سابقه کاری در موقعیتهای فوق.
متودولوژی:
الف. ارسال پروپوزال پژوهشی: محققین علاقمند به موضوع میبایست پروپوزال پژوهشی خود را از طریق سازمان ملی بهرهوری ایران ارسال نمایند. پروپوزال پژوهشی میبایست چالشهای خاص کشور عضو در زمینه روشی مبتنی بر نوآوری برای جلوگیری از به دام افتادن در تله درآمد متوسط، طرح کلی پروپوزال، روششناسی تجربی تخمین و منابع دادهای را شامل شود.
ب. بررسی پروپوزال پژوهشی و انتخاب: یک پنل تخصصی متشکل از دو کارشناس تخصیص یافته توسط APO، پروپوزالهای پژوهشی واجد شرایط را در فاصله زمانی 12 تا 24 مرداد ماه 1400 بررسی و انتخاب خواهد کرد. پروپوزالهای پژوهشی منتخب در تاریخ 25 مرداد ماه 1400 اعلام خواهند شد.
ج. محققین تهیهکننده پروپوزالهای پژوهشی منتخب، به جمعآوری و تحلیل دادهها و نگارش گزارش پژوهش خواهند پرداخت. محتمل است در این مرحله نظرات و پیشنهادات پنل تخصصی به محقق ارائه شود.
د. نهاییسازی گزارش پژوهش: پس از ارسال گزارشهای پژوهش، پنل تخصصی، نظرات خود را جهت اعمال اصلاحات(در صورت لزوم) ارائه خواهد داد.
و. جلسه مجازی ارائه نتایج پژوهش: پیشنویس نسخه نهایی گزارش پروژهها با قید شرایط خاص کشور عضو و نتایج تجربی، در یک جلسه مجازی برای دریافت بازخوردهای کارشناسان/ ذینفعان مربوطه در کشورهای عضو برگزار میشود. این جلسه 4 ساعته، شامل ارائه موضوعات مرتبط با چارچوب پژوهش، محدوده و روششناسی و یافتههای پژوهش خواهد بود.
ه. انتشار یافتههای پژوهش: گزارش پژوهشهای نهایی پس از جلسه ارائه نتایج پژوهش، منتشر خواهد شد.
وظایف کارشناسان ملی(محققین):
اطلاعیه دوره شناسنامه دوره فرم بایودیتا فرم مشخصات فارسی
Title of Project: Conference on Social Empowerment in Agriculture
Project Code: 21-CL-13-GE-CON-B
عنوان فارسی: کنفرانس در زمینه توانمندسازی اجتماعی در کشاورزی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 9 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 11 شهریور ماه 1400
وانمندسازی اجتماعی، فرایند توسعه استقلال و خودکفایی، ضمن فعالیتهای فردی و جمعی جهت تغییر روابط اجتماعی و نهادها و گفتمانهایی است که قشر کم بضاعت جامعه را محروم کرده و آنها را در فقر نگه میدارد. این موضوع حوزه وسیعی را در بر میگیرد که متکی بر کار اجتماعی و اصول توسعه اجتماعی در سطوح فردی, خانوادگی و اجتماعی, جهت ارتقای برابری و فراگیری همگانی, از قبیل افراد با توانایی های متفاوت (PWDs) و سایر گروههای آسیب پذیر است.
توانمندسازی اجتماعی میتواند از طریق آموزش فراگیر و یکپارچگی اجتماعی اقتصادی حاصل شود .این موضوع به عنوان یک عامل اصلی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار به ویژه هدف ۱(از بین بردن فقر)، هدف 3(سلامتی و رفاه)، هدف ۵(برابری جنسیتی)، هدف ۷(انرژی پاک و ارزان) و هدف 8(کار مناسب و رشد اقتصادی) شناخته شده است
در این میان زنان یکی از مولفههای مهم توانمندسازی اجتماعی را تشکیل میدهند. توانایی زنان و دختران در اقدام فردی و جمعی برای تغییر روابط اجتماعی که ممکن است در صورت عدم رسیدگی، آنها را محروم کرده و در فقر نگهدارد، عاملی کلیدی در توانمندسازی موثر اجتماعی است. به همین ترتیب، گسترش و تشدید اقدامات توانمندسازی اجتماعی برای زنان از طریق آموزش و همچنین فرصتهای اقتصادی ضروری است. گزارش FAO سازمان ملل (2013) بیان داشت که زنان فقط 7٪ از کل سرمایهگذاری کشاورزی را برای توسعه سرمایه انسانی و آموزش دریافت میکنند. با توجه به اینکه زنان به عنوان بخشی مهم از نیروی کار در بخش کشاورزی خدمت میکنند- 43٪ در کشورهای در حال توسعه، 57٪ در آسیای جنوبی و 22٪ در آسیای شرقی و اقیانوس آرام- این سطح از سرمایهگذاری باید افزایش یابد. گزارش سال 2018 سازمان ملل متحد (ESCAP) اظهار داشت که حدود 61.3 میلیون زن کارآفرین در ASEAN دارای مالکیت و مشغول اداره مشاغل هستند که 9.8٪ از کل جمعیت ASEAN را در بر میگیرد، در حالی که در آسیای جنوبی، زنان کارآفرین، 20٪ از شرکتهای اجتماعی را راهبری میکنند.
کارآفرینی اجتماعی میتواند با جذب مشارکت گروههایی مانند PWDها و زنان و توانمندسازی آنها در حمایت از معیشت خانوادههای خود و بهبود ساختار اجتماعی عمومی، نوآوری و ارتقای برنامههای کشاورزی را تقویت کند. در دهههای اخیر در کشورهای عضوAPO ، مدلهای بنگاههای اجتماعی موفق و نوآورانه، مانندGrameen Bank و BRAC در بنگلادش، شرکت تعاونی کشاورزی Hansalim در کرهجنوبی، East Bali Cashews در اندونزی، Agrostar و Kisan Raja در هند و مدرسه Virtualahan در فیلیپین، ایجاد شده است. این مدلها، گروههای مختلف اجتماعی مانند زنان، جوانان، PWDها و کشاورزان حاشیهای را در تلاشهای توانمندسازی اجتماعی دخیل میکنند.
این کنفرانس در مورد مفهوم توانمندسازی اجتماعی برای بهبود توسعه جامعه در بخش کشاورزی به مباحثه پرداخته و مدلهای موفقی را در مورد چگونگی کمک به توسعه اقتصادی - اجتماعی به اشتراک میگذارد.
الف. معرفی مفهوم و شاخصهای توانمندسازی اجتماعی برای ارتقای توسعه جوامع در بخش کشاورزی ؛
ب. به اشتراکگذاری مدلها و سیاستهای موفق در زمینه توانمندسازی اجتماعی و مشارکت آنها در توسعه اجتماعی- اقتصادی.
سیاستگذاران، متخصصین کشاورزی، مدیران اجرایی و مدیران کسب و کارهای کشاورزی، پژوهشگرانی که در حوزه بنگاههای اجتماعی، فراگیری و مسائل مربوط به توانمندسازی در کشاورزی فعالیت میکنند.
Title of Project: Multicountry Observational Study Mission on Enhancing Equal Opportunities for Inclusive Engagement of the Workforce
Project Code: 21-CL-08-GE-OSM-B
عنوان فارسی: کارگاه ارتقای بهرهوری برای SMEها: سنجش و تحلیل منافع بهرهوری
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 19 تیر ماه تاریخ برگزاری: 20-22 مرداد ماه 1400
SMEها نقشی اساسی در توسعه ملی کشورهای عضو APO دارند. آنها با افزودن ارزش از طریق تولید کالاها یا ارائه خدمات، عامل اصلی تولید ناخالص داخلی بوده و برای اشتغالزایی، پذیرش فناوریها، نوآوری و تحقیقات در مرحله اصلی قرار میگیرند. پیشرفتهای اخیر ICTنیز، بازارهای جدیدی را برای بنگاههای اقتصادی جهت ارائه محصولات و خدمات در سطح جهان ایجاد کرده است.
نوسانات در فضای کسب و کار و تنوع در تقاضای مشتریان، نیازمند استقبال SMEها از نوآوری و اتخاذ فرهنگ ارتقای بهرهوری برای رشد و سودآوری پایدار است. با این حال، کاهش حاشیه سود و افزایش هزینههای مواد اولیه، مستقیماً بر ارزش افزودهSME ها تأثیر میگذارد. پاندمی COVID-19 نیز در حال حاضر، موانع دیگری را ایجاد کرده وSME ها را وادار ساخته است تا کارایی عملیاتی را ارتقاء داده، فرآیندهای کسب و کار را اتومات کرده و تصمیمگیریها را تسریع بخشند.
برای غلبه بر این چالشها،SME ها ابتدا باید سطح بهرهوری خود را، ضمن تدوین استراتژیهای کسب و کار و سیاستهای توسعهای، درک کنند. SMEها روشهای متنوعی برای تولید، بازاریابی و تصمیمگیری دارند. این تنوع، ارزیابی اثربخشی تلاشهای مرتبط با توسعه بهرهوری آنها را دشوار میکند.APO، اهمیت ارتقاء و نظارت بر پیشرفت عملکرد SME و به اشتراکگذاری سطوح عملکرد بهرهوری و تجارب برتر در میان SMEها را در اعضای خود شناسایی میکند. برای این منظور، SMEها میبایست یک ذهنیت بهرهوری قوی را پرورش داده و سنجش بهرهوری را به عنوان یک فرایند مهم برای بهبود ببینند.
در گذشته، کارگاههای آموزشی ظرفیتسازی و دورههای آموزشی توسط APO با تأکید بر اهمیت سنجش بهرهوری و چارچوبهای مدیریتی برای SMEها برگزار و نتایج پژوهشهای ویژه بخشها بر همین اساس منتشر میشد. به عنوان مثال، کتابچه راهنمای APO در خصوص سنجش و تحلیل بهرهوری SME برایNPO ها، نشریهای در زمینه بهرهوری SME warehouse و نتایج یک پروژه تحقیقاتی الگوبرداری در بخش تولید مواد غذایی در آسیا، بینشهایی را در مورد شاخصهای اصلی عملکرد و تجارب برتر و توصیههای ویژه بخشها را ارائه مرجعی آماده برای SMEها ارائه داده است.
این کارگاه، بستری را برای بررسی روشهای سنجش بهرهوری SMEها فراهم کرده و از کشورهای شرکتکننده در توسعه استراتژیهای ارتقای بهرهوری و ارتقای صنعتی بر اساس یافتههای نتایج سنجش، پشتیبانی میکند.
الف. معرفی مفاهیم بهرهوری و پیشرانهای اصلی بهرهوری SME؛
ب. شناسایی استراتژیهای مناسب برای سنجش و مدیریت بهرهوری در SMEها، جهت توسعه اساس الگوبرداری؛
ج. تدوین استراتژیها برای ارتقای بهرهوری SMEها جهت دستیابی به ارتقای صنعتی.
.مروجین و مشاوران، نمایندگان انجمنهای صنعتی، مدیران، مقامات دولتی و کارشناسان تحقیقات سیاستی که در زمینه راهبردهای توسعه برای SMEها، ارتقای بهرهوری و بخش تولید در SMEها فعالیت میکنند
عنوان فارسی: بازدید مطالعاتی چندکشوری در زمینه ارتقای فرصتهای برابر جهت مشارکت فراگیر نیروی کار
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 15 تیر ماه تاریخ برگزاری: 6-8 مرداد ماه 1400
طی شیوع پاندمی COVID-19، دولتها، کسب و کارها و افراد، شاهد همگرایی سه روند عمده بودهاند: استفاده سریع از فناوریهای دیجیتال؛ اختلالات در زمینه اشتغال به دلیل فنآوریها و پاندمی؛ و تقاضای جدیتر برای برابری و عدالت اجتماعی. در پاسخ به تقاضا برای حمایت اجتماعی و همچنین جنبش نوآوری، دولتها و طرحهای جهانی، تأکید بیشتری بر فراگیری اجتماعی، به ویژه از طریق ارتقای تنوع، برابری و فراگیری نیروی کار داشتهاند تا از بهاشتراکگذاری همگانی و منافع حاصل از ارتقای بهرهوری اطمینان حاصل کنند.
به طور کلی، تنوع، به منحصر به فرد بودن و خصوصیات مختلف افراد اشاره دارد. فراگیری، غالبا نشاندهنده شناخت و پذیرش آن تنوع است. طیف وسیعی از خصوصیات، خطرهای محرومیت و نگرش ترجیحی یا تبعیض را ایجاد میکنند؛ از جمله سن، جنسیت، تواناییهای ذهنی و جسمی، گرایش جنسی، قومیت، مذهب، ملیت و وضعیت اقتصادی-اجتماعی. یافتههای تحقیقات مجمع جهانی اقتصاد و مککینزی، به ترتیب در سالهای 2020 و 2018 نشان داده است که تنوع بیشتر در نیروی کار، در بلندمدت، منجر به بهرهوری بالاتر میشود و به سودآوری و نوآوری بالقوه کمک میکند. بنابراین ضروری است که دولتها، کسب و کارها و سایر سازمانها، سیاستهای فراگیر خود را برای اطمینان از مزیت رقابتی و ارتقای بهرهوری تقویت کنند.
با در نظر گرفتن اشکال جدید اشتغال که توسط فناوریهای دیجیتال امکانپذیر شده است، الگوبرداری سیاستی بین کشورها، برای بررسی و بهروزرسانی استراتژیهای فراگیری در کسب و کارها و جامعه، ضروری است. هدف این بازدید مطالعاتی، فراهم آوردن ارجاعاتی برای دولت و راهبردهای سازمانی، به ویژه تجارب کشور کرهجنوبی، جهت مشارکت فراگیر نیروی کار و کمک به تدوین سیاستهای کشورهای عضو APO، برای ارتقای بهرهوری و جامعهای فراگیرتر است.
الف.آشناسازی شرکتکنندگان با مفاهیم، نمونهها و ضروریات برای تنوع و فراگیری نیروی کار؛
ببه اشتراکگذاری تجارب برتر بخشهای خصوصی و دولتی کشور کرهجنوبی و کشورهای منتخب در زمینه ارتقای فرصتهای برابر اشتغال؛
ج- فراهم آوردن ارجاعاتی برای سیاستهای دولت و راهبردهای سازمانی جهت مشارکت فراگیر نیروی کار.
الف. مقامات دولتی که در حوزه ارتقای تنوع نیروی کار، ترویج برابری جنسیتی و فراگیری اجتماعی فعالیت میکنند؛
ب. دانشگاهیان و نمایندگان انجمنهای فعال در ارتقای تنوع و فراگیری نیروی کار.
Title of Project: Workshop on Smart Transformation for Various Economic Sectors
Project Code: 21-CP-37-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی تحولات هوشمند برای بخشهای مختلف اقتصادی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 14 تیر ماه تاریخ برگزاری: 30 تیر الی 1 مرداد ماه 1400
صنعت 4.0 مبتنی بر دیجیتالیسازی، فرصتهایی را برای ارتقای بهرهوری و تولید پایدارتر ایجاد میکند. با این حال، چالشهای مربوط به دسترسی به فناوری، تحول نیروی کار و رقابت شدید در زنجیرههای ارزش جهانی نیز از این طریق فراهم میشود. موسسه ملی استانداردها و فناوری ایالات متحده در سال 2018، تحول هوشمند را به عنوان محوری به سمت «سیستمهای تولید کاملاً یکپارچه و مشارکتی که در زمان واقعی به تقاضاها و شرایط متغیر در کارخانه، شبکه تأمین و نیازهای مشتری پاسخ میدهند» تعریف کرد. همگرایی و اتصال فناوری از دیگر روشهای تعریف تأثیر ICT در دستیابی به تحولات هوشمند و بهبود کارایی در تمام سطوح است.
تأثیر صنعت 4.0 نه تنها در تولید بلکه در بخشهای خدمات، لاجیستیک و کشاورزی نیز احساس میشود. موسسه تحول دیجیتال Capgemini در سال 2019 پیشبینی کرد که کارخانههای هوشمند در 5 سال آینده میتوانند به میزان 1.5 تریلیون دلار آمریکا به کل تولید بخش صنعتی اضافه کنند، و از این طریق این امکان را برای برخی از صنایع فراهم میآورند که سود و حاشیه خود را تقریبا دو برابر کنند. دیجیتالیسازی، هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور نیز از طریق استفاده از ابزارهای گردش کار هوشمندتر و یکپارچهتر، یادگیری ماشینآلات و هوشمصنوعی و واقعیت افزوده، تغییر الگویی در چگونگی ارتقای بهرهوری سازمانها در بخشهای مختلف ایجاد میکنند. باید درک شود که چگونه سازمانها میتوانند از پتانسیل بهرهوری استفاده کرده و با چالشهای مربوط به پیشرفتهای مستمر مانند رباتیک، هوش مصنوعی و فناوریهای اتوماسیون سرویس کنار بیایند.
در طی پاندمی کوید 19، اکثر بخشها با تحولات دیجیتالی روبرو هستند که اکنون به عنوان یک گزینه ضروری تلقی میشود. هنگامی که منافع بهرهوری به دست آمده از طریق این تحول سریع دیجیتالی، توسط بسیاری از سازمانها و کشورها تجربه شود، طی گذشت زمان، کار هوشمند و عملکرد بهتر به هنجار تبدیل میشوند. بنابراین مهم است که در نظر بگیریم چگونه باید به تحول هوشمند نزدیک شد. یک چارچوب تحول دیجیتال برنامهایست برای چگونگی حرکت در این دوره تحول چشمگیر و تکامل شرایط کار. چنین چارچوبی میتواند تمام سطوح سازمانها یا حتی کشورها را از طریق مسیر تحول هدایت کند.
این کارگاه با آشناسازی شرکتکنندگان با ابزارها، مفاهیم و روشهای بکار رفته و معرفی مفاهیم تحول دیجیتال و صنعت 4.0 برای کمک به آنها در راهاندازی طرحهای مشابه مطابق با زمینههای ملی آنها، فرآیندهای تحول هوشمند را برای ارتقای بهرهوری در بخشهای مختلف اقتصادی، معرفی میکند.
الف. معرفی روشهای موثری که دولتها، انجمنهای کسب و کار و بنگاهها در اجرای طرحهای تحول هوشمند از آنها استفاده میکنند؛
ب.آشناسازی شرکتکنندگان با ابزارها و تکنیکهای مورد استفاده در تحول دیجیتال سازمانی؛
ج- آشناسازی شرکتکنندگان با طرحهای مبتنی بر نوآوری در زمینه ارتقای بهرهوری شامل فنآوریهای صنعت 4.0، از جمله دیجیتالی شدن و هوش مصنوعی (AI).
الف. سیاستگذاران، مقامات دولتی و نمایندگان دستگاههای اجرایی و بنگاههای اقتصادی، به ویژه SMEها و استارتاپهایی که در زمینه ارتقای بهرهوری و تقویت نوآوری از طریق تحولات دیجیتال فعالیت میکنند.
Title of Project: Training Course on Productivity Measurement for Service-sector Organizations
Project Code: 21-CP-15-GE-TRC-B
عنوان فارسی: دوره آموزشی در زمینه سنجش بهرهوری برای سازمانهای بخش خدمات
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 5 تیر ماه تاریخ برگزاری: 30 تیر الی 1 مرداد ماه 1400
صنعت خدمات به طور متوسط بیش از 80٪ نیروی کار را در بر گرفته و به بیش از 70٪ تولید ناخالص داخلی سالانه اقتصادهای توسعه یافته از جمله ایالات متحده آمریکا، انگلیس و ژاپن کمک میکند. این صنعت، همچنین یک بخش اقتصادی مهم در اقتصادهای در حال توسعه است. با این وجود، متوسط بهرهوری نیروی کار در خدمات تقریباً 40٪ کمتر از تولید در کشورهای OECD است. خدمات بسیار متنوع هستند، زیرا معمولاً کمتر از کالاها، استاندارد میشوند و اغلب، تعاملات حضوری در ارائه آنها بیشتر است. همه این عوامل سنجش بهرهوری را در بخش خدمات دشوارتر میکند.
برای سازمانهای بخش خدمات، به طور خاص، یک روش صرفاً کمی برای سنجش بهرهوری، عملی نیست. تعریف بعد کیفیت خدمات دشوار است. در مورد تولید، بعد کیفیت معمولاً با مشخصات محصول و عملکرد واقعی محصول مطابقت دارد. با این حال، کیفیت خدمات جنبه «Human Touch» دارد که شامل ترکیبی از عوامل مشهود و همچنین نامشهود است. در خدمات، رضایت مشتری بیش از تعداد معاملات، روی خروجیهای کیفیت متمرکز است، زیرا صنعت خدمات به جای محصولات، تجربیات را ارائه میدهد. بردباری، حرفهای بودن و برخورد دوستانه یک نماینده خدمات مشتری به اندازه تعداد تماسهای گرفته شده در هر ساعت مهم است. از طرف دیگر، مشارکت کارمندان اگرچه تضمینی برای رضایت نیست، اما یک معیار قابل اندازهگیری از بهرهوری خدمات را فراهم میکند. به عنوان مثال، یک کارمند خدمات با اهداف توسعه کسب و کار خاص باید سطح بالایی از خدمات را به عنوان معیار بهرهوری به مشتریان بالقوه ارائه دهد. میزان تحقق آن هدف ممکن است با بهرهوری ارتباط داشته باشد.
در سالهای اخیر، دیجیتالیسازی، هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور نیز تغییر الگوی خدمات و نحوه بهبود سازمانهای بخش خدمات از طریق فناوریهای جدید، از جمله ابزارهای گردش کار هوشمندتر و یکپارچهتر، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین و واقعیت افزوده را ارتقا میدهند. بنابراین باید درک شود که سازمانهای بخش خدمات چگونه میتوانند از پتانسیل بهرهوری استفاده کرده و به چالشهای مربوط به پیشرفتهای مستمر فناوری مانند رباتیک، هوش مصنوعی و اتوماسیون خدمات (RAISA) رسیدگی کنند.
بنابراین این دوره، شرکتکنندگان را در اصول و فرایندهای بهرهوری خدمات و سنجش آن آموزش داده و همچنین آنها را با جدیدترین ابزار سنجش قابل استفاده برای سازمانهای بخش خدمات در کشورهای عضو APO آشنا میکند.
الفآموزش مفاهیم و سنجشها در سازمانهای بخش خدمات به شرکتکنندگان در حوزه دیجیتالیسازی و هوش مصنوعی؛
ب. آشناسازی شرکتکنندگان با چارچوبها و ابزارهای سنجش بهرهوری که نوآوری و کیفیت خدمات را ارتقاء میدهند.
الف. سیاستگذاران، مقامات دولتی و نمایندگان سازمانهای دولتی و بنگاههای اقتصادی بخش خدمات(برای مثال گردشگری، غذا و آشامیدنی و...) که در زمینه ارتقای سنجش بهرهوری در صنعت خدمات فعالیت میکنند.
Title of Project: Conference on Promoting the Circular Economy in Manufacturing through Green Productivity
Project Code: 21-CP-31-GE-CON-B
عنوان فارسی: کنفرانس اقتصاد چرخشی در تولید از طریق بهرهوری سبز
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 6 تیر ماه تاریخ برگزاری: 8 مرداد ماه 1400
گزارش سازمان جهانی هواشناسی در سال 2020 حاوی شاخصهایی برای پایش تغییرات آب و هوایی، وضعیت وخیمتری را نشان میدهد که شامل افزایش مداوم غلظت گازهای گلخانهای، گرم شدن کره زمین و بالا آمدن سطح آب دریاها و سایر موارد است. این عوارض جانبی، نتایج سریع شهرنشینی و صنعتی شدن است، به ویژه در منطقه آسیا و اقیانوسیه. توسعه اقتصادی در منطقه نیز تقاضا برای مواد اولیه و منابع محدود را تشدید میکند.
این امر خواستار اقدام برای تسریع انتقال به رشد اقتصادی کمکربن است. بخش تولید یک صنعت فشرده از نظر مصرف انرژی و منابع طبیعی است، زیرا ورودیها را جهت تبدیل به محصولات نهایی برای استفاده داخلی و صادرات پردازش میکند. بسیاری از اقتصادهای عضو APO مبتنی بر تولید هستند. با این حال، در مقایسه با کشورهای پیشرفته، بهرهوری پایین انرژی در کشورهای در حال توسعه ادامه دارد. این نشان میدهد که زمینه کافی برای بهبود جداسازی رشد اقتصادی از تخریب زیستمحیطی، از طریق اتخاذ یک رویکرد جامع و اقدامات برای بالا بردن سطح کارایی صنایع و تغییر ساختار تولید خطی فعلی به ساختار چرخشی وجود دارد.
APO در مأموریت خود برای کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی پایدار منطقه آسیا- اقیانوسیه از طریق ارتقای بهرهوری، مفهومGP (بهرهوری سبز) را در سال 1994 برای راهنمایی بنگاههای اقتصادی برای ارتقای بهرهوری و سودآوری با حداقل تأثیرات زیست محیطی معرفی کرد. APO، مفهوم GP و چارچوب آن را از طریق پروژههای ظرفیتسازی، ایجاد یک مرکز تعالی در حوزهGP ، پروژههای مدل و پژوهش تبلیغ کرده است. ارتقا و پذیرش بخش بهرهوری سبز از پیشرانهای استراتژیک چشمانداز 2025 سازمان بهرهوری آسیایی «رشد بهره وری فراگیر و مبتنی بر نوآوری» است.
اقتصاد چرخشی، رویکردی مبتنی بر سیستم، با تاکید بر تغییر به یک مدل چرخشی به جای مدل استخراجی خطی فعلی “Take-Make-Waste”، راه را برای عملکرد شرکتها به روشی هوشمند و پایدار هموار میکند. چارچوب GP، که شامل استفاده مجدد، کاهش و بازیافت، طراحی برای محیط زیست، طراحی زیستمحیطی و زنجیرههای تامین سبز است، نیز به دنبال یک اقتصاد چرخشی است. با این حال، اقدامات مناسب و نقشه راه باید در سطوح سازمانی، منطقهای و ملی برای دستیابی به مزایای توسعه پایدار تدوین شود. این کنفرانس در مورد مشارکت چارچوب GP در استفاده از منابع دخیل در فرآیندهای تولید و ساخت یک اکوسیستم صنعتی تمیزتر با انتشار خالص صفر تدبیر خواهد کرد.
الف.بررسی اهمیت آثار و نتایج تغییرات آب و هوایی بر پیشرفت اجتماعی0اقتصادی و محیط زیست؛
ب. همراستا سازی و ایجاد هماهنگیها میان تکنیکها، ابزارها و چارچوبهای بهرهوری سبز و رویکردهای اقتصاد چرخشی؛
ج- به اشتراکگذاری تجارب برتر و سیاستهای دولتی در ارتقای نمونههای اقتصاد چرخشی در بخش تولید.
الف. مقامات دولتی، کارشناسان تحقیقات سیاستی، نمایندگان ارشد انجمنهای صنعتی، متخصصین بهرهوری و نمایندگان SMEها که در زمینه سیاست صنعتی، حفاظت از محیطزیست، پایداری، استراتژیهای رشد سبز برای SMEها و بخشهای تولیدی، ;کاهش تغییرات آب و هوایی، نوآوری، به روز رسانی فناوری و حفاظت از منابع فعالیت میکنند.
Title of Project: Conference on Enabling Regulations to Accelerate Agricultural Innovations
Project Code: 21-IP-03-GE-CON-B
عنوان فارسی: کنفرانس در زمینه فعالسازی مقررات جهت تسریع نوآوریهای کشاورزی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 9 تیر ماه تاریخ برگزاری: 31 تیرماه 1400
بر اساس سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، کشاورزی برای تأمین بیش از 9 میلیارد نفر از مردم تا سال 2050 با چالشهای زیادی روبرو است که با وجود کاهش منابع آب و خاک برای کشاورزی، پیر شدن جوامع کشاورزی و کمبود نیروی کار بهرهور برای مزارع، به 70 درصد تولید بیشتر غذا نیاز دارد. کشاورزان کوچک- مقیاس در منطقه آسیا- اقیانوسیه، نقشی اساسی در دستیابی به بهرهوری پایدار ایفا میکنند، چرا که80٪ از کل 500 میلیون مزرعه کوچک در سراسر جهان توسط آنها مدیریت میشود و بیشتر آنها (حدود 87٪) در آسیا واقع شدهاند.
نوآوری به کشاورزان کوچک این امکان را میدهد تا به صورت بهرهور، سودآور و پایدار، غذای بیشتری تولید کنند. کشاورزی هوشمند یک مفهوم مدیریتی برای افزایش کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی با استفاده از فنآوریهای پیشرفته برای ردیابی، نظارت، اتوماسیون و تجزیه و تحلیل عملیات است.
فناوریهایی مانند اینترنت اشیا، حسگرها، GPS ، روباتها، هوش مصنوعی، دادههای بزرگ و تجزیه و تحلیل از اجزای مهم کشاورزی هوشمند هستند. سایر مولفههای نوآورانه، فناوریهای گیاهی مانند محصولات اصلاح شده ژنتیکی و ویرایش ژنوم برای افزایش ارزش محصول و بازده آن است.
چندین عامل توانمندساز در پذیرش این نوآوریها از جمله سیاستها، مقررات، سرمایهگذاری عمومی و خصوصی، توسعه ظرفیت و مقرون به صرفه بودن آنها برای کشاورزان کوچک دخیل است. توسعه چارچوبهای تنظیمگری انعطافپذیر برای حمایت و تسریع نوآوری در کشاورزی مهم است و دولتها باید اطمینان حاصل کنند که محیط تنظیمگری برای سرمایهگذاری در بخش خصوصی مناسب است. ژاپن نمونه خوبی از تدوین مقررات مربوط به نوآوریهایی مانند کاربردهای هواپیماهای بدون سرنشین، عملیاتهای تجهیزات بدون سرنشین، محافظت از دادهها و ویرایش ژنوم گیاه است. اهداف اصلی در APO Vision 2025 شامل رشد پایدار بهرهوری و سیستمهای قدرتمند نوآوری با تعهد به پشتیبانی از توسعه تنظیمگری در کشورهای عضو، برای رشد از طریق نوآوری است.
این کنفرانس، نوآوریهای کشاورزی اخیر و آینده را با تمرکز بر کشاورزی هوشمند و فناوریهای گیاهی، همراه با فرصتها و چالشهای چارچوبهای تنظیمگری برای کمک به اتخاذ آنها مورد بحث قرار خواهد داد. همچنین تجارب برتر در زمینه چارچوبهای تنظیمگری فعلی برای تسریع در پذیرش نوآوریها نیز به اشتراک گذاشته خواهد شد.
الف. به اشتراکگذاری نوآوریهای اخیر و آتی در کشاورزی؛
ب. معرفی نمونههای تنظیمگری خوب جهت تسریع نوآوریها در کشاورزی؛
ج- بحث در زمینه چارچوبهایی برای حمایت از پیادهسازی تنظیمگری جهت تسریع نوآوری.
الف. سیاستگذاران، مقامات دولتی و دانشگاهیان که در زمینه مقررات نوآوریهای کشاورزی فعالیت میکنند؛
ب. محققین، مدیران و مدیران اجرایی در بخشهای عمومی و خصوصی که در حوزه توسعه و معرفی نوآوریهای کشاورزی فعالیت میکنند.
Title of Project: Conference on Public-sector Productivity: Ensuring Public Services in the New Normal
Project Code: 21-IP-09-GE-CON-A
عنوان فارسی: کنفرانس در زمینه بهرهوری بخش عمومی: اطمینان از خدمات عمومی در شرایط جدید
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 2 مرداد ماه تاریخ برگزاری: 3 شهریور ماه 1400
پاندمی طولانیمدت و مختل کنندهCOVID-19 ، بخش دولتی را به یک مقطع حساس سوق داده است. طبق یک نشریه OECD در مورد پیشبینی Anticipatory Innovation Governance (2020)، هر رویداد پیشبینی نشدهای میتواند منبع ایجاد اختلال و فرصت باشد. این پاندمی COVID-19 را نیز شامل میشود که بسیاری از اقتصادها را متحول کرده است. پاندمی، خدمات عمومی را به شدت مختل کرده و استمرار، واکنش و چابکی بخش دولتی را مورد آزمایش قرار داده است. این امر، همچنین ضمن تقویت نیاز به وضع قوانین سختگیرانه و پاسخگویی در امور مالی بخش دولتی، که توسط نیازها و اولویتهای جدید ناشی از پاندمی گسترش یافته است، سازماندهی کار جایگزین را ضرورت بخشیده و برای دولت الکترونیکی و معاملات بدون قرارداد، تقاضای بیشتری ایجاد کرده است.
همه اینها بر نیازهای بخش عمومی برای کنار آمدن با پیچیدگی، سازگاری و تکامل برای ایجاد ارزش و پاسخگویی به شرایط به سرعت متغیر و انتظارات شهروندان تأکید میکند. بنابراین بخش دولتی باید رویکردها و قابلیتهای جدیدی را برای حمایت از اقدامات آیندهگرا توسعه دهد. این امر، دولتها را ملزم میکند تا استراتژیها را مورد بازبینی قرار دهند و فنآوریهایی را برای ارائه خدمات موثر تحت شرایط جدید اتخاذ کنند، تا اطمینان حاصل شود که بخش عمومی برای آینده پیچیدهتر آمادگی بیشتری دارد.
تحت برنامه مرکز تعالی APO (COE) در زمینه بهرهوری بخش عمومی، طی چهار سال گذشته از زمان تأسیس آن، مجموعهای از کنفرانسهای بینالمللی برگزار شده است. این رویدادها موضوعات مختلفی را با تمرکز بر عملکرد بخش عمومی از جمله بهرهوری آن مورد بحث قرار دادند:
تحول بخش عمومی در عصر دگرگونی در سال 2017؛ تشکیل یک بخش عمومی آیندهنگر و هوشمند در سال 2018؛ ایجاد یک بخش عمومی چابک و نوآورانه در عصر دگرگونی در سال 2019؛ و ارائه خدمات عمومی هوشمند در سال 2020. این مجموعه کنفرانسها مفاهیم، روشها، روندها، ابزارها و فناوریهای جدیدی را معرفی کردند که میتواند بخش دولتی را متحول کرده و آن را برای آینده آماده کند. موضوع کنفرانس 2021 ایجاد کار جدید برای بخش عمومی از طریق پرداختن به چالشهای چابک، مقاوم و سازگار شدن در محیطی دگرگونساز، کاوش در فنآوریهای نوظهور، نوآوریها و ابزارهایی برای ارتقای ارائه خدمات عمومی هوشمند؛ و بررسی زمینههای جدیدی که آینده بهرهوری بخش عمومی را شکل میدهند، است.
الف..مباحثه در زمینه ضرورتها و چالشهای بخش عمومی در چابکتر، انعطافپذیرتر و سازگارتر شدن در وضعیت جدید؛
ب. به اشتراکگذاری فناوریها، نوآوریها و ابزارهایی که ارائه خدمات عمومی را تحت وضعیت جدید ارتقاء خواهند داد؛
ج- بررسی حوزههای جدیدی که آینده بخش عمومی و بهرهوری آن را شکل خواهند داد.
الف. سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان بنگاههای دولتی، کارکنان سازمانهای بخش عمومی و موسسات پژوهشی؛
ب. مشاورین تخصیص داده شده توسط NPO برای بخش عمومی در حوزههای برنامههای دیجیتال دولتی، حکمرانی و اداره بخش عمومی، سیستمهای ملی نوآوری، توسعه منابع انسانی و برنامهریزی توسعه ملی و داخلی.
Title of Project: Labor Productivity Index
Project Code: 21-RC-16-GE-RES-A
عنوان فارسی: شاخص بهرهوری نیروی کار
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: - تاریخ برگزاری: 7 ماهه، Jun-Dec 2021
هدف 8 از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، «ارتقای رشد اقتصادی فراگیر و پایدار، اشتغال کامل و بهرهور و کار مناسب برای همه» است. این هدف با دستیابی به سطوح بالاتر بهرهوری، از رشد پایدار اقتصادی حمایت میکند. با وجود فشار بهرهوری ناشی از نوآوری و بکارگیری فناوری، کیفیت سرمایه انسانی همچنان یک عامل مهم در تعیین بهرهوری نیروی کار است. علاوه بر این، بهبود مستمر استانداردهای زندگی، تنها در صورت افزایش مستمر سطح بهرهوری نیروی انسانی میتواند محقق شود. اینها همه پیششرطهای رشد اقتصادی مستمر است.
یک مطالعه مقدماتی در زمینه بهرهوری نیروی کار در منطقه ASEAN در سال 2020 توسط APO برای توسعه شاخص بهرهوری نیروی کار انجام شد. جهانیسازی، دیجیتالی شدن اقتصادها و سالخوردگی جمعیت، بر بهرهوری نیروی کار اقتصادهای APO و ASEAN در سالهای آینده تأثیر بسزایی خواهد گذاشت. به همین دلیل، تجزیه و تحلیل عمیق بهرهوری نیروی کار در APO و ASEAN انجام شد. این پژوهش نشان داد که بیشترین رشد بهرهوری نیروی کار در منطقه، ناشی از تعمیق سرمایه است که نشانگر پتانسیل رشد بیشتر با بهبود سرمایه انسانی است. یک چارچوب مدیریت جامع متشکل از سه مولفه، موسسات، استراتژی و فرهنگ، باید برای ارتقای توسعه سرمایه انسانی اتخاذ شود.
مطالعه مشترک در سال 2021 برای تعریف شاخص بهرهوری نیروی کار برای ارزیابی اثربخشی اقدامات سیاستی، شامل چهار ستون کیفیت کار، به اشتراکگذاری منافع بهرهوری، فرهنگ بهرهوری و سیاستهای بازار کار ادامه خواهد یافت. از طریق توسعه شاخص، متغیرهای ورودی تککشوری شناسایی، اندازهگیری و برای سیاستگذاری و اجرای بهتر در راستای ارتقای بهرهوری نیروی کار پیشنهاد میشوند. هدف شاخص بهرهوری نیروی کار، حمایت از استراتژیهای سیاستگذاران از طریق یک رویکرد جامع، ایجاد همافزایی بین متغیرهای مختلف و تعیین اینکه کدام یک از متغیرها برای ارتقای بهرهوری نیروی کار باید بهبود یابد، است. این مطالعه همچنین به اعضای APO و ASEAN در ارزیابی عملکرد بهرهوری نیروی کار و انتخاب آگاهانه سیاستها کمک خواهد کرد.
این تحقیق مشترک با ASEAN، با یافتههایی که در قالب یک گزارش منتشر میشوند، تلاش برای شناسایی و اتخاذ استراتژیهای کلیدی پشتیبان پیشران استراتژیک 5 از چشمانداز 2025 سازمان بهرهوری آسیایی است که به منظور ارتقای اتاق فکر و خدمات مشاورهای، بهبود جایگاه APO به عنوان یک مرجع معتبر در زمینه همه امور بهرهوری و آمار در آسیا و اقیانوسیه و ارتقای خدمات مشاورهای مبتنی بر شواهد سازماندهی شده است. هدف این طرح، همچنین کمک به دستیابی به رشد پایدار بهرهوری از طریق قرار دادن بهرهوری در مرحله مرکزی برنامه توسعه است.
الف. بررسی بهرهوری فعلی نیروی کار و عوامل تاثیرگذار بر رشد آن؛
ب. پیشنهاد سیاستهایی جهت پایدارسازی رشد بهرهوری نیروی کار در آینده؛
ج- ایجاد یک شاخص بهرهوری نیروی کار در پروژههای مشترک پژوهشی توسط دبیرخانه APO و ASEAN.
الف. افراد دارای دانش گسترده در زمینه بهرهوری نیروی کار و اندازهگیری آن شامل توسعه شاخصهای بهرهوری نیروی کار و همچنین طرحهای سیاستی مربوطه در سطح ملی؛
ب. دارای سابقه کاری و انتشارات در زمینههای فوق.
Title of Project: Workshop on Modern Food Transportation and Regulation
Project Code: 21-CP-09-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی تنظیم مقررات و حمل و نقل مدرن مواد غذایی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 29 خرداد ماه تاریخ برگزاری: 22 الی 24 تیرماه 1400
پاندمی کوید 19، باعث ایجاد اختلالات غیرمنتظره در سیستمهای غذایی در تولید و فرآوری، حمل و نقل و تدارکات، پیش از رسیدن به مصرفکنندگان شده است. برای رفع این اختلالات، به ویژه جابجایی مواد غذایی، بازیگران اصلی در زنجیرههای تأمین میبایست راههای جدیدی را برای اطمینان از تداوم موجود بودن غذا با حفظ کیفیت بالا و ایمنی دستاند کاران مواد غذایی معرفی کنند.
حمل و نقل یکی از عوامل اصلی برای اطمینان از تحویل غذا و تأمین تقاضای مصرف کننده است.نگرانی در زمینه حمل و نقل غذا شامل زمان طولانی انتظار، مسافت طولانی، انواع کارهای دستی، مشکلات در مدیریت کیفیت محصولات تازه و تعداد زیاد دلیوریها در مقادیر کم است.
با این حال، وضعیت کنونی تحت شرایط پاندمی، چالشهای دیگری از جمله ایمنی کارکنان و رانندگان مواد غذایی علاوه بر مصرف کنندگان را ایجاد کرده است.
پیشرفت در ICT به کارآمدتر شدن حمل و نقل مواد غذایی کمک کرده است. به عنوان مثال، رانندگان کامیونها میتوانند از طریق نرمافزارهای تبلت با مشتریان، سایر رانندگان و شرکتها ارتباط برقرار کنند. درخواستهای مشتریان برای تحویل بستهها یا ارسال مجدد در زمان واقعی بارگذاری میشود. همزمان، شرکتها میتوانند مکان رانندگان را کنترل کنند. بستههای بارکددار، امکان نظارت بر روند تحویل را فراهم کرده و اطلاعات گیرندهها از کدهای QR برای دریافت در فروشگاههای در دسترس یا سایر مکانها قابل دسترسی است. این سیستمها در طی پاندمی کنونی از اهمیت بیشتری برخوردار شده و امکان تأمین مداوم مواد غذایی با کیفیت بالا را فراهم میآورند و در عین حال ایمنی دستاندرکاران مواد غذیی، رانندگان، خردهفروشان و مصرفکنندگان را نیز تضمین میکنند.
علاوه بر این، محیطهایی با دمای کنترل شده برای حفظ کیفیت غذا در هنگام فرآوری، ذخیرهسازی و حمل و نقل بسیار مهم هستند. استاندارد جدید تهیه شده توسط سازمان بینالمللی استاندارد (ISO) رهنمودهایی را برای سیستمهای زنجیره سرد از جمله خدمات تحویل بسته با دمای کنترلشده فراهم آورده است.
علاوه بر پشتیبانی از زیرساختها و استانداردهای سیستم زنجیره سرد، پشتیبانی سیاستی از طریق مقررات هوشمند نیز برای تسهیل سهولت انجام کار و رفع هرگونه اختلال در سیستمهای غذایی مورد نیاز است. برای تضمین تأمین ثابت و تحول هوشمند جهت تأمین نیازهای مصرفکننده در شرایط عادی و دشوار، به شبکههای ایمنی نیاز است.
در این کارگاه، تحول هوشمند حمل و نقل مواد غذایی از طریق زیرساختها و پشتیبانی سیاستی برای تأمین نیازهای مصرفکنندگان جهت تحویل به موقع و مداوم مواد غذایی با کیفیت بالا و ارتقای بهرهوری از طریق کاهش اتلافات، مورد بحث قرار خواهد گرفت.
الف.ارتقای درک شرکتکنندگان از حمل و نقل مدرن مواد غذایی و نقش مقررات برای پاسخگویی به تقاضای مصرفکنندگان برای غذای با کیفیت بالاتر، ایمن، تحویل سریع و حمل و نقل در مسافتهای طولانی؛
ب. یادگیری در زمینه تحول هوشمند حمل و نقل مواد غذایی با استفاده از ICT و سیستمهای زنجیره سرد در شرایط فعلی؛
ج- شناسایی بهترین نمونههای حمل و نقل مدرن مواد غذایی از لحاظ تدارکات، جهت تسهیل تحویل سریعتر و حمایت سیاستی مورد نیاز برای اطمینان از جابجایی یکپارچه مواد غذایی.
الف. سیاستگذاران و مقامات دولتی، مدیران اجرایی انجمنهای کسب وکار کشاورزی/ کشاورزان، نمایندگان SMEها، دانشگاهیان و مشاوران در حوزه حمل و نقل مواد غذایی.
Title of Project: Workshop on Regulatory Ecosystems for Startups
Project Code: 21-IP-05-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه اکوسیستمهای تنظیمگری برای استارتاپها
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 2 تیر ماه تاریخ برگزاری: 6 الی 8 مرداد ماه 1400
استارتاپها به شرکتهایی اطلاق میشوند که در مراحل اولیه توسعه کسب و کار برای ارائه محصولات و خدمات جدید هستند. آنها استعدادها و سرمایهگذاریها را جلب، نوآوری را تسریع و ایجاد اشتغال میکنند. به همین دلیل اعتقاد بر این است که آنها با ایجاد نوآوری و همکاری با بخشهای موجود برای ارتقای بهرهوری و رقابتپذیری در بلندمدت، به تحول اقتصاد ملی کمک میکنند. با این حال، اکوسیستمهای نظارتی مانند موسسات، فرآیندها و ابزارها میبایست در کل دولتها طراحی، اجرا، نظارت و ارزیابی شوند. بنابراین، چالش این است که چگونه میتوان مقررات روشن، منسجم و کارآمد طراحی کرد و آنها را به طور موثر برای تسریع موفقیت در کسب و کار به ویژه تحت شرایط عادی جدید ناشی از پاندمی COVID-19 پیادهسازی کرد که باعث ایجاد اختلال در فضای کسب و کار، ضمن ایجاد انواع جدید استارتاپها شده است.
امروزه، استارتاپها انقلابیتر هستند. به عنوان مثال، هوش مصنوعی پیچیدهتر شده است و محصولات و خدمات تازه ارائه شده از سال 2010 به طور بالقوه دگرگونساز بودهاند. این پویایی منجر به گسترش بازار برای استارتاپها در مناطق جدید میشود که در گذشته زیر نظر مقررات تحت پوشش یا مدیریت نبودهاند. به عنوان مثال، استارتآپهای Fintech اغلب رعایت مقررات فعلی را چالشبرانگیز میدانند، زیرا آنها بر اساس مدل بانکی سنتی و بدون استفاده از اینترنت ساخته شدهاند، در حالی که شرکتهای Fintech آنلاین هستند و میخواهند از طریق فناوری جدید مانند ارز دیجیتال، فعالیتهای خود را گسترش دهند.
طبق گزارشGlobal Startup Ecosystems 2020، استارتآپهای آسیایی پتانسیل زیادی برای به روز رسانی تا سطح جهانی دارند. در گزارش مذکور، چهار شهر از 20 شهر برتر اکوسیستمهای نوظهور در اعضای APO واقع شدهاند: بمبئی، جاکارتا، کوالالامپور و استانبول. توکیو، سئول و سنگاپور نیز در بین 20 میزبان برتر اکوسیستمهای استارتآپی جهانی قرار گرفتند. علیرغم فرصتهای موجود در منطقه آسیا و اقیانوسیه، سیستمهای تنظیمگری باید توسعه یابند تا تاسیس شرکتهای نوآورانه جدید در سطح ملی تشویق شود. از طرف دیگر، مقررات محافظتکننده از مالکیت معنوی، حریم خصوصی، اشتغال و کمک هزینه و بودجهریزی باید به طور مناسب برای جذب و حفظ بیشتر استارتاپها اعمال شود.
بنابراین، این کارگاه مفهوم اکوسیستمهای استارتاپی و چارچوبهای تنظیمگری آنها را بررسی و مقررات عمومی موجود و ابزارهایی را که باعث رونق کسب و کارهای استارتاپی میشوند را شناسایی و پیشنهاداتی را برای به روز رسانی استارتاپها از طریق چارچوبهای بهتر اکوسیستم تنظیمگری پیشنهاد خواهد کرد.
الف- بررسی اکوسیستمهای استارتاپ و چارچوبهای تنظیمگری آنها که موفقیت استارتاپ را پشتیبانی کرده و سرعت میدهند؛
ب- بررسی ابزارها و مقررات عمومی موجود که کسب و کارهای استارتاپ را ارتقاء میدهند؛
ج- شناسایی اقدامات برای به روز رسانی استارتاپها ازطریق ارتقای چارچوبهای اکوسیستم تنظیمگری.
سیاستگذاران و مقامات دولتی، نمایندگان بنگاههای دولتی، موسسات تحقیق و توسعه عمومی، دانشگاهها و کارکنان NPOها که در حوزه توسعه کسب و کار، طراحی و پیادهسازی مقررات برای استارتاپها، مدیریت برنامههای استارتاپی دولتی، استقرار و دستورالعملهای اصلاحات تنظیمگری و پیادهسازی و نظارت بر مقررات عمومی برای استارتاپها کار میکنند.
Title of Project: Research on Labor Market Policies for Changing Market Demands
Project Code: 21-RC-06-GE-RES-A
عنوان فارسی: دوره تحقیقاتی در زمینه سیاستهای بازار کار برای تغییر تقاضای بازار
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 1 تیر ماه تاریخ برگزاری: 7 ماهه، Jun-Dec 2021
تغییرات فنی بر ماهیت کار تأثیر میگذارند. با جایگزینی بسیاری از مشاغل با ماشینها، برخی، سناریوی ناگواری را برای آینده کار پیشبینی میکنند. مهارتهای زیادی منسوخ میشوند، در حالی که تقاضا برای مهارتهای جدید ایجاد میشود. پیش از این، تنظیمات در ماهیت کار، اغلب با منافع کارایی و ایجاد مشاغل مرتبط بود. با این حال، موارد پیشرو، ناشی از تغییرات فنآوری، ممکن است بر فرصتهای شغلی تأثیر منفی بگذارد.
براساس گزارشی از Oxford Economies که در ژوئن 2019 منتشر شد، رباتها تا سال 2030، جایگزین حداکثر 20 میلیون شغل در کارخانهها خواهند شد. فوربس همچنین در 27 اکتبر 2020 گزارش داد که علاوه بر تخمین از دست رفتن بیش از 60 میلیون شغل در طی همه گیری COVID-19، میبایست 85 میلیون شغل را به دلیل اتوماسیون، تا سال 2025 جایگزین کند. در سپتامبر 2018، Cisco Systems و Oxford Economics تحقیق مشترکی را انجام دادند و پیشبینی کردند که 6.6 میلیون شغل در شش اقتصاد بزرگASEAN، اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام، با استفاده گستردهتر از فناوری تا سال 2028 از دست میروند.
برای جلوگیری از بیکاری ساختاری مبتنی بر فناوری، کشورهای عضو نیاز به تعدیل مهارتها، سیاستها و برنامههای متناسب با تقاضاهای در حال تکامل بازار کار دارند. بسیاری از مهارتهای فعلی نیروی کار با ظهور مهارتهای جدید و تخصصی، در آینده نزدیک بیاستفاده خواهند شد. این پژوهش، تقاضاهای متغیر بازار کار را بررسی کرده و پیشنهاد میکند که چگونه سیاستگذاران، دولتها و ذینفعان مربوطه باید نیروی کار را به موقع آماده کنند.
الف. بررسی سیاستها و برنامههایی که نیروی کار را برای پاسخگویی به تقاضای متغیر نیروی کار برای مهارتهای جدید، آماده خواهند کرد؛
ب. توانمندسازی سیاستگذاران جهت کنار آمدن با پویایی بازار کار در کشورهای عضو.
الف. محققین نهادی یا تحلیلگران سیاستی در زمینه بازار کار، توسعه سرمایه انسانی و روندهای جدید در تغییر تقاضای بازار برای مهارتها؛
ب. دارای حداقل دو سال تجربه در موقعیتهای فوق.
Title of Project: Research on the Complementarities of the Circular Economy and Green Productivity
Project Code: 21-RC-07-GE-RES-A
عنوان فارسی: دوره تحقیقاتی در زمینه مکملهای اقتصاد چرخشی و بهرهوری سبز
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 1 تیر ماه تاریخ برگزاری: 6 ماهه، Jul-Dec 2021
APO، مفهوم GP را در سال 1994، دو سال پس از اجلاس1992در خصوص زمین در ریودوژانیرو، برزیل، ارائه داد.GP، پاسخ APO به تعهد جدید جهانی به حفظ محیطزیست پس از تصویب بیانیه ریو در مورد محیطزیست و توسعه، توسط بیش از 178 دولت است.
مفهوم GP به عنوان یک استراتژی برای ارتقای همزمان بهرهوری و عملکرد محیطی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کلی تدوین شد که ترکیبی از ابزارها، تکنیکها و فنآوریهای بهرهوری و مدیریت محیطی است که ضمن افزایش سودآوری و مزیت رقابتی، اثرات زیستمحیطی فعالیتها، محصولات و خدمات یک شرکت یا سازمان را کاهش میدهد. به طور کلی، GP به عنوان یک استراتژی جامع برای اطمینان از پیشرفت اقتصادی و رقابتپذیری، در عین رویارویی با مسائل زیستمحیطی و حمایت از پایداری تعریف شده است.
توجه به پایداری، در سالهای اخیر با ظهور رویکردها و مفاهیم جدید مانند اقتصاد چرخشی، اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (SDG) و کارایی منابع، جایگاه خود را کسب کرده است. در میان این رویکردها، اقتصاد چرخشی به دلیل مشارکتهای بالقوه مورد توجه بسیاری قرار میگیرد. کمیسیون اروپا در گزارش خود در سال 2015 تخمین زده است که با اتخاذ شیوههای اقتصاد چرخشی، میتوان سالانه 5/4 تریلیون دلار صرفهجویی کرد. رویکرد اقتصاد چرخشی به یک سیستم اقتصادی اشاره دارد که استفاده بهینه از منابع را افزایش میدهد و در سطح جهانی، از جمله توسط کشورهای عضو APO، به طور گستردهای بکار گرفته میشود.
این پژوهش، مکملهای بین اصول GP و اقتصاد چرخشی را با هدف به روزرسانی و تقویت استراتژی GP، همسوسازی بیشتر آن با SDGها و آخرین روندهای جهانی حفاظت از محیط زیست و افزایش سهم آن در تلاشهای کشورهای عضو برای تحقق اهداف پایداری خود، مورد بررسی قرار خواهد داد. انتظار میرود نتایج این پژوهش به طرحهایی برای غنیسازی و اعتلای GP کمک کرده، و از تداوم ارتباط آن برای رسیدگی به مسائل نوظهور، تحت فشار قرار دادن مسائل جهانی از طریق توسعه فعلی GP 2.0، اطمینان حاصل کند. این پژوهش، همچنین به یکی از اهداف استراتژیک APO Vision 2025، مبنی بر تقویت بهرهوری سبز قدرتمند و فعال دست پیدا خواهد کرد.
الف. بررسی اصول و سیاستهای اقتصاد چرخشی ملی که توسط کشورهای عضو APO در حال تکامل هستند؛
ب. تجزیه و تحلیل مکملهای بین اصول اقتصاد چرخشی و استراتژیهای بهرهوری سبز(GP) APO.
ج. توسعه پیشنهادات برای به روزرسانی و تقویت GP، جهت ارتباط و تاثیر بیشتر آن در رسیدگی به چالشهای نوظهور جهانی، از طریق همسویی و همافزایی با چارچوبها و رویههای اقتصاد چرخشی ملی.
الف. تحلیلگران سیاستیَ یا محققین آکادمیک متخصص در سیاست رشد سبز و/یا چارچوبهای مرتبط با اقتصاد چرخشی؛
ب. دارای حداقل سه سال تجربه در موقعیتهای فوق.
Title of Project: Workshop on Productivity Gainsharing Models in Agribusiness Enterprises
Project Code: 21-CL-15-GE-WSP-A
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه مدلهای به اشتراکگذاری منافع بهرهوری در بنگاههای کسب و کار کشاورزی
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 15 خرداد ماه تاریخ برگزاری: 23 الی 25 تیرماه 1400
بهرهوری و اشتغال از عوامل کلیدی در عملکرد یک بنگاه هستند و به اشتراکگذاری منافع نیز به هر دوی اینها نزدیک بوده و ارتباط مثبت دارد. به اشتراکگذاری منافع، یک سیستم مدیریتی است که توسط یک سازمان یا بنگاه، برای ارتقای عملکرد خود از طریق مشارکت کارکنان اعمال میشود. موضوع اصلی این است که با بهبود عملکرد، بنگاه سود بالاتری کسب خواهد کرد که در توزیع مجدد با کارکنان تقسیم میشود. بنابراین، کارمندان همیشه سعی میکنند حداکثر تلاش خود را برای بهره وری بالاتر انجام دهند، که در نهایت به نفع آنها است.
به اشتراک گذاری منافع ممکن است به شکل مالکیت توسط کارکنان باشد که میتواند طرحهای مالکیت سهام، تعاونیها یا طرحهای تقسیم سود را شامل شود. با توجه به بنگاه، طرحهای به اشتراک گذاری منافع بهرهوری میتوانند از برنامههای سادهای مانند دادن درصد ثابتی از سود به همه کارکنان گرفته تا ترتیبات پیچیده تر براساس علایق و گروههای کارکنشان باشد. این ترتیبات نه تنها کارکنان بلکه بنگاهها را نیز منتفع میکند، زیرا به اشتراکگذاری منافع بهرهوری موجب پایدار شدن تعهد کارمندان در ارتقای بهرهوری میشود.
چشمانداز 2025 APO به دنبال رشد بهرهوری فراگیر و مبتنی بر نوآوری است. این عوامل، پیشنیازهای دستیابی به توسعه پایدار اقتصادی-اجتماعی در منطقه هستند که وظیفه APO است. در این زمینه، مفهوم و نمونههای به اشتراک گذاری منافع، از هدف و قصد APO برای تحقق مشارکت فراگیر و رونق همگانی پشتیبانی میکند.
با این وجود، رویکرد به اشتراک گذاری منافع، به جز مدلهای مشارکتی به اشتراک گذاری منافع در تایوان، ژاپن و کره جنوبی، در بخش کسب و کار کشاورزی، گسترده و رایج نیست. یکی دیگر از کشورهای عضو APO که به طور کلی از مفهوم و نمونههای به اشتراک گذاری منافع بهره برده است، فیلیپین است .کمیسیون ملی دستمزد و بهرهوری فیلیپین، قانون معقولسازی دستمزد را برای ارتقای بهرهوری و به اشتراک گذاری منافع بین کارکنان و کارفرمایان ایجاد کرد. همچنین، شایان ذکر است که استفاده از رویکرد و نمونههای به اشتراک گذاری منافع در بخشهای کشاورزی و کسب و کار کشاورزی کشورهای عضو، نیاز به تشویق بیشتری دارد.
این کارگاه، مفاهیم گسترده به اشتراک گذاری منافع در بنگاههای کشاورزی و کسب و کار کشاورزی کوچک مقیاس و نحوه اتخاذ و انتشار آنها در میان کشورهای عضو، جهت بهرهورتر و سودآورتر کردن بنگاهها برای تمامی ذینفعان را مورد بحث قرار میدهد.
الف. مباحثه در زمینه مفهوم، مدیریت و مدلهای به اشتراکگذاری منافع برای بهبود روابط مدیریت کارکنان و ارتقای بهرهوری در بنگاههای کسب و کار کشاورزی
ب. به اشتراکگذاری بهترین نمونههای به اشتراکگذاری منافع در بنگاههای کسب و کار کشاورزی و بررسی چشماندازهای اتخاد آنها در داخل کشور و انتشار در کشورهای عضو APO.
الف. سیاستگذاران، متخصصین کشاورزی، مدیران اجرایی و مدیران کسب و کارهای کشاورزی؛
ب. محققین در زمینه مساپل مربوط به توسعه فراگیر و به اشتراکگذاری منافع بهرهوری در کشاورزی..
Title of Project: Observational Study Mission on Collaboration among Agriculture, Manufacturing, and Retailing in Japan
Project Code: 20-AG-32-GS-OSM-A
عنوان فارسی: بازدید مطالعاتی چندکشوری در زمینه همکاری میان کشاورزی، تولید و خردهفروشی در ژاپن
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 20 اردیبهشت ماه تاریخ برگزاری: 4 الی 6 خرداد ماه 1400
همکاری در زمینه کشاورزی، تولید و خردهفروشی، مزایای متعددی را برای کشاورزان به همراه دارد. تولید، ارزش افزوده و تقاضا برای محصولات کشاورزی به عنوان مواد اولیه ایجاد میکند، در حالی که خردهفروشی یا فروش مستقیم به مصرفکنندگان، درآمد کشاورزان را در مقایسه با فروش محصولات به واسطهها افزایش میدهد.
ژاپن، قانونی را برای ارتقای چنین همکاریهایی در سال 2010 تصویب کرد و از آن زمان تولید و خردهفروشی کشاورزان را ارتقا داده است. بررسیها نشان میدهد که از سال 2012 تا 2018، میانگین فروش سالانه مزارع ژاپنی که مشغول کار تولید هستند، 24٪ و فروش کسانی که دارای خرده فروشی هستند 26٪ افزایش یافته است. اشکال مختلفی از تولید و خردهفروشی کشاورزان در ژاپن وجود دارد. به عنوان مثال، یک مزرعه، شرکت سبزیجات خرد و منجمد را با بهرهگیری از کشاورزان جوان محلی تأسیس کرده است و محصولات خود را به سایر تولیدکنندگان مواد غذایی و رستورانها میفروشد. سبزیجات در زمینهای بلااستفاده متعلق به کشاورزان بازنشسته تولید میشوند. مثال دیگر، یک گروه کشاورزان محلی است که یک شرکت تولید مواد غذایی میانوعده تاسیس کرده است. این شرکت در زمینهایی که قبلاً بلا استفاده بودهاند، گندم میکارد و تولید میکند، سپس از برداشت گندم در کارخانه خود، میانوعده تولید میکند. این شرکت، یک رستوران برای گردشگران دارد و محصولات میان وعده را در آنجا به فروش میرساند.
این بازدید مطالعاتی، با هدف الهام بخشیدن به شرکتکنندگان برای تکرار تلاشهای مشابه در کشورهای عضو، نمونههای موفقیتآمیز همکاری میان کشاورزی، تولید و خردهفروشی در ژاپن را از طریق بازدیدهای مجازی از سایتها معرفی خواهد کرد. توانمندسازی کشاورزان از طریق کارآفرینی همکارانه، مشارکت فراگیر و رونق همگانی را گسترش میدهد، که هر دو از نتایج کلیدی APO Vision 2025 هستند.
الف- معرفی تجارب برتر در زمینه همکاری میان کشاورزی، تولید و خردهفروشی در ژاپن از طریق بازدید سایت مجازی؛
ب. مطالعه سیاست و تجارب ژاپن، جهت ارتقای تولید و خردهفروشی کشاورزان برای ایجاد درآمد بیشتر و فرصتهای شغلی؛ و
ج. به اشتراکگذاری بینشها و دانش جدید در زمینه راههای ارتقای اقتصاد روستایی از طریق کارآفرینی همکارانه بر اساس تجربه ژاپن.
الف- مقامات دولتی مسئول در حوزه کشاورزی و توسعه روستایی، مدیران کشاورزی/ انجمنهای کسب و کار کشاورزی و مشاوران در زمینه مدیریت کشاورزی.
Title of Project: Workshop on Service Design for Business Growth and Improvement
Project Code: 21-CP-04-GE-WSP-B
عنوان فارسی: کارگاه آموزشی در زمینه طراحی خدمات برای رشد و ارتقای کسب و کار
نحوه برگزاری : مجازی مهلت ثبتنام: تا 16 اردیبهشت ماه تاریخ برگزاری: 11 الی 13 خرداد ماه 1400
چارچوبهای طراحی خدمات و نوآوری از طریق تلفیق بهرهوری، کیفیت و نوآوری در بخش خدمات توسعه مییابند. پیوندهای بین این سه عنصر بهرهوری، کیفیت و نوآوری برای ارتقای بهرهوری در بخش خدمات و تدوین استراتژی های بهینه برای بنگاههای اقتصادی بسیار مهم است.
طراحی خدمات درمورد تأمین نیازهای کاربران و مشتریان از طریق بهبود فرآیندهای موجود یا ایجاد فرآیندهای جدید است. این امر، مشتریان را در مرکز فرایند طراحی قرار میدهد تا خدمات تجاری و اجتماعی را بهبود بخشد. بنابراین مفهوم تفکر طراحی خدمات با ترکیب تجربیات و تعاملات بین آنها و ارائهدهندگان خدمات، نیازها و خواستههای مشتریان را در اولویت قرار میدهد.