شورای حكام نهاد عالی رتبه سازمان بهرهوری آسیایی است. این هیأت متشكل از یك مدیر از هر كشور عضو است كه از سوی دولتهای این كشورها منصوب میشوند. شورای حكام سالی یكبار جهت دریافت گزارش دبیر كل و گزارش مالی حسابرس (ممیز) برای تصمیم درخصوص: سیاستها، راهبردها، جهتگیریها، عضویت در این سازمان، تصویب برنامه غلتان دو ساله، برنامههای سالانه، طرح خط مشیهایی برای برنامه تقویم سال بعد، تصویب بودجه و خط مشیهای مالی تشكیل جلسه میدهد.
هر كشور عضو موسسهای ملی را به عنوان سازمان ملی بهرهوری خود ایجاد مینماید. سازمانهای ملی بهرهوری، نمایندگان دولتی و قانونی هستند كه مسئولیت هدایت حركت بهرهوری را در كشورهایشان بر عهده دارند. آنها به عنوان نمایندگانی قانونی با دبیرخانه سازمان بهرهوری آسیایی همكاری میكنند و مجری پروژههایی هستند كه كشورشان میزبان آنها است. هر ساله سازمان بهرهوری آسیایی اجلاس كارگاهی سران سازمانهای ملی بهرهوری (WSM) را جهت بررسی و ارزیابی پروژههای سال گذشته، برنامهریزی راهبردی و تعریف برنامه جاری و برنامههای تفصیلی برای دو سال آتی برگزار میكند. اجلاس كارگاهی سران سازمانهای ملی بهره وری (WSM) در خصوص مسائل و خطمشیهای بهرهوری برای برنامههای آتی و نیازهای موجود در كشورهای عضو به تبادل نظر میپردازد. اینچنین عملكردی برای اجرای برنامهای كار آمد در میان سازمانهای بینالمللی منحصر به فرد میباشد.
از فرصتهایی كه سازمان بهرهوری آسیایی طبق برنامههای مصوب در اجلاسهای WSM و GBM در اختیار كشورهای عضو قرار میدهد برنامههای آموزشی و پژوهشی است كه به شكل دورههای آموزشی، كارگاهها، سمینارها، اجلاسهای مطالعاتی و... در كشورهای عضو برگزار میگردند. بیشتر این دورهها بصورت كوتاه مدت و تا سقف ۶ روز برگزار میگردند.
هر ساله سازمان بهرهوری آسیایی (APO) میزبانی برخی دورههای خود را به كشورهای عضو ارائه میكند. این دورهها در قالب كنفرانس، سمینار، سمپوزیوم، كارگاه، اجلاس مطالعاتی و دوره آموزشی در كشورهای عضو به اجرا در میآیند. تمركز این برنامهها بر توسعه منابع انسانی، حوزه صنعت، كشاورزی و بخشهای خدماتی میباشد. این پروژهها از دو سال قبل و با مشورت سازمانهای ملی بهرهوری كشورهای عضو برنامهریزی شده و در برنامه كار سالانه قرار داده میشوند. موضوع این دورهها نیز بخشهای صنعت، خدمات، كشاورزی و... را پوشش میدهد. هدف از اینگونه فرصتها بهرهمند كردن سازمانها و ارگانها از دانش و مهارتهای لازم برای بهبود كارایی آنها دركشور و استفاده از تجارب كشورهای دیگر عضو در موضوع مرتبط با دوره و نیز اشتراك تجارب و ایجاد ارتباط با سایر كشورها به منظور بالا بردن بهرهوری و بهرهمندی از دانش و مهارت روز جهان میباشد.
دورههای ویدئو كنفرانس با همكاری سازمان بهره وری آسیایی (APO) در هر یك از كشورهای عضو برگزار می گردد. هر دوره شامل دو مرحله و در هر مرحله حدود ۵ الی ۶ كشور شركت می كنند و همزمان با یكدیگر از طریق ویدئو كنفرانس ارتباط مستقیم برقرار مینمایند. هر كشور می تواند با توجه به ظرفیت سالن ویدئو كنفرانس خود، حداقل۲۵ الی ۳۰ شركت كننده داشته باشد، لذا هر دوره شامل حدود ۱۲۰ شركت كننده از كشورهای عضو APO است. این دورهها شامل: مقدمه، سخنرانی، مباحث گروهی، بازدید میدانی، ارائه مقاله گروهی، مطالعه موردی، پرسش و پاسخ، امتحان و اختتامیه است و به صورت online و offline توسط اساتید خارجی از كشورهای مختلف آسیا، اروپا و امریكا و همچنین هماهنگ كنندگان علمی و اجرایی هر كشور جمعا به مدت ۳ الی ۴ روز برگزار می گردد.
از جمله فعالیتهای سازمان بهرهوری آسیایی طراحی و انجام پروژههای تحقیقاتی به منظور جمعآوری اطلاعات مرتبط با بهرهوری با متدولوژی معین می باشد. برخی از این پروژه های تحقیقاتی شامل یك نشست هماهنگی در یكی از كشورهای عضو سازمان بهرهوری آسیایی برای شروع و انجام پروژه مربوطه میباشد.
در دوره های خود آموز از هر کشور ۱۰۰ الی ۲۰۰ نفر شرکت کننده با توجه به اطلاعیه سازمان بهره وری آسیایی و اعلام سهمیه برای کشورهای عضو پذیرفته می شود. هر شرکت کننده از طریق کامپیوتر خود در دوره شرکت می کند. دوره های خود آموز به صورت ارتباط همزمان نمی باشد و شرکت کنندگان پس از ثبت نام در سایت سازمان بهره¬وری آسیایی، رمز ورود دریافت می کنند و طبق دستورالعمل آن سازمان بایستی تا زمان مقرر تمامی مطالب دوره را مطالعه و امتحان پایان دوره را با موفقیت سپری نمایند. شرکت کنندگانی که حد نصاب نمره را کسب نمایند از طرف سازمان بهره وری آسیایی گواهینامه اینترنتی دریافت می نمایند.
هر ساله سازمان بهرهوری آسیایی (APO) طبق سهمیهای مشخص و بر اساس نیاز كشور درخواستكننده اقدام به اعزام كارشناسانی به كشورهای عضو مینماید. این كارشناسان، متخصصانی در حوزههای مختلف در سطح بینالمللی هستند و براساس اعلام نیاز سازمانها و ارگانهای كشورهای عضو از طرف APO مامور به ارائه خدمات در كشور میزبان میگردند. هدف از اینگونه فرصتها ارائه كمك های فنی به NPO ها و سازمانها و ارگانهای مرتبط برای تقویت ظرفیتهای سازمانی آنها و بالا بردن شایستگیهای فنی آنان منطبق با نیازهای كشورهای عضو در توسعه بهرهوری است.
یكی از فرصتهایی كه هر ساله سازمان بهرهوری آسیایی(APO) در اختیار كشورهای عضو قرار میدهد فرصت بازدید مطالعاتی تك كشوری (I-OSM) است. طی این برنامه كشورهای عضو اقدام به اعزام یك تیم مطالعاتی به كشورهای عضو دیگر مینمایند تا پیشرفتهای اخیر و بهترین تجارب حوزههای خاص مرتبط با نیازهای كشور را مطالعه و مشاهده نمایند.
يكي از فرصت هايي كه سازمان بهر ه وري آسيايي هر ساله در اختيار كشورهاي عضو قرار ميدهد، فرصت اجراي پروژه مدل است. طي اين برنامه حوزههاي صنعت، كشاورزي و خدمات در كشور با همكاري و نظارت نزديك سازمان ملي بهره وري ايران اقدام به معرفي يك بنگاه و تعريف پروژه اي براي افزايش توان بهره وري آن بنگاه مي نمايد تا با اجراي اين پروژه طي ۵ فاز مجزا به درك روشني از نمونه هاي عملي استفاده از ابزارها، تكنيكها و بهترين تجارب بهره وري در حوزههاي فوق الذكر برسد. در صورت لزوم APO اقدام به اعزام طولاني مدت و كوتاه مدت كارشناس خارجي براي پروژه مدل مربوطه مينمايد. مدت زمان اجراي اين نوع پروژه ها حداكثر ۱۲ ماه ( ۱۰-۸ ماه براي اجراي آن و ۴-۲ ماه براي انتشار دستاوردها) است كه تا مدت زمان محدودي نيز قابل تمديد خواهد بود.
نجام پروژه مدل (ارتقاء بهره وري و نوسازي فرآورده هاي غذايي و قند ياسوج): اين پروژه در آوريل ۲۰۱۲ (فروردين ۱۳۹۱) توسط دبيركل وقت سازمان بهره وري آسيايي آقاي يامازاكي تاييد شد و در آگوست ۲۰۱۴ (مرداد ۱۳۹۳) با موفقيت به پايان رسيد. ماموريت اين پروژه مدل سازمان بهره وري آسيايي، انتقال دانش موفقيت ابتكارات ارتقاء بهره وري بود. با توجه به صدور اطلاعيه پروژه مذكور در سال ۲۰۱۲ تمركز اين پروژه بر روي ارتقاء بهره وري سبز، رقابت پذيري SMEها و بهره وري بخش دولتي بود. سازمان ملي بهره وري ايران با همكاري سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران و صنايع فرآورده هاي غذايي و قند ياسوج، پروپزال اجراي اين پروژه را حول محور ارتقاء بهره وري سبز و همچنين ارتقاء بهره وري و كيفيت به سازمان بهره وري آسيايي ارسال نمود. اين بخش با توجه به تاثيرش بر روي صنايع غذايي ، آشاميدني و دارويي در كشور حائز اهميت مي باشد و در حال حاضر بيش از ۴۰ كارخانه در اين بخش فعاليت مي نمايند. بنابراين نتايج اين پروژه تاثير فوق العاده در ساير بخشها خواهد داشت. انتظار ميرود داستانهاي موفقيت ارتقاء بهرهوري در زمينه صنايع غذايي با ساير كشورها نيز به اشتراك گذاشته شود.
برنامه BCBN یک نمونه طرح برای تقویت و همکاری دو جانبه بهبود بهرهوری در بین کشورهای عضو APO است. تسهیلات ارائه شده به هیأت اعزامی مخصوص افرادی است که درگیر حرکت بهرهوری میباشند، به ویژه مقامات ارشد، سیاستگذاران و رهبران از NPOها یا دیگر سازمانهای مشابه در کشورهای عضو برای مطالعه مستقیم برنامهها و سیاستهای بهرهوری.